EESYA

AARIZ

Thursday, April 8, 2010

Bulat..Bulat..


Malam... kul 9.20pm.. atas katil.. sementara nak tunggu tidur..



Mama: What is this eesya? *tunjuk gambar shape segi tiga dalam buku*

Eesya: Triangay..(triangle)

Mama: Good! Yang ni? *Tunjuk shape square*

Eesya: Quare!

Mama: Ok..Good... apa yang bentuk cam square? *tunjuk gambar kotak hadiah dalam buku*

Eesya: Prejent... Surplise!!! (Present...Surprise!!)

Mama: Pandai... Yang ni plak? *Tunjuk gambar shape bulat*

Eesya: Bulat!!

Mama: Good.. apa yang bulat dalam bilik ni?

Eesya: *Diam.. mata pandang keliling bilik..*

Mama: See... jam bulat.. *tunjuk kat jam dinding..* lampu pun bulat.. *tunjuk kat lampu*

Eesya : Acha bulat-bulat.. mama bulat-bulat...*tunjuk kat diri sendiri dan mama*

Mama: Erkkkkk.. *pengsan*


Bulat sangat ke aku dgn anak aku nih??
Muahahahaha

9 comments:

  1. the conversation is so cute!!

    Shop at BEST price for baby clothings and accessories with us. Also grab the cute toy sock at only RM6/pair from babyShop

    ReplyDelete
  2. hahahahahaha...
    tuu laa aku kata eesya nih mcm makcik2...aku dapat bayangkat keletah dia time tuh hehehehe..lawaks lawakkkss....isk eesya..hang ni laa...chochet chochett....

    But wait..aa ahh yes eesya BULAT..mama pon bulat tapi dulu laa..skrg dah kurus laa masa pi wedding kat Pearl hari tuu..jelesnyaaaaa...!!!
    Wei Mash..apa rahsianyaa..share laa sikit kat aku.. :-P

    ReplyDelete
  3. Haha bagus pemerhatian anak hang.. nampak put on weight skit.. mostly probably.. hati senang.. nothing wrong with that :). next getaway mana pulak..?

    sempat lagi baby shop promote blog dia kat comment hang

    ReplyDelete
  4. sila amik award anda..kalau wat chatbox kan sng

    ReplyDelete
  5. sib baik bulat. kalau dia tunjuk dua2 bentuk triangle lagi hampeh.

    ReplyDelete
  6. babyshop ~ mekasih.. dah tgk.. takde yg sesuai untuk dak eesya..

    riezal ~ haha.. tu ler pasal.. cam rerkujat jap anak sendiri mengkritik secara halus.. mmg semua org pun duk tanya aku ni pregnant ke ape.. tapi sendiri malas nak amik tau..hehe.. takdenye gateway memana sampai next month ke ipoh, kenduri.. june pi langkawi.. aiyok.. leh pereh.. haha

    julie ~ takmo chatbox.. ym suda.. haha.. aku bukan meniaga.. :p

    lis ~ haha.. kalau triangle maksudnya kurus, aku mau aaa... hehehe

    ReplyDelete
  7. neeza ~ congrats.. baru baca ur status kat fb.. sat nak pi letak komen kat fb lak.. hehe

    ReplyDelete
  8. imma ~ adehh.. mane der kurus.. itu semua ilusi baju tak masuk majlis aku tu.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails