EESYA

AARIZ

Thursday, April 1, 2010

Eesya..You're my sunshine..


Satu hari.. dalam kereta.. berdua dengan eesya..


Mama: Eesya, kaki takmo main gear..

Eesya: Tangan? *alih kaki.. buh tangan pulak*

Mama: No.. Tangan pun tak boleh.. untuk mama drive saja..

Eesya : What is this mama? *tunjuk kat gear*

Mama: Gear.. *dalam hati: "dia start dah...."

Eesya : Ni? *tunjuk kat handbreak*

Mama: Break..

Eesya: Ni? *Tunjuk kat stering*

Mama: Stering..

Eesya: Ni? *Tunjuk kat wiper controller*

Mama: Wiper..

Eesya : Oh... ni..... nyanyi-nyanyi

Mama: *hah? apa yg nyanyi2?* terus pandang eesya tunjuk apa.. rupa-rupanya tunjuk radio.. hahaha...

Mama: Bukan laaa.. nama dia "RADIO"

Eesya : Oh.. ediooo..

2 saat pastu..

Eesya : Ni kipas...*Tunjuk kat aircond* Kipas banyak-banyak... *sambil tunjuk tempat aircond yang lain... hahahaa

Tetibe jer tunjuk aircond tu kipas.. hahahaha.. saba jer ler anakku ini.. drive pun tergelak2 aku smalam.. adeh ler.. suka2 hati dia jer..


Big gurl yang banyak mulut cam mama dia gak.. hahaha..luv u sayang.. muah muah...

7 comments:

  1. hahaha....bijak~!!!juz like me

    ReplyDelete
  2. alololo~ eesya chumel~~ pas ni msti nak kene ajar pggil acik aah balik ni~ hahaah.. lame x jmpe eesya...hhuhu...

    ReplyDelete
  3. Memang dia sgt bnyk cakap hokeyh...cik gayah kenit..wuakakaka...auntie geget jugak pipi kembung tuh baru hang taw.!!

    ReplyDelete
  4. kak ayu ~ thanks..

    a'ah ~ haha.. takpe.. sebut acik a'ah tak konpius cam sebut pak ngah yg jadik "pak nyah".. hahahaha

    imah ~ haha.. tau takpe.. penin nak melayan.. kadang2 aku geram, mmg kene gigit pun.. :p

    ReplyDelete
  5. Budak kenit ni banyak cakap "Big batu, baby air" cute! hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails