EESYA

AARIZ

Monday, April 19, 2010

Eesya and Tumble Tots..

Kenapa eesya dihantar ke Tumble Tots?

Sebab dia seorang penggayat yang hakiki... bukan 'pengayat' yer.. pengayat adalah istilah untuk org yg suka mengayat aweks2 atau pakwes2 di tepi jalan.. penggayat pula membawa maksud org yang gayat.. haha

Korang tak caya budak ni gayat? Silalah bawak dia pi main slide kat playground.. dia dengan berani giler akan panjat tangga konon2 nak main slide tu.. tapi bila sampai jer kat atas, dia takkan berani turun.. siap menggigil2 satu badan.. pernah jumpa budak gayat cam eesya? aku sendiri pun tak pernah.. slalu nengok budak2 kemain lagi kalau dapat slide..turun tungging terbalik.. macam2 style ada...

Tapi budak eesya, naik boleh..turun tak boleh.. hahahahaha.. hish, tak baik sebagai seorang emak menggelakkan anak sendiri.. tapi mula2 mmg rasa kelakar.. apsal ler plak gayat sampai gitu sekali? tapi ada satu insiden yang berlaku kat playground tesco... yang membuatkan aku terfikir...dan termenung sekejap...

Insiden apa? ooo.. time tu.. eesya masuk yg playground yang kena bayar sekali masuk berapa rm tu..rm3 kot sekali masuk.. pastu dia main ler seperti biasa.. ditemani oleh si umi beliau.. sbb mama beliau lapar nak makan.. pastu main punya main, dia nak naik slide.. slide kat situ cam agak tinggi dan jalan nak pi ke slide tu, hanya kanak2 jer leh sampai.. kena panjat tangga, pastu lalu laluan kanak2 aa.. kiranya, adult tak leh naik dan sampai kat bahagian hujung atas slide tu.. pastu si eesya ni sampai2 kat slide...duduk... pastu menggigil tak leh turun..aiyokkkk.. jenuh nak jangkau dari bawah slide nak tarik dia turun.. lama giler duk usaha nak turunkan dia dari situ.. dia tak nangis... tapi gigil2 satu badan..adehhh..

so aku pun terpikir camne nak kurangkan skek penyakit gayat dia tu.. teringat ler dulu pernah gi trial class tumble tots.. so bawak ler pegi situ balik...



Siap2 nak pegi 'school'.. konon jer ler school.. it is more to playgym... sampai2, duduk dalam bulatan.. nyanyi2.. dance2.. pastu play time!

Takde gambar dalam tumble tots sbb polisi diorang tak bagi amik gambar.. tapi setiap minggu, susunan obstacles dia adalah berlainan.. ada panjat tangga yang lebih tinggi dari kepala aku ni, pastu gantung badan kat atas, swing badan, then lepas tangan supaya jatuh atas safety mat... ada plak yang kene lalu atas kayu untuk balancing badan, lalu kat dalam tunnel, macam2 ler.. so far eesya dah pegi 4 kali... nampak dah kurang skek gayat dia... kelas dia on weekend jer..45 minutes every session.. boleh pilih nak pegi sabtu atau ahad..

Lepas habis kelas, adalah waktu ronggeng.. hahaha.. sbb yang paling best pegi tumble tots adalah dia sebelah dengan queensbay.. so habis session jer, time for mama n eesya ronggeng ler kan.. :p


Melepak kat Borders.. minum kopi.. alamak.. anak aku dah gian.. cepat2 kena sorokkan dari dia.. kalau tak, boleh lak dia layan minum kopi...addicted to caffeine dah satu hal ler plak kang... mau jenuh mama dia nak cari solution plak... hahaha


Ngantuk plak minum kopi yer cayang? ke sbb penat main? hahahaha

4 comments:

  1. ala tomeynye minum kopi trus ngantuks heheee

    ReplyDelete
  2. haha..dia buat yg geli2 satu badan sbb sejuk sangat..

    ReplyDelete
  3. hahaa...
    comell jer.
    hng antar dia g tumble tots ni smp dia dh kurang rasa gayat ke, atau mmg dh ditetapkan pakej utk beberapa sesi??

    ReplyDelete
  4. tatau lagi.. sbb bayar ikut monthly, so aku hantar selagi boleh jer ler since dia pun sangat suka pegi... itu kalau TT tak naikkan harga aa.. kalau naik harga, aku cabut aa kot.. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails