EESYA

AARIZ

Wednesday, August 4, 2010

Dugaan Yang Mendatang...

Semalam adalah HARI DUGAAN... It is like A DAY TO REMEMBER.. Huhu

Dugaan 1

Flight yang konon2 tak delayed telah lambat 45 minit.. bukan laa kena tunggu kat airport tu ke apa.. dah naik atas plane, boleh lak duk buat static tak gerak2.. tunggu signal dari control tower ler apa jadah.. Last2 sampai kat LCCT pukul 6.45pm.. Patut sampai pukul 6.00pm.

Dugaan 2

Turun2 dari flight, boleh pulak stroller Eesya lesap.. Missing In Action.. Dalam rekod ada dalam kabin, tapi bila sampai terminal hilang.. Huwaaaaa.. Siap cakap takde gantirugi ke apa, sebab it is not a checked item.. Kepala hotak sungguh laa... Good Job Airasia! *clap clap*


Lost!

Dugaan 3

Disebabkan flight yang lembap nak mampus cam siput tu, misses the last shuttle to One Utama.. Terpaksa amik Skybus ke KL Sentral, dari KL Sentral amik train pegi Kelana Jaya.. OK laa jugak sebab boleh bagi Eesya merasa naik bas dan train.. Dia sangat happy.. Tapi penat laa.. Kesian anak aku...

Dugaan 4

Sampai Kelana Jaya, kena pow dengan driver cab.. Sebab bagitau nak ke Hotel One World, dia ingat aku ni orang kaya sangat kot duk hotel 5 star.. Bengong.. Tension..

Dugaan 5

Sampai2 Hotel One World yang bijak tu pukul 10pm, boleh lak diorang kenselkan reservation aku sebab ingat aku tak check in.. Padahal dah choose "Late Check In" option dah masa reserve itu hari.. Bijak sangat.. Kena merempat kat Lounge dia 45 minit.. Kasik free drink laa konon.. Alih2 kat situ dah aa bising duk nyanyi2 apa ntah atas pentas dengan asap rokok yang berkepul-kepul.. Adakah sesuai untuk budak 2 tahun setengah? Bijak Bijak.. Yang geram tu, manager don't even bother to come out to face us and apologized or explain anything pun.. Rasa cam nak flying kick jer.. 5 star hotel apa benda ntah.. Sakit hati betul.. Pampers dak Eesya sampai dah londeh2 duk kat lobi tu.. Arghhhhhhhhh!!

Dugaan 6

Lepas dah berjaya checked in, tetiba baru sedar bag Minnie Mouse Eesya yang dalam tu ada beberapa toys dia dah tertinggal dalam cab. Titik. Aku maleh citer banyak2..

*Aku tengah traning.. melepaskan geram waktu break.. Harap maaf tulisan herot petot ke apa..

3 comments:

  1. Ko mention Air Asia, ada lak iklan AirAsia dalam blog ko. So aku klik, kasi $ ma$yuk ... ka$i hilang tensyen

    ReplyDelete
  2. sabar ye. kdg2 tu mmg dh hari malang. xpela esok2 hari bertuah plak insyaAllah. aku baca pn berbulu. aku percaya kalau sumer org jns buat keje sungguh2 berdedikasi n teliti benda2 ni sumer tak jd. aku ni dh terbiasa dgn cara jepun. sesekali blk mesia meroyan jugak. btw air asia tu dh kaya raya tp dr dlu smpi skrg tetap la hampes. apsal la kedekut or malas sgt nk improve perkhidmatan. lg satu bab cab ni rasanya dr zaman tok kaduk dlu dok ckp isu pakai meter. tp smpi skrg ramai je yg main charge sesuka hati. hmmm nyampah.

    ReplyDelete
  3. takut plak skrg nk bwk stroller naik flight sbb diorang bg tag gantung kat stroller pon..kat pintu tuh takde org jaga..kalau org lain nk amik bole je kan

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails