EESYA

AARIZ

Thursday, December 9, 2010

Kisah Trial kat Smart Reader



Hari ni hari ke-3 budak Eesya pi trial kat Smart Reader Bayan Bay, berdepan dengan B-Suite tu... Intake memang start umur 3 tahun.. So trial ni untuk next year laaa..



1st day ok... Mama pegi pukul 11.30am duk happy tengok kelas budak umur 5 tahun duk menyanyi sambil main London Bridge is Falling Down.. Tapi teacher kata dia nangis kejap sebab teacher pergi toilet.. Takde adult dalam class tu.. Bila tanya dia "Why u cry?" Dia jawab.. "Because Eesya cari mamalah...." "Laaa.. Kan mama dah kata... Mama go work.. Eesya go school.. Anything you can ask teacher..." Dia jawab balik.. "Teacher takdeeeeee.... " "Teacher pi mana?" "Teacher pi toilet..." Aiyakkkk... Hahahaha... Teacher pi toilet pun nak nangis ke? Lenkali Eesya ikut jer ler teacher tu pegi toilet... Hahahahaa... Pastu tanya fun tak dekat school.. Jawab yes... Tomorrow nak go school lagi tak? Jawab Yes... Ok... Lega sikit hati... Tapi bila balik, minum susu tak sampai sekerat.. Terus tido... Lama pulak tu tido... Penat sangat kot...

2nd day... Lepas hantar ok jer.. Tapi bgtau kat dia "Ok aaa.. Mama go to work ok... Eesya stay with teacher... Later mama come ok.." Dia jawab.. "Ok..." siap bye-bye lagi... OK.. Lagi lega... Bila balik, teacher kata ok.. Tak nangis langsung.. Dalam kete terus "I'm so sleepylah mama..." Hahahaha.. Kesian dia penat dan ngantuk... Tapi yang lawak, bila tanya dia "Friend Eesya kacau Eesya tak?" Dia jawab "Yes.." Mama tanya balik.. "Friend buat apa kat Eesya?" Dia jawab "She do like this.." sambil buat cubit pipi dia dua-dua belah... Hahahaha.. Ada budak cubit pipi dia laaa tu.. Pastu mama kata "Eesya cute sangat kot... Tu friend Eesya geram tu..." Dia jawab "TULAH.." Hahahaha.. *pengsan.. anak sapa laaa perasan sangat nih...*


Penat... 2nd day go to school... Kul 9.30pm dah sleep... Susu pun tak dan minum...

Hari ni 3rd day... Dah last day trial sebenarnya.. Pi laaa dengan abah Eesya nak register semua... Lepas dah bayar, mungkin agak lama laa kat situ kan.. Selalu pi2 terus tinggal jer... Eesya sudah buat muka tak bagi balik.. Nak melekat jer.. Teacher dia pun pasang lagu buat singing time pun, dia buat nak tak nak jer.. Selalu kalau dengar lagu kemain lagi menggedik kan... Tapi pastu terpedaya gak masuk classroom, kami berdua terus lari tinggal dia.. Hahahaha.. Tatau aaa nangis ke apa tu.. Satgi pi amik nak tengok teacher dia report apa lak.. Kakakaka...


2 comments:

  1. TULAh...(mesti ikut perangai mama die nih...)

    ReplyDelete
  2. hahahaha... cessss... mama dia mmg patut TULAH... Sebab mama dia mmg cute... kakakaka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails