EESYA

AARIZ

Wednesday, October 19, 2011

7, F, E ...


Semalam tetengah elok dah baring nak tido.. Budak Eesya ni datang... "Mama, mama buat apa?" Aku pun "Mama baring laa.. Nak sleep dah ni...Meh aa baring dengan mama.."

Pastu dia pun datang.. Dari elok2 aku baring sorang, dia pun baring kat sebelah.. Tapi bukan baring elok2 kat tepi aku.. Dia baring camni..



Aku laa tu kekonon.. Tengah baring sorang2..


Sorry laa.. Aku memang tidak berbakat bab2 lukisan nih.. Hahahaha

Eesya datang.. Dia baring camni..
Pastu dia kata "What shape are we now?" Aku pun cam dah ngantuk2 tu terpaksa laa layan.. "L".. Pastu dia jawab.. "No... You're wrong.. We're number SEVEN!" Hahaha.. Cess.. Terkena jap mama... Then ingat dia habis kat situ jer ler.. Sekali dia ubah posisi pulak baring cam kat bawah ni.. Pastu suh aku panjangkan tangan ke sebelah kiri... Pastu tanya lagi.. "What shape are we NOW?"


F shape.. Hahaha.. Buruknya lukisan aku..
Pastu aku pun jawab laa "F".. Then dia kata.. "OK... " Pastu lama jap dia memikir.. "How to make an E?" sambil duk kangkang2 kaki dia satu ke bawah... Pastu aku jawab laa.. "Mana sampai camtu... We need another person to baring there.. Then only can make an E letter.."

Tak pepasal abah beliau pun menjadi mangsa.. "Abah!! We need your help to make an E..Come here!!~" Dia panggil abah dia.. Hahahaha.. Abah dia pulak "Abah nak solat laaa..." Dia jawab balik "Owh.. OK then.. We'll wait for u.." Sanggup tu duk diam2 kat situ tunggu abah dia habis solat... Hahahaha.. Abah dia habis solat terpaksa laa ikut juga sbb si anak dah tunggu lama kat situ sbb nak buat E punya pasal...

E.. Terpaksa rela.. Hahahaha


So suka laa hati si Eesya tu dapat buat letter E dengan berbaring camtu.. Pastu cepat2 ajak tido kang lagi dia melalut nak buat ntah hapa2 punya shape ler pulak... Hahahahaha

4 comments:

  1. Lawak giler ah si Eesya nie.. sungguh buat aku tergelak sorang2 baca entri nie.. terbaik la Eesya.. Bijak dan sgt unik pikiran dia!

    ReplyDelete
  2. HAHAHA!!! LIKE! LIKE! LIKE!!

    beserta lukisan yg amat cute :) lagu tema yg paling sesuai..'one happy family at home~!'

    ReplyDelete
  3. teringat aku ngan adik aku dulu. lepas tgk sesame street mesti nak baring buat huruf gak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails