EESYA

AARIZ

Monday, December 13, 2010

Kisah Cinta.. Part 1



Apa kes tetiba si Mashithah Hasim ni nak keluarkan kisah cinta beliau? Hahahaha... Ni sebab angin kus-kus anniversary yang ke-4 dah dekat... Mula laaa duk mengimbau kisah silam balik... Sapa nak baca, baca... Takmo baca, takde hal punya.. Takde kuiz kasik hadiah ok.. :p

Part 1: Kisah Perkenalan laaa kot eh?



Mrsm Taiping... Sekolah budak-budak pandai.. Kata orang laaa... Tapi aku tak pandai pun.. Hahaha.. Kalau pandai mesti laa aku dah jadi doktor ke, engineer ke.. Blaja kat oversea ke kan.. Kekeke

Kitorang sama-sama sekolah kat Maresmart nih... Encik Pejoi tua setahun.. Makna kata, dia Form 5, aku Form 4..

Kenal melalui IRC.. Hahaha.. Habis laaa satgi Encik Pejoi ketuk kepala aku sebab keluarkan kisah cinta IRC kitorang nih.. Dulu, kalau cuti jer, balik umah, mesti layan chatting kat IRC.. Tapi IRC kan ada banyak2 channel kan.. Cam TV ler pulak.. Ada channel2.. Hahaha.. So channel yang aku slalu layan adalah #PKPIX, #maresmart, #mrsm.. Siap jadik admin lagi channel #PKPIX dengan #maresmart tu.. Memang kat sekolah pun orang kenal aku sebab minah chatting.. Kakakaka..

Yang bestnye chatting ni, boleh jer layan padahal kat sekolah tak kenal pun... Ramai laa jugak senior2 laki yang datang tegur "Ni are_shie tu eh?".. Tapi kebanyakannya mmg aku kenal aku chat dengan sapa.. Kecuali beberapa orang.. Tapi last2 semua aku kenal aku chat dengan sapa sebelum diorang grad dan move on..

Kecuali laaa sorang mamat nih.. Sampai dia dah habis SPM, memang tak datang tunjuk muka pun... Apa ek nickname dia dulu nih... Haaaa... ^Protoss.. ke Protoss^.. Camtu ler.. Nanti aku confirm lain dengan tuan punya badan.. (Lama dah laaa... Lupa dah... :p)

Disebabkan hanya kenal di alam maya, makanya bila dia dah pi matrik.. Cam lost contact jer pun.. Sebab cam tak penting pun kan.. Muka pun tak pernah tengok... No phone pun tak pernah tukar.. So kalau jumpa kat IRC, jumpa laaa.. Kalau tak, takde laa duk ingat ke ape.. (Sebab masa tu duk chatting dgn org lain gak laaa kan.. :p) *Kisah lama naaa abang... Peace! :p *

Tapi pernah aku pi outing, pi CC, tetengah chatting, dia ada... So chatting punya chatting, dia tanya, tengah outing ke? Aku pun yer kan jer ler.. Dia tanya nak gi makan ke pas keluar CC tu.. Aku bgtau kata lepas tu nak pi beli Yong Tau Foo kat Stesen Bomba... Stesen Bomba tu yg tempat makan Yong Tau Foo, Doli Char Keow Teow dulu2 nih..Pastu dia cakap nak jumpa kat situ.. Aku pun tak kisah jer sebab kitorang ramai.. Bagus gak kalau kenakan beliau belanjer member aku ramai2... Hahaha.. Bila lagi nak kenakan budak yang dah masuk matrik yer tak?

Agaknya beliau pun tahu taktik aku itu.. Beliau tidak memunculkan diri.. Hahahaha.. Kitorang pun takde ler tunggu berejam-jam.. Pas sudah makan terus balik... Masa tu takde laa frust ke ape ker.. Sebab cam ada instict yang beliau takkan mai.. Hahaha... Yer ler.. Bukan aku kenal pun kan... Tapi pastu balik maktab, aku carik balik majalah maktab.. Tengok muka dia yang mana satu sambil pikir "Ooo.. Ini aaa mamat yang tipu aku kata nak jumpa tadi yer..." Hahaha

Pastu sampai laaa aku masuk Kolej Matrikulasi Melaka... Masa tu dia kat USM dah... 1st year Sccomp... Ada sekali masa kat matrik ni aku kena balik Penang, sbb pi interview JPA.. Dah balik umah kan.. Apa lagi.. Chatting laa kan.. Jumpa laa balik Encik Protoss ni.. Malam tu beliau mintak no hp aku... Aku kasik jer ler..

Start from there, seminggu 2-3 kali gak ler dia tepon aku... Tetengah malam... Sembang apa ntah... Macam2 laaa.. Tapi aku ingat, banyaknye merepek jer.. Hahaha.. Duk lawan Penang lagi best dari Taiping laa.. Apa ler.. Pernah gak gayut kat telepon tu sampai aku tertidur.. Sedar2 esok pagi tu, handphone kat tangan duk terbukak lagi.. Masa tu pakai hp yg ada flip tu kan.. Hahaha.. Tatau aa beliau dengar aku berdengkur ke ape.. :p

Memang suka laa kalau Encik Pejoi telepon.. Sbb macam boleh citer ape jer dengan dia.. Dia layankan jer.. Hahaha..

Pastu bila kena isi borang UPU.. Dia yang banyak bagi nasihat nak pilih course ape.. Uni mana.. Aku mmg tak nak U lain kecuali USM masa tu.. Sebab dah serik duk jauh.. Malas nak berulang naik bas sampai berejam2.. Encik Pejoi laa yang bagitau, pilih jer Sccomp kalau camtu.. Aku pun isi Sccomp as 1st choice.. Yang lain2 sampai 5th choice adalah course tak kisah.. Asalkan USM.. Hahaha..

Sampai laa dah habis matrik, aku balik Penang... Lagi laa sakan bergayut dengan chatting.. Sebabnya dah sama2 Penang kan.. Pakai public phone pun dah murah.. Hahaha.. Tapi masih tak pernah jumpa gak..

Bila hari result UPU keluar, yang ni yang aku ingat skali.. Aku tak sempat nak check sebab aku atas jalan masa tu.. Pergi Balik Pulau, pergi Taiping.. Ikut mak aku sebab ada kenduri.. So memang tak bleh nak check.. Masa tu mana laaa ada hp ada 3G nak online di mana2 kan... Yang Encik Pejoi ni, start kul 10am telepon.. Tanya dah tau ke dapat mana.. Aku cakap belum check.. Satgi kul 12pm telepon lagi.. Tanya lagi.. Kul 2pm satgi call lagi... Aduiii.. Dia pulak beriya.. Selang 2 jam dia duk telepon.. Pastu marah aku apsal aku tak check2 lagi.. Hahaha

Bila dah tau aku dapat USM, sama course pulak dengan beliau, terus offer buku apa semua... Aicehhh.. Senior laaa katakan... Hahaha.. Aku pun ok jer ler dah orang nak kasik kan.. Jimat skek duit aku yang ntah dapat PTPTN ke tak tu...

*nanti sambung lagi... :p

7 comments:

  1. wah..akak..best2..cepat2 la sambung part 2 ya..hehehehhe..nanti nak tiru juga la buat post camni..boleh?hehehehhe

    ReplyDelete
  2. hahaha... bukan ape... skrg pun dah banyak lupa... sayang jer.. so nanti kang dah tua2 boleh ler nak ingat balik masa baca ni... :)

    ReplyDelete
  3. wehhh...husband ko senior kita kah???kelas ape ek??wahahhaha...ooo mash bercinta ngan abg senior..kool :D huhu

    ReplyDelete
  4. Nick dia bukan Protoss tapi Pocahontas. Oooowww sungguh ayu :p

    ReplyDelete
  5. wani ~ hahaha.. bukan bercinta dkt maktab pun... dia kelas 502...

    encik top ~ haaaa... pandai duk kata kat laki aku naaaa.... hahaha

    ReplyDelete
  6. ooo yeke...menarik2..ni dua2 budak tepeng apesal xpegi majlis 25tahun mrsm tpg dulu??? grrr

    ReplyDelete
  7. hahaha... sbb kitorang maresmartians yg low profile.. muahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails