EESYA

AARIZ

Wednesday, December 8, 2010

Betul-betul Konspirasi...




Ni masih berkisar sari berita tak berapa penting semalam...

Ni tambahan luahan hati dan perasaan yang lagi memusykilkan...

Ingatkan Sentra dan Wira jer ada penyakit berjangkitkan...

Rupanya....




Encik Unser pun sama...
Ada ka tengah naik Unser nak pi amik Sentra kat workshop, boleh lak bergoyang sakan macam naik lori sayur?
Serius nih.. Bergoyang macam naik machine gendang gendut tali kecapi...
Habis lemak kat perut semua terbakar akibat goyangan tu..

Last2 bawak 40km/jam jer... Sebab takut semua part Unser tu tertanggal sementara nak sampai workshop kat Gelugor tu...


Pembedahan untuk mencari punca apsal Encik Unser bergoyang sakan sedang dijalankan...


Tayar beliau bengkak rupanya...
So permukaan jadi keras dan menyebabkan goyangan sakan tak hengat dunia...


Masa tengah check tayar Unser tu pulak, sampai laaa pulak si manja cayang bucuk intan payung yang kaler biru ni pulak...


Ni pulak kes tak bleh start juga tetiba (againnnn.... after dah repair 2 minggu sudah...) ..
Abang aku drive kete ni pegi Adventist jap sebab dia balik dari KL naik flight...
So dia declare dia akan guna kete ni seminggu...
Alih2 kat Adventist dah tak bleh start... Hahahha...

Workshop Superstar ni dah jadi macam workshop family aku pulak... Tak caya?


Kiri adalah Encik Unser... Kanan adalah Encik Wira...


Kanan adalah Encik Unser... Kiri belakang nun yang nampak secoet tu adalah Encik Sentra yang dah sihat walafiat...
Hahahaha...
Tak macam workshop kitorang jer jadiknya?


Diagnosis penyakit Sentra:
Perkara utama adalah bateri.. Disebabkan kitorang dah panggil pomen kat dengan rumah untuk tukar bateri baru, tapi masih tak leh start.. Makanya terpaksa ditow ke workshop ni..

Kata Encik Workshop Superstar:
Aiyaaa kak.. Ini memang masalah baterilah.. Tapi you panggil pomen tu, dia tak tau ka itu Sentra lepas tukar bateri kena reset balik dia punya censor? Itu pasai saja maaa...

Itu pasai saja maaa sudah caj aku Rm60 untuk reset benda alah censor tu.. Hahaha.. Campur dengan tukar bateri baru, melayang RM320...

Diagnosis penyakit Wira:
Ini pun sama jugak kak.. Bateri problem.. Takde kene mengena dengan sakit 2 minggu sudah punya.... Ini bateri dari tahun 2008 laaa.. Sudah lama...

Wira pulak takde censor mensor apa yang perlu direset.. So kena RM200 untuk tukar bateri baru...

Diagnosis Penyakit Unser:
Tayar bengkak saja ni... Sikalang I tukar pakai you punya tayar spare... Nanti you pi tukar tayar ok? Free saja nih.. I takda charge u apa2...

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Amik..... Diorang 3-3 ni memang berpakat berkonspirasi menentang kami....

Pasni aku akan asingkan Sentra dari 2 sedara maranya yang lain... Semua kuarantin duk jauh-jauh.. Jangan harap korang nak sembang2 pakat kenakan kitorang lagi... Cesss...

6 comments:

  1. ini mcm pun ada...aku plak sngap ni pc dgn lappy rosak..miahahah..xleh start..dukla diam2 streamyx..sib la hanset leh guna

    ReplyDelete
  2. mash...part goyang2 macam lori sayur tu aku tak tahan tuu...wahahahaha...xpe2 exercise free

    wah2 banyak betul keta kau...mau untung kedai tu dek keta2 kau sahaja..ape2 pun, sabar ye mash..ini semua COBAAN...

    ReplyDelete
  3. akak..keta baru skang memang pesyen kena scan bagai...citra nisa haritu pun camtu..lps tukar bateri kena cucuk benda alah elektronik apa ntah untuk scan..huhuhuhu..mcm2 dunia la ni..hehehhehe...

    ReplyDelete
  4. julie ~ semoga penyakit lappy dgn desktop itu tak berjangkit kat kitorang punya pulak.. hahaha.. tension weh...

    wanie ~ hahaha... serius goyang2 giler sampai tatau nak buat apa... sambil tengah drive aku pegang gear takut gear tercabut sbb goyang sakan sangat... hahaha... lelain tu kete parents aku laa.. hahaha

    neesa ~ a'a... kena scan tu laa punya pasal... yg bertuah pomen yang 1st tu tatau lak pasal tu.. mesti tak habis belajar ilmu pomen.. hahaha

    ReplyDelete
  5. aku rasa aku pon kena penyakit mcm kereta hg lah..kereta aku pon lani kd bengkel psl batery problem:((

    ReplyDelete
  6. aiyoookkk... penyakit berjangkit betul ni... macam musim pulak...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails