EESYA

AARIZ

Tuesday, September 28, 2010

Perangai Budak 2 Tahun 8 Bulan..

1) Main hp abah dia... Amik gambar orang tengah buat apa ntah.. Pastu hantar MMS gambar merata-rata... Huhu.. Mujur aa dihantarnya kepada yang muhrim bagiku.. Kalau tak, nayossss...

2) Sangat kedekut duit raya beliau.. Duit raya semua isi dalam bag Hello Kitty hadiah dari mummy beliau.. Pastu kalau orang mintak bag tu, nanti dia akan repeat cakap dgn muka tak puas hati "This is my DUIT laaaa... " Pastu mai laa ngadu kat mama "Mama, acu nak duit Eesya... Eesya say no... Mama simpanlah bag ni..." Hahaha

3) Dengan abah beliau pun gaduh pasai duit raya.. Abah kata "Baru umur 2 tahun dah kedekut dgn abah...Huhu"

4) Mama pergi keje pakai baju raya... Dia nampak2 terus "Mama pakai baju selamat hari raya keeee?" Hahaha.. Bikin malu company jap...


Salam 1 Malaysia.. :p

5) Sokmo takmo salam dgn orang masa pi beraya.. Tapi bila nak balik, boleh lak salam sebab org tu pegang ang pow duit raya... Tapi pas amik ang pow, buang rata2...

6) Tetiap malam nak tengok channel 550 yang Nat Geo WILD tu... Tengok shark laa.. crocodile laaa... Sikit2 "Eesya nak watch ANIMAL laaa mama!!~"

7) Suka suh mama drawing... Mama tak pandai drawing ok.. Orang lidi saja mama reti lukis... Suh laaa abah.. Abah pandai draw tau..

8) Suka bangun tido lambat... Kalau orang kejut, nanti dia jawab "Eesya sleepy lagi laa mama.. I'm so tired..." sambil mata pejam... Hahaha.. Slalu mama jawab balik "You're tired or you're lazy?" Pastu dia jawab "Lazy" Hahahaha

Macam2 lagi.. Tak larat nak taip.. Mama pun lazy cam Eesya jugak.. :p


4 comments:

  1. anak hg ni byk celoteh je...cute ja...
    sometime sebab kita selalu borak dgn dia, tu yg dia jd talkative ..tul x puan mash?

    ReplyDelete
  2. intan ~ hahaha... hang tengok mama dia pun hang mesti tau dah dari mana turunnya talkative tu kan kan kan? kekekeke

    ReplyDelete
  3. penghibur hati dan memeriahkan suasana eesya tu. teringin la nak tgk secara live eesya bercakap. Masa kenduri siti tu dia sleepy

    ReplyDelete
  4. lis ~ nanti siti bersalin kita gather2 pi tengok naaa.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails