EESYA

AARIZ

Sunday, August 29, 2010

Paparazi in The HOUSE!!~



Ingat pasal entry nih? Pasal Encik Pejoi belikan aku camera baru kan.. But at that time, tak terlintas dalam pemikiran aku yang Eesya juga terpengaruh dengan konsep bring to everywhere camera.. Hahaha.. Ni semua abah dia punya pasal laaa pi bagi kat dia kamera zaman tok nadok yang dah rosak tu...


Now, memang tak senang hidup.. Skek2 dia kata "Mama, say peace!!" tak pun satgi "Mama, smile!!~ Tak pun satgi.. "Where's my camera? I wanna take picture that grasshopper.." or sunset or what so ever.. Semua dia nak take picture skrg nih... Ada ka orang nak salin baju pun dia nak amik gambar? Hahahaha


Walaupun pretend jer kan, tapi gaya mesti mau ada... Gaya dia mengambil gambar kalah gaya orang yang diambil gambar.. Hahaha.. Siap menonggek sana sini photographer nih tau...

Siap terkangkang luas2.. Betulkan kekuda ke apa ntah.. :p

Tu tok ayah menjadi mangsa.. Kena jadik model.. Tetengah malam suh bukak pintu.. "Eesya nak take picture tok ayah with blue lampu.." Lampu raya yang maktok pasang.. Dah habis kat blue lampu, "Tok ayah stand there.. At the playground.. Take picture with playground.." Hahaha.. Memalam mana nampak apa Eesya ooi? Kamera tu bukan ada flash pun.. Tapi tok ayah sebab sayang cucu punya pasai, layan laa jugak.. Pi laa berdiri kat tepi lampu laaa.. Tepi playground laaa.. Hehehe..

Ni pulak gaya mamarazi.. Dengan dress kalau amik gambar kena sopan skek.. Lenggok tang pinggang saja.. Tak leh kangkang lebih2.. Hahahaha


Ni kat luar.. "Eesya nak take picture sunshine.."
Pepagi pun dah sibuk dengan kamera dia.. Adeh laaa...

Habis tu, bukak blakang kamera... Duk bawak keluar filem dalam tu.. Punya laa professional photographer nih.. Tak yah pi cuci gambar kat kedai.. Dia bleh cuci gitu jer dah leh nampak segala gambar yang dia amik.. Hahahaha..

Kita tunggu dan lihat berapa lama dia nak bosan dengan kamera nih plak... ni dah masuk hari ke-5.. :p

4 comments:

  1. Ooo mak aii...pic no 2 tuh mmg kelasssss kau kak gayah kenit..wuakakakakakakaa...

    Mmg kelakar lah si eesya nih..speaking speakangg tak hengat hang noo..baguih..baguihh..lepaih ni boleh ajaq Boboy plak erk...

    Whopps...ajaq speaking noo..bukan ajaq jadi paparazzi..hihihiii...

    ReplyDelete
  2. hahaha... cek mek kecik ni memang.. suka hati dia ja cakap chot chet chot chet tak berenti... rasa tahap kesabaran mmg kena buat buku diari cam bapak dalam iklan "burung apa tu? burung muraii!!" hahahaha

    ReplyDelete
  3. haa sama cam irfan! skit2 suh ambik gambar. nampak bird nak ambik gambar nampak cat nak ambik gambar. pasai dia tengok mak dia skit2 ambik gambar letak dalam blog. muahahahah

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. hahaha.. tu laaa pasal... turun dari mak pak yg suka amik gambar.. camni aa jadiknya.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails