EESYA

AARIZ

Tuesday, March 9, 2010

Chinese New year Holiday

Waaa... pecah rekod tak update blog paling lama dalam sejarah... hahaha.. sorry ler tuan puan, dato datin.. saya tangguh punya tangguh, sampai lupa terus nak update.. sampai ler ada beberapa opismate yg duk tanya, apsal tak update.. pastu ada beberapa komen kat blog laa, ym laa suh update.. ampun sesangat.. ingat takde org baca pun blog pacal hina hamba ini.. hehe..

OK.. so kene back dated balik ler yer... saya start dgn masa cuti chinese new year hari tu nih.. semua kaum kerabat balik ke penang.. so the agenda is, celebrate birthday maira yg sebenarnya lagi seminggu.. tapi sbb dah balik semua, so sambut je ler skali dgn besday eesya.. kang kecik hati plak kakak dia sambut besday.. dia tak sambut ramai2.. so entry kali ni eesya pakai baju sama dgn entry yg dah pekasam sebelum ni.. kekekeke..


Kek kali ni kek sponge jer.. tapi harga lebih kurang gak harga kek besday eesya yg dari baskin robbins tu.. lenkali kita beli baskin robbins jer ler ek.. hahahaha.. kaler pink and purple sebab 2-2 minah ni sangat suka kaler 2 ni.. so terpaksa ler.. kuat gak kaler tu nampaknya...


2-2 org dak tecit itu sangat excited tgk kek.. sampai tak sempat2 nak alih bekas.. dah kecoh giler..


Eesya tgh semangat nyanyi lagu happy besday... HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPY....

Besday To you KAKAK LAAAA!!!

And acha aniiiiii!!!~

Potong kek pakai pedang ko.. hahaha.. sebabnya mama tertinggal pisau kek dgn lilin.. so potong kek pakai pedang kek masa kawin jer ler ek.. lagi grand ape.. hahaha..

Nengok ler tu.. dak eesya tgh menjilat jari.. princess tak senonoh.. haha.. yg maira tu suka hati sbb dapat kek kaler purple..

Princess Maira.. dah 5 tahun dah...

Kek Kakak La paypay... Kek Acha Pink! (Kek Kakak Maira purple, kek eesya pink!)

Lepas dah potong kek dan makan kek, dan bersuka ria dgn crown apa bagai tu, budak 2-2 ni dibiarkan main bubble kat luar.. bukan ler slalu diorang dapat chance ni.. sbb mama dia sangat particular satgi masuk mata ke, lekat kat rambut ke.. hahaha..

Raja budak a.k.a baba sedang melayan besday gurls main bubble... sebenarnya baba yg excited nak main bubble tu... tau dahhhh.. haha

Eesya tgh kagum tgk bubble gun.. haha.. selama ni mama dia mmg tak pernah nak bagi main... sian dia.. maira pun nampak cam kagum bangat.. kekeke.. mummy pun tak bagi main yer iya?

Waaa... eesya berjaya menghasilkan bubble yg banyak... masa main ni, eesya dah pandai cakap kalau bubble besar "big baybay = big bubble" kalau bubble kecik, dia cakap "baby baybay".. hehe

Suka hati 2-2 org ni dapat main bersuka ria camni.. pas main2 ni, semua siap2.. nak check in kat pulau jerejak plak... nanti entry pulau jerejak lak yek.. insya Allah... banyak giler ler backdated entry camni.. hahaha

1 comment:

  1. hihi eesya....tomey ja pun..baby baybay big baybay

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails