EESYA

AARIZ

Thursday, June 24, 2010

The 16th...

Apa yang 16th? Hahahaha... We're going to Langkawi this afternoon.. by Airasia (againnn...) yang aku ada mentioned kat sini yg aku booking tiket offer tu..

Apa yang 16th (againnn)?

This will be eesya's 16th time menjejakkan kaki atas kapal terbang. tu kalau ikut perkiraan one way.. kalau return, kire 8 kali laaa kot.. sbbnya hari tu ada pegi KL by car, balik by flight...

So yang banyaknya, PEN - KL jer pun.. lain2, masa pegi UK hari tu.. dengan Kuching.. hmmm.. ada lain ke lagi? cam takde jer rasa.. hehe..


Eesya 1st flight experience.. during her 11th month.. baik saja anak aku kalau naik flight.. hehehe

Tips bawak budak kecik naik flight:

1) Sediakan baju salin, pampers yg cukup dalam hand carry walaupun journey tu pendek..

2) Spare baju kita sekali sepasang.. especially in long journey.. sbb kadang2 budak2 tak tahan travel lama2.. mungkin muntah, bocor etc.. so kalau journey lama, kita nak kena solat lagi.. so better ada spare.. kalau journey takat PEN -KL, tak yah pun takpe..

3) Masa take off n nak landing, bagi minum susu.. so that telinga dia tak tersumbat.. kalau dah start tersumbat, mula laa nak menangis apa bagai.. kalau dah start nangis tu, sangatlah susah nak diamkan kalau atas flight.. Alhamdulillah eesya belum pernah lagi jadik kes camni..

4) Bawak jajan/toys/buku kaler n pensel kaler untuk occupied masa dia atas flight.. Kalau long journey, silalah bawak sebanyak mungkin toys yg ada.. hahaha.. recommended toys, beli jer yg animals collection yg kecik2 tu.. bagi satu2.. dia boring lion, baru bawak keluar crocodile.. boring crocodile, bawak keluar tiger.. hehe..

Oklah... driver sudah mai sampai... nak keluar dah... daaa~

LANGKAWI, here we come!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails