EESYA

AARIZ

Sunday, March 28, 2010

Renovation @ umah maktok..

Budak eesya yg menjadik tawanan anai-anai.. hahaha
Rumah maktok diserang anai-anai!! Larik!!! hahahaha...
Habis bersepah tak hingat.. barang semua angkut kat luar.. dalam semua dah pecah lantai tinggal dapur n bilik maktok jer..
Mangsa keadaan gak.. haha.. sian barang2 eesya terlantar kat luar..
Eesya suka hati duk merewang.. ni dulu adalah bilik abg e dan lepas tu diperturunkan kat adik.. telah dipecahkan untuk jadi hall yang baru.. maktok kata "alang2 floor board dimakan anai2, pastu lantai semua nak kene pecah salin lain, baik kita renovate terus.." hahaha.. maktok sudah naik angin.. :p
Maktok dan eesya dekat dulu adalah bilik office tok ayah.. tak lama lagi jadik hall sampai hujung ke belakang..
Ni adalah pintu bilik adik yang baru yer.. dulu adalah hall.. hehe..
Belah kanan bilik mama (dulu bilik ibu..) pastu sebelah tu akan jadik lagi satu bilik kecil (bilik eesya?? hahaha)..
Eesya tgh buat pemeriksaan piawai sirim.. hahaha.. nampak cam kecik ler plak nanti hall nih.. huhu

Dalam bilik baru adik.. besar kemain plak bilik dia.. tak aci.. kita tukar bilik jer ler eh? hahaha...

Ini adalah progress hari ke-3.. bising giler diorang duk pecahkan lantai.. lantai maktok canggih sangat.. ada 3 layer.. floor board, trazo, pastu simen.. jenuh org tu nak buang semua.. haha..

Benarnya bukan ada org duk umah ni.. maktok dgn tok ayah jer.. tapi sbb aku duk dekat, hari2 kitorang gi nyemak kat umah maktok.. plus eesya plak maktok yg jaga, lagi ler.. balik2 keje, kang rasa malas nak balik umah sendiri, tido jer umah maktok.. mmg semua dah ada.. baju keje, baju tido, barang2 keperluan lain.. barang eesya lagi ler jangan cakap.. toys dgn baju 2-2 umah sama banyak.. hehe

Walaupun takde org sangat dalam umah ni, tapi maktok yg menitikberatkan keselesaan untuk org kelas agama yg maktok buat kat umah ni tiap2 khamis, tu yg pikir nak besarkan hall ler.. buh floorboard ler apa bagai.. last2 floorboard lak dimakan anai2.. huhu..

So, buat kak ani, abg e dan adik.. inilah rumah korang yang telah dilanggar todak.. hahaha... sekian..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails