EESYA

AARIZ

Monday, March 29, 2010

Pregnant???

Oh... skrg ni ramai beno suka tanya saya "Eh, pregnant ke?"
Patut ke berbangga dengan pertanyaan ni?
Muahaha.. mesti ler tak kan.. sebab kalau org tanya ayat tu, dah confirm2 ler org nampak badan dah naik, pipi makin tembam dan yang sewaktu dengannya..

Alaaa.. kecoh aa korang.. makcik tgh suka hati bahagia.. mesti aa badan naik.. hahaha.. lagipun makcik dari kecik pun bukan jenis yg kurus kering keding apa.. Encik pejoi berkenan dgn makcik dulu pun size jeans makcik bukanlah size 20-an kan.. so ada aku kesah? hahaha

Diet dulu2 mmg aa ada diet.. tapi masa dekat2 nak kawin jer ler.. sbb tu gambar kawin saya cantik molek, kurus (tak keding) dan lawa cam Angelina Jolie.. Muahaha.. satgi ada muntah hijau lak..

Makcik tau ler yang tanya tu niat baik, ambik berat kat makcik ni.. terima kasih.. makcik tak kisah pun.. dan tak amik hati pun.. org amik tau pasal kita pun dah Alhamdulillah kan.. tapi berikut disenaraikan beberapa alasan saya tidak mahu pregnant dalam masa terdekat:

1) Me and Encik Pejoi decided to wait until Aleesya Amani 3-4-5- years b4 we planned to get another baby.. read carefully ladies.. it is stated as "PLANNED".. bukan conceived lagi yer.. hahaha.. Sebabnya.. banyak ler sebab.. rumah kecik, kete kecik, nanti tak muat naik ramai2.. hahaha..pastu nanti nak kena pikir sapa nak mengasuh.. macam2 lagi ler..

2) Saya masih belum melupakan pengalaman pregnant kat eesya.. yang mana bulan ke-4 baru start alah... hari2 muntah tak ikut schedule.. suka hati jer siang ke malam ke, pagi ke petang ke.. sampai ler lagi 4 hari nak bersalin duk muntah2 lagi...

3) Saya cuba mengelakkan badan saya ditebuk dan dilubangi sesuka hati oleh nurse dan doktor sepanjang masa pregnant dan proses bersalin.. haha.. please noted that I've been warded 3 times during my pregnany.. kali ke-3 tu baru bersalin betul2.. yg lelain tu eesya buat gempak nak keluar tapi tak keluar.. so kat situ jer mamaeesya dah kene injection dekat berbelas2.. belum campur yg monthly checkup tiap2 kali kena ambik darah ler apa laaa..

4) Saya baru nak suka2 hati, rilek2, lenggang2 tak yah dukung anak masa gi memana especially shopping.. sejak eesya dah leh jalan, senang skek mengarah ni jalan sana sini.. hehe.. tak yah ambik pahadoi (bahasa penang) nak bawak botol susu banyak2, air panas segala..

5) Saya (read as me and encik pejoi) belum puas duk bertiga.. hahaha.. aci?

So bagi sesiapa yg tanya soalan sama ada saya pregnant tu, sorry ler kalau jawapan saya merapu meraban yer.. ada yang saya jawab "ada... ada isi.. ada lemak" atau pun slalunya saya jawab "Takde dalam SKT tahun 2010 ni.." hahaha.. sapa keje goverment tau ler SKT tu apa bende..
makcik on the reception day.. aku mmg bukan jenis kurus keding.. hahaha

So, kesimpulannya begitu ler.. kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan.. nanti2 kang tetiba aku terpregnant, ada lak buat soalan sengal.. "eh, hari tu kata takmo pregnant lagi kan?" hahahaha.. jenuh aku nak jawab.. kalau dah 'tereksiden' tu, nak buat camne kan? yer dak? hahaha

p/s: mode tgh risau encik bendera jepun blom mai.. wahahahahahaha


7 comments:

  1. Penghuni bilik 207March 29, 2010 at 11:42 PM

    Hahaha. Nice entry. Mmg mengalami byk situasi mcm ni jugak. Sabo je la

    ReplyDelete
  2. salam...hehehehe..awk nye kes same ngan kite nye kes..bile bdn naik sikit kate pregnat.bile pening2 kate pregnant..
    kite beli carseat sara tu kat kdi biase..kdi jual menan budak2..

    ReplyDelete
  3. aa ahh kan..kesah apa ntah..
    Jom collect award kat blog haku.. ;-)

    ReplyDelete
  4. kakaka..alasan ko leh diterima

    ReplyDelete
  5. kak nora a.k.a penghuni bilik 207 ~ hahaha.. kan.. org suka ambil berat pasal kita yg berat ni kan.. muahahaha

    ecamajasara ~ hehe.. tq2.. dah jumpa car seat camtu kat anakku.. senang skek tak makan space kat dlm kete...

    imma ~ haha.. baiklah.. satgi aku pi collect..

    mamadidil ~ haaa.. betul kan alasan aku kan.. sapa yg tanggung dia tau laa.. :p

    ReplyDelete
  6. haha kelakarla baca "encik bendera jepun blom mai.. "
    betul mash pengalaman mengandung dan bersalin memang sentiasa dalam ingatan...hanya org yg pernah rasa ja tahu macammana...hihi...

    ReplyDelete
  7. wuishh..awat ramai sgt nak angkat bendera tp tak terangkat2 lagi erk..aku menten lagi..tgu laa seminggu ;agi kot..insyaAllah...hikhikhiks..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails