EESYA

AARIZ

Sunday, October 17, 2010

Aleesya Amani's 1st Horse Ride

Aleesya Amani's 1st Horse Ride

@

2 Years 8 months...



Ada rupa princess naik horse tak? Hahahaha.. Berangan sat konon2 cam Cindirella ke, Snow White ke naik horse.. Mama dia yg over berangan plak dah...

Ni video beliau naik horse tuh...



Sila laaa abaikan mama dia yg cakap banyak masa awal2 tu.. Hahahaha.. Itu semua sebab nak kurangkan nervous si Eesya sbb nampak muka dia cam ragu-ragu jer.. Pastu pulak budak tu duk kata "Eh, dia tak takut eh? Tak takut eh? Tak Takut?" Mau dekat 4-5 kali.. Aku rasa kalau tanya kat aku banyak2 kali camtu, dari tak takut terus aaa jadik takut kan... So terpaksa laaa aku pot pet pot pet untuk tak bagi budak tu tanya banyak2 kat Eesya.. Haahhaha

Alhamdulillah berakhir dengan jayanya.. Aku debar sebenarnya masa mula2 kuda tu amik 1st 2nd step sebab nampak cam Eesya bergoyang kemain lagi.. Tapi tabahkan hati gak laa.. AKu ready jer nak berlari amik Eesya in case dia nangis ke apa...

Tetiba boleh plak siap "Bye bye Mama!!~"... Hahahaha.. Bravo bravooo!!~

Masa dia dah turun kuda tu, maktok dgn si abah Eesya baru duk cakap patutnya tunggu cam dia besar skek baru kasik naik.. Hahahaha... Mama dia over excited kasik anak naik kuda.. Dah dia yg nak... Beriya "Eesya nak ride the horse..".. Aku kasik jer ler.. :p


Eesya bagi Heggie the Horse makan carrot.. Berani kan dia? Adik aku yg temankan dia pun tertakut-takut.. Dia rileks jer.. Hehehe

Balik umah tu siap kecoh laaa cerita kat ibu dia dalam tepon "Eesya ride the horse.. Eesya tinggai mama... Eesya so brave like kakak.." Ingatkan kakak mana.. Perasan tak dalam video tu ada lagi sekor kuda yg besar.. Ada kakak yang naik kuda tu.. Rupanya beliau menjadikan kakak tu sumber inspirasi dia.. Hahahaha.. Patut laa muka cuak jer tapi duk bertahan atas kuda tu... Kalau jumpa kakak tu nak kena ucapkan terima kasih bebanyak laaa... Hehehe


4 comments:

  1. hehehe...umi dia tkot sbb ada bad experience bg haiwan2 ni mkn (-.-")

    ReplyDelete
  2. umi ada bad aura dgn animals.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Hai mamaeesya!!i tgk anak u banyak tak takut..tak takut swim..tak takut horse...macamana u train dia yer...please advise me..TQQ!!

    ReplyDelete
  4. Hi Anon..

    Ada jugak penakut budak nih... Tapi yang swimming tu mmg train... Before setahun dah start bawak gi pool every week.. Pelampung pun macam2 sbb ada yg tak sesuai kan... So last2 yg ogival yg letak kat lengan tu yg ok... Yg horse tu maybe sbb dia mmg suka animals.. Pastu duk tgk Barney laa, citer2 kat TV yg org ride horse tu kot... Tapi dulu dia mmg gayat sangat... Gelungsor pun tak berani naik.. So I hantar Tumble Tots about 4-5 months.. Pastu nampak beza...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails