EESYA

AARIZ

Wednesday, October 26, 2011

Eesya's 1st Warded Experience..


Eesya admitted at Hospital Pantai Penang from Friday 21 Oct 2011 (5am) - 23 Oct 2011 (12pm) due to bacterial infection causing her vomiting none stop from 11.30pm the night before.. A scary memories to both of us her parents and also to herself.. Terpaksa batalkan trip to Istana Perlis and Padang Besar walaupun dah bayar segala benda.. And abah beliau punya reservation kat Tune Hotel Kulim also burned.. Apa2 pun Alhamdulillah Eesya sihat after couple of days... Thanks to all yang mendoakan kesihatan beliau..



Jumaat Pagi.. Tido tak sedar diri lepas semalaman tak bleh tido asik muntah2 jer..


Jumaat Tengah hari.. Tangan dah kena selotape ubat sejam sebelum amik darah..

Jumaat Petang.. Tangan dah jadi robot.. Amik darah utk test and ada jarum dlm tu in case nak kena drip..

Jumaat Petang.. Start kena drip due to dehydration.. Baju pakai baju spital sbb baju dah habis kena muntah..

Lemah jer masa ni..

Abah yg susah hati nengok anak sakit..

Antara babysitter yg amik giliran jaga Eesya..

Petang... Dah ok skek.. Dah lalu makan..

Jumaat Malam.. Bukak drip sat bagi jalan2 dlm bilik.. Eesya tunjuk 'ROBOTHAND' dia..

Sabtu.. Colouring time tapi sbb kidal, tangan kiri kena drip.. Tangan kanan punya hasil sangat huduh.. :p


Petang Sabtu.. Minta Home Leave sbb nampak Eesya dah sihat skek.. Boring duk spital lama2..

Eesya susah hati nampak jarum dlm tangan..

Tangan bengkak sebelah..

Ahad Pagi patah balik ke spital.. Dapat flower delivery dari hospital..

Alhamdulillah sangat puas hati dengan service Hospital Pantai walaupun ada beberapa benda yg kami rasa masih boleh diperbaiki lagi especially dari segi timing Eesya dibawa masuk ke emergency, warded and tunggu paed nak dtg check.. Yang lain-lain sangat puas hati.. Dan puas hati sangat sbb Eesya sihat after 2 hari.. Dengar ada kes yang bacterial infection sampai berminggu-minggu kena warded lagi menakutkan.. Tak dapat bayangkan.. Nauzubillah...

Dari segi kos, memang tak tahu berapa sebab semuanya ditanggung oleh insurans company Encik Pejoi.. Alhamdulillah.. Yang penting Eesya sihat dan selesa sepanjang ditahan dalam ward walaupun agak bising sbb depan tu renovation sampai kena pakai earplug (we've been informed before moved to the room tapi kitorang yang setuju sbb Eesya tak bleh tido bila bilik sharing dgn bebudak lain.. So memikirkan renovation mesti aa siang jer, malam sapa yg nak buat keje, kitorang pun ok jer ler.. Sekali bila siang, mmg bising... Tu yang mintak Home Leave sama tu.. :p)

3 comments:

  1. adik aku selalu masuk hospital dulu dari kecik sampailah besar. mak aku jer yg faham perasaan hg mash. aku tgk adik aku pun kesian. Alhamdulillah eesya dah sihat

    ReplyDelete
  2. dah pernah masuk wad... lepas ni company insurance caj mahal la kat eisya masa depan. ~Rizman

    ReplyDelete
  3. lis ~ adik hang jauh gak umur dgn hang kan.. hari tu pun jumpa kat farmasi beli ubat... dia ada asma ke?

    rizman ~ insurans tak claim... hahaha.. pakai company punya takpa.. :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails