EESYA

AARIZ

Sunday, October 2, 2011

Updated Due Date..

Banyak benda nak update tapi malas nak update sbb memory card tertinggal...

So update about my 2nd pregnancy dulu ler..

Last week, pegi check up terus kat gynae yang rasa2nya nak bersalin kat situ nanti..

Gynae yang sama yang sambut kelahiran Eesya dulu..

Sebab dah pegi 2-3 gynae, semua duk bagi due date yang lain-lain...

Lari dalam 2-3 minggu disebabkan my period cycle yang panjang...

Sampai kitorang pun tatau nak hold on to yang mana satu..

Last sekali decided, pegi terus kat gynae yang nak bersalin nanti, pastu terus pakai due date yang dia bagi jer...

So ticker di atas dah diupdatekan ler... Hehe.. Berdasarkan gynae itu..

Kecik jer lagi baby dlm tummy.. Tapi tummy dah beso cam pregnant 5 bulan kot.. 2 bulan extra tu mmg dah ada selama-lama ni.. Hahahahaha...

Eesya pun excited jer masa tgk ultrasound for the 2nd time.. Sebab doktor tu bagi dengar bunyi heartbeat jugak.. Kuat giler bunyinya... And cepat sangat.. Kalau tanya Eesya, "Heartbeat baby bunyi camne?" Nanti dia jawab "DONG DONG DONG!! Like that laaaa.." Hehehe...

Masih lagi kealahan dengan nasik.. So masih makan mepek2.. Bihun sup, pasembor, char keow teow, benda2 macam tu... Bila rasa kemaruk nak makan nasik sangat, aku ratah lauk jer ler... 

Rasa lain dengan Eesya dulu sebab Eesya dulu start alah masa 4 bulan lebih.. Yang ni awal bebeno alahnya... Hari tu masa tak tau pasal nasik tu, mmg muntah2 sampai lembik2.. Sampai cramp perut2.. Pastu camne ntah boleh discover pasal nasik tu.. Memang stop terus.. And then kurang pulak muntahnya... Memang kurang 95% laaa.. So tatau laa sampai bila nak pantang nasik nih...


2 comments:

  1. wah3 kurus hg lepas ni. mcm aku sebulan xlalu nasik. makan merepek mcm hang jugak. turun la jugak drpd 72 kg ke 66kg. perghh

    ReplyDelete
  2. masa makan nasik tu laa kurus.. sbb asik muntah jer.. pas dah tak makan nasik, makan pulak benda2 lain... nak kurus mai tang mana... ratah lauk tu lagi berganda-ganda dari makan nasik kot.. sbb tak kenyang2.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails