EESYA

AARIZ

Tuesday, August 10, 2010

Jejak Kasihan...

Weekend sudah, kitorang sampai balik dari KL pukul 6pm macam tu.. And kebetulan Abg E dan Kak Ida pun dah on the way balik ke Penang.. Diorang ni stay kat KL.. Tapi amik peluang untuk balik ke kampung halaman sebelum Ramadhan sebab nanti diorang dah bz kerja sampai laa raya...

So, yang paling happy sekali mestilah Si Eesya sebab dapat jumpa Kakak La dia.. Sampai lupa laa kat mama, abah, maktok semua2.. Sikit-sikit Kakak La, Kakak La, Kakak La..


Boleh nampak tak betapa Eesya admire Kakak La? Setiap gambar tu, Kakak La jer duk tengok kamera... Eesya tak habis-habis duk renung Kakak La dia tu..

Kakak La a.k.a Maira ni dah 5 tahun.. Dia cucu first dalam family kitorang.. So semua orang sangat sayang kat dia ler.. Sebenarnya cucu first 2-2 belah.. hahaha.. Eesya ni kira cucu 2nd laa belah kitorang ni.. Sebab diorang ni hanya berdua jer kategori kanak-kanak dalam family kitorang, lagi laaaa melampau kan.. Hehe..


Eesya dan Maira tengah main masak-masak.. Konon-konon macam bukak kedai makan.. Asyik tanya orang, "What U wanna eat?".. Jenuh nak layan.. Maira siap buat burger bertingkat-tingkat tindih dengan muffin laa, apa laa... Pastu Si Eesya lak tugasnya menyuap pelanggan.. Satgi2 mai suap.. "No.. Not Nyum Nyum... This is soup.. slurrrrrppp.." Kena ikut plak prosedur dia.. Kalau sup kena buat bunyi hirup kuah.. Hahaha.. Penat melayan 2-2 tukang masak dan tukang suap nih...


Ni outdoor session plak.. Sebelum mandi petang.. Kecoh nak main bubble.. Last-last lepaskan gak laa kat halaman rumah maktok untuk main bubble.. Suka ke main 2-2 ni.. Kelakar tengok depa 2-2 ni duk sembang kat luar.. "See, Kakak La punya big one!" Eesya lak "Eesya one pun biggest one.. See.. See.." pastu satgi2 "No... Not like that.. Like this... I show you.." Cam TV Pendidikan pun ada.. Hahahaha.. Lepas habis main tu terus kena masuk mandi.. Belemoih tahap gaban..

Ni time malam sebelum tido.. Sibuk main Choot Choot Train pulak.. Semua jenis mainan depa bawak keluar letak tetengah hall rumah maktok.. Maktok pun penin dah tengok rumah dia.. Jalan skek kang ada laa terpijak apa2 toys depa nih.. Hahaha.. Takpe ler.. Bukan selalu cucu berdua ni boleh main sesama.. yer dak maktok? Hehehe

So, 2 hari depa memang dipenuhi dengan aktiviti main-main sedunia.. Hahaha.. Eesya sampai tengahari pun takmo tido.. Terlelap 15 minit jer pastu terbangun dengar suara Kakak La.. Terus takmo tido balik... Malam sampai ngigau2 sebab seronok main sangat kot..

Bila Kakak La dah nak balik KL, 2-2 pun buat perangai.. Sorang duk buat muka sedih sebab takmo balik.. Yang lagi sorang lak duk sebek sebab takmo kasik Kakak La dia balik.. Haishhh..


1 comment:

Related Posts with Thumbnails