EESYA

AARIZ

Wednesday, October 20, 2010

Aleesya Amani's 1st Visit to Cinema...


Semalam telah membawa budak 2 Tahun 8 Bulan ini untuk menonton wayang... Hehe... Intention nak bawak dia lama dah.. Cuma takde masa..dan movie yang ditayangkan slalu ada jer tak kena... Sama ada takde tayang citer kartun.. Atau pun duration citer yg sangat panjang.. Atau masa tayangan tak sesuai (kena pikir time budak ni nak tido, makan, mandi).. So tunda punya tunda, semalam tetiba dapat peluang...




Ini laaa citer yang kitorang nengok smalam... Citer pasal kehidupan seekor PENYU di lautan yang dimenetaskan pada tahun 1959.. Hahahaha.. Penyu pun penyu laaa Eesya oooi...



Citer ni bagus laa jugak untuk kanak2 seperti Eesya... Sebab sentuh pasal anti-population... Jangan buang sampah dalam laut.. Nanti kesian kat penyu.. Kepala penyu masuk dalam bag plastik.. Then penyu lemas tak boleh bernafas.. Harharhar...

Pastu lagi... Pasal tebang pokok... Pasal penumpahan minyak kat laut.. All those things yang boleh membahayakan nyawa hidupan laut adalah a BIG NO NO to Eesya now... Wahahaha...

Tapi bila tanya kat Eesya balik apa yang dia tengok, ini adalah jawapan Eesya.. "Turtle cari friend turtle.. Friend turtle name Shelly.. Shelly hilang.. Then turtle sad... Turtle cari cari cari cari Shelly tu.. Then jumpa atas boat... Then turtle happy again..."

Hahahaha.. Amik ko.. Citer sejam lebih, dia boleh pendekkan jadik ayat seminit jer..

Selama sejam lebih dalam tu, Eesya adalah sangat behaved... 15 minit pertama adalah minum susu sambil tengok citer.. Sambil2 satgi jari tu duk tunjuk2 kat screen suh mama tgk turtle laaa... Moon laaa..

The next 15 minutes was spend sambil beliau duduk pandang screen.. Sambil makan popcorn... Tapi mulut dah start cakap dah... "See mama.. Turtle!! Turtle and Cat!! Cat nama Fluffy!!" Hahaha.. Mujur aaa tak kuat sangat suara dia...


Kemain lagi conquer Popcorn sorang2... Mama siap bawak Blankie Eesya takut dia sejuk.. Hahahaha

The next 15 minutes, sudah mula nak goyang sana goyang sini.. Main seat yg boleh bukak tutup...

Seterusnya sudah bangun dari kerusi, tengok sambil berdiri... Tapi mama dgn abah asyik tarik suruh duduk balik.. Hahaha.. Upah kasik Cheezels pulak, baru duduk dgn aman... Sampai habis cerita...



Eesya kat depan GSC Qbay... 1st time tengok wayang pada 20102010.. :p


Masa nak keluar... Sempat suh Encik Pejoi letakkan Eesya kat atas benteng depan screen tu nak amik gambar.. Hahaha


Ni depan Kindyland tu... Mementang aaa 2-2 pakai baju hijau dengan Jeans... Depa geng 2 org jer semalam... Eesya siap takmo hold hand dgn mama sbb mama tak pakai baju hijau.. Cesss...

Not a bad experience laaa bawak Eesya semalam... She enjoyed watching the movie very much... So next time kalau ada citer kartun best, boleh bawak Eesya tgk wayang dahhhhh.. Yeayyy!!!

6 comments:

  1. En Pejoi pakai t-shirt ICT Week saper tu?

    ReplyDelete
  2. julie ~ sammy ke comel? haha

    BPS ~ t-shirt bini dia laa.. bini dia tak pakai short sleeve berkolar.. so pass down to the hubby.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...gud job laa eesya...pasny umi cuti, boring2 kita p tgk wayang 2 org ok! its a date! kakaka

    ReplyDelete
  4. comeynya dia hehe!
    kwn aku penah bwk anak dia tgk muvie utk kali pertama, dengaq2 audio kuat gila dlm panggung teruih menangih tak mau masuk ,last2 kwn aku tepaksa kuaq panggung hahaa:)..rugy duit tiket hehe

    ReplyDelete
  5. hahaha sejibik macam irfan masa 1st time bawak gi tengok movie. suka betoi main kerus bukak tutup tu. hiks

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails