EESYA

AARIZ

Thursday, October 6, 2011

Lawatan CIk Timah ke Jerejak Lagi 2011..

 *Entry dah lemau tahap tukun... Sebab kamera asik tinggai jer.. Kitorang pegi masa hari raya ke-5 hari tu nih... Syawal dah habis baru nak update citer pasal Jerejak ni..

Hahahaha... Ni laa keje anak beranak Cik Timah... Tetiap tahun pegi melepak kat Pulau Jerejak.. Kali ni sebab groupon buat sale 2d1n = RM98 saja... So apa lagi.. Aku pun merembat 3 voucher yg boleh pakai untuk booking 3 bilik... Plan asal adalah 1 bilik utk kitorang, 1 bilik utk parents aku, dan 1 lagi bilik utk parents Encik Pejoi... Ni konon nak buat cam ala-ala gathering di hari raya laaa kan...


Tapi pastu family abg E join in... Nak amik bilik tambahan dah mahal.. RM220++ sbb public holiday.. So decided to squeeze in ja dengan tambah extra beds..

Voucher ni tak termasuk breakfast.. So breakfast kena tambah RM15/pax... Dan kami dinner kat situ jugak dengan harga RM25/pax..

Tapi sampai2 masa nak check in, bilik tak siap kemas lagi.. Padahal kalau ikut time, check in pukul 3pm, kami sampai dlm pukul 3.45pm... Feri pun naik boat kecik jer sebab feri yang asal tu dah rosak.. Encik Pejoi kata cam dah lama jer rosak sbb dia kena pegi teambuilding 3-4 bulan sebelum tu pun mmg dah pakai boat yg kecik tu... So mmg dah tak ikut time schedule feri disebabkan tak boleh nak tampung dengan boat kecik tu... Terus kira ulang alik ulang alik jer boat tu takde tunggu2 time dah...

Sementara tunggu bilik siap kemas, kami pun tatau nak buat apa... So aku pun pi tanya pasal Karaoke Room.. Staff tu kata patutnya bukak time malam, tapi aku cakap laaa boring dah semua org tunggu bilik lama sangat tak siap2, so dia pun bagi... Sejam RM45... So melalak laaa adik aku, adik2 ipar aku dgn Encik Pejoi... Siap mintak staff tu bukak bilik karaoke sebelah tu sbb nak bagi baby Izz tido... Panas sangat kat lobby takde aircond.. So tumpang ler bilik sebelah tu punya aircond.. Mujur ler staff tu pun baik..

Sampai dekat pukul 5pm baru bilik siap.. Itu pun jenuh aku duk pi bertanya... Dapat 2 bilik dulu... Lagi 1 bilik masih tak siap.. Aku cakap takpe ler.. Bagi bilik utk Parents In Law aku dengan Family Abg E dulu masuk.. Mak, ayah aku akan stay sekali dlm bilik aku...

Cam biasa, Cik Timah mesti laa bawak bekal2an untuk isi perut anak2 dan cucu2 beliau.. Hahaha.. Sementara tunggu dinner, kami pun makan laa dulu bekalan... Pas makan skek2, budak Eesya dengan budak Maira dah gaduh nak pi mandi swimming pool.. So bawak laa 2-2 budak ni pi swimming.. Adik dgn adik2 ipar aku pun swimming gak.. Encik Pejoi pun... Yang lelain jengjalan keliling kawasan atau pun rehat2 dlm bilik jer...

Malam dah kul 7pm, kami pun berkumpul untuk dinner.. Staff tu kata ni mini buffet jer.. So RM25/pax.. Tak banyak choice pun sangat.. Boleh laa makan.. Ada nasik goreng, lauk pauk, benda2 camtu... Layankan ajer ler... Kalau nak pi beli makanan kat seberang nun, ntah pukul berapa pulak nak sampai balik dengan guna boat kecik tu...

Lepas dinner, depa ni boleh sambung lagi karaoke.. Sebabnya aku cakap kat staff tu, setengah jam petang, pastu bilik kami dah siap... Yang lagi setengah jam tu sambung malam... So ingatkan depa sambung setengah jam jer ler... Sekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaliiiiiiiiiiii... Sampai 3 jam ko.. Hahahaha.. Punya melalak tak hengat laaa Encik Pejoi dengan budak2 tu.. Termasuk laa dengan Abg E skali... Siap silih berganti... Berbaloi laa bayar RM45 sampai 3-4 jam depa punya duk conquer bilik karaoke tu.. Selagi staff tu tak mai halau, selagi boleh depa nih tau...

Esok pagi tu, cam biasa breakfast.. Pastu sambung lagi budak2 kecik ni swimming... Encik Pejoi dgn adik2 dia sewa basikal.. Pusing keliling kawasan tu... Diorang malas nak join memanah apa semua tu sbb takut tak sempat tengah hari dah nak balik...

Layan gambar jer ler yer..

Masa mula2 sampai..
Babysitter tengah tunggu bot.. Hahaha

Mimi

Acik Aah and Acu Ima

Boring tunggu bot lama sangat.. Mula laa merepek..

Maira.. Belakang adalah Pulau Jerejak

Kat Jeti

Bot dah sampai

Gambar trademark..

Panas.. Sian jalan jauh ke bot tu dari jeti..

Susah giler bawak stroller nak turun pi ke bot..

Driver bot

Acik Aah, Acu Ima and Encik Pejoi dalam bot
Mimi dalam bot

Izz dalam bot
Kakak La dalam bot...
Dah sampai jeti kat Jerejak

Queensbay from Jerejak
Tunggu nak balik

Itu jer ler citernya kali ni.. Gambar aktiviti swimming, karaoke, makan2 apa bagai semua dah tak muat nak upload dlm ni... Dah nak sampai quota dah rasanya picasa nih.. Hmm.. Nak kena housekeeping gambar ler pulak pasni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails