EESYA

AARIZ

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan dan Makan2..


Semalam request kat Encik Pejoi nak berbuka kat luar.. Reason adalah disebabkan beliau akan bekerja pada Jumaat, Sabtu dan Ahad.. Makna kata, kitorang akan berbuka berasingan.. Since Encik Pejoi kalau keje siang, slalu sampai umah dalam kul 8pm camtu, so dia kena bukak posa tengah jalan ler dulu kan.. PLUS, Sabtu Ahad beliau ada jemputan berbuka puasa di samping rakan-rakan yang mana saya takkan join sebab dia akan pergi terus dari office, makanya ini some sort of bayaran ganti rugi yang diadvancekan ler.. Hahaha..

So, semalam pergi laaa KBJ... Reason sebab KBJ dipilih pulak sebab nak gi carik kain purple untuk baju raya Eesya yang last minute itu.. Mujur laa ada tailor yang bersanggupan (ayat apakah ini?) nak terima... Sampai2 KBJ, pegi Kenny Rogers, reserved seat, order makanan apa semua.. Baru aa jengjalan carik kain laaa.. pegi isi bateri jam laaa... Last2 sangkut kat Pasar Ramadhan luar tu...

Pasar Ramadhan Kompleks Bukit Jambul..

Nasib laaa dah reserved food apa bagai.. Itu pun Encik Pejoi beli air lagi.. Hahahaha.. Dekat pukul 7.15pm, kitorang pun pergi aaa Kenny Rogers balik... KR kat KBJ ni aku rasa best lagi dari yang kat Quensbay sebab tak ramai orang.. Bila tak ramai orang, layanan baru ler superb kan..


Terima kasih kepada Encik Pejoi kerana menaja juadah berbuka puasa semalam.. 3 gelas drink to untuk kitorang.. Hahaha.. Kisahnya masa duk order tu, duk konpius... "Nak minum apa eh? Ice Lemon Tea ke... Eh, ada air baru laaa Abang.. Menarik juga ni.. Nak air baru ni ke tak eh?" Duk eh eh kat situ, rupanya waiter tu buh kata order 3-3 sekali.. Hahaha.. 1 untuk Encik Pejoi, 2 untuk aku.. Muahaha.. Boleh lak masa bayar tak perasan, masa sampai kat meja duk buat pelik pulak.. "Kita order 3 jenis air ke Yang?" Tengok2 kat bil, memang dah bayar 3 jenis minuman.. So minum jer ler.. Yang beli kat Pasar Ramadhan tu minum pas Isyak jer ler.. Hahahaha


Sementara menunggu masuk waktu, Encik Abah duk melayan Cik Eesya.. Main apa ntah..
Ni pulak Cik Eesya duk pretend cakap phone dengan UMI dia.. "Hello Umi.. Eesya makan Mac & Cheese laaa today... No... That's mine.. No share-share.." Hahahaha


Bila waktu sudah masuk.. Makanan pun sudah sampai.. Cik Eesya pun makan laaa makanan yang satu tika dulu adalah makanan favourite beliau.. Tapi sekarang tidak lagi.. 4-5 ketul jer terus takmo dah.. Kalau dulu, 2 portion Mac & Cheese tu dia boleh hadap sampai tinggal skek jer..

Bila sudah kenyang perut, suka hati, boleh laaa posing ala-ala model gitu.. Hahahaha.. Nampak cam dah big girl sangat dah kan Eesya nih? Padahal baru 2 tahun setengah...


Ni dah balik umah maktok... Semalam tido umah maktok sebab tunggu Cik UMI Eesya balik punya pasal... Eesya sibuk nak pakai sepit yang dia kata KAKAK LA belikan... Padahal Mimi yang bayar laa Eesya.. Tu duk perasan cute laaa tu... :p


Ni video budak perasan muka cute bila pakai sepit kaler pink.. Hahaha.. Mata mesti mau kelip2.. Tangan mesti mau tepuk2 pipi.. Aperhal ntah.. Layankan ajer ler.. Hehe

*Lupa... Baju Cik Eesya last2 beli yang dah siap dah jer.. Heee~


3 comments:

  1. Akai jenuh anak hang nih..Aku gigit jugak pipi tuh..geram okeyh cik kenit eesyaa...cumilllll....

    ReplyDelete
  2. Whoooppss...Eesyaa...your meal is suppose share ngan mummy imma okeyh..arghhhh mengidamnyaaaa....

    Abg.....jom pi KRR jugakkkk

    ReplyDelete
  3. hahaha... imma, hangpa kan nak pi makan kat hotel dah ahad ni.. sob sob.. hamba kena tinggal..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails