EESYA

AARIZ

Monday, April 26, 2010

Diapers punya cerita..

Hari ni nak cerita bab diapers si dak eesya nih.. sekarang nih beliau pakai 3 jenis yang berikut:


1) Huggies Dry (siang) - kalau sale slalu dalam RM32.99.. kadang2 time bila t*sco dgn g*ant buat main giler harga, sampai rm47.. giler per?



2) Mami Poko Pooh (malam) - kalau sale dalam RM32.00 paket yang sederhana dapat free 2 pants.. pernah beli dapat 4 free pants.. tu pun dah cut cost banyak tu.. paket besar slalu kalau divide, harga lebih mahal dari paket sederhana.. so kene berhati-hati..



3) Huggies Pants - pakai bila outing dan outstation dan roger and out.. haha.. kalau sale RM27.99.. tapi sunshine pernah sale sampai RM25.. masa tu mmg aku angkut perabis..hehe





Kenapa lain-lain siang dan malam?

1) Sebab siang pakai sekejap2 jer.. dalam kul 7 pagi salin baru.. kul 9-10 pagi dah mandi.. so salin lagi.. petang pun sama..

2) Mami Poko jer tahan semalaman dengan budak eesya ni.. salin kul 9-10 malam, sampai esok pagi kul 7 pagi ok lagi.. kalau weekend yang mana mak budak ni bangun lambat, kul 8-9 pagi camtu duk ok lagi...

Plus aku mengadakan kepercayaan ini.. kalau pakai cutting yang sama hari-hari..24/7.. nanti akan ada bekas kat keliling pinggang ke peha.. haha.. kepercayaan ini diambil kalau org dewasa pakai undies yg sama jer pun akan berbekas kan? haha..suka2 hati aku jer buat kepercayaan sendiri...

So kalau nak keluar, baru pakai yg pants sebab senang tak yah nak baring apa bagai.. tapi kadang2 aku malas pepagi tu nak kecoh2 baringkan dak eesya nih, aku bagi jer pakai yg pants tu.. hehehe..

Tips untuk jimat: Pakai mami poko utk malam.. harga dia kalau sale leh jatuh dalam RM0.79/sekeping better than Huggies kalau kena bangun salin tengah malam yg mana harga dia kalau RM0.58 x 2 = RM1.16.. see.. dah jimat kat situ kan kan kan?

Oh.. saya mmg kalau pegi beli diapers akan keluarkan calculator.. hahaha.. plus, jangan tanya kenapa tak pakai cloth diapers.. :p

*Gambar adalah digoogle.. so bukan saiz dan packaging yang sebenar..

2 comments:

  1. kakka..macam ni nye mama pon ada ka...didil pakai huggies dry comfort warna merah..pakai huggies biasa mmg ader ruam...mase mule2 pakai drypers je..pastu mak aku bising kate kedekut...skang die jaga anak org pakai ape ntah baby 2 u kot..senyap je

    ReplyDelete
  2. haha... ada laa... eesya dulu pakai yg huggies merah pastu asyik bocor..mengong tul.. skali pee pee skali bocor..apersal ntah..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails