EESYA

AARIZ

Sunday, March 21, 2010

Bali 2010..Part 3..

Lepas keluar dari Waterbom, kitorang menyopping sakan kat Discovery Kartika Plaza (againnn...) sbb esok dah nak balik dah kan..beli souvenir apa bagai.. sambil usung baju basah dalam beg plastik.. hahaha..saba jer.. punya ralit menyopping, sedar2 dah kul 2.30pm camtu.. kelam kabut balik sbb dah set appointment kat spa kul 3pm.. sampai2 bilik, letak2 barang, skali itu spa sudah call.. hahaha.. baiklah.. saya turun sekarang...bila lagi nak merasa spa Bali yer tak? hehehe..


Tea Tree Spa @ Holiday Inn Resort Bali.. lepas ni semua satu badan bau teh ke? muahaha


Ni dekat lobi spa.. kawasan spa dia mmg cantik ler.. cumanya time tu hujan.. so tak leh nak bergambar sakan...


Ni option yang ada kalau kita pilih scrub package.. ada coklat laa.. honey laa.. apa bagai laa..


Ni bilik untuk couple spa.. basicly ok gak ler spa kat sini.. cumanya aku prefer yang kat pulau jerejak.. boleh gitu? hahaha.. padahal yg kat jerejak tu pun staff tu dari Bali gak.. tatau aa apsal.. sbb kat jerejak open air? muahahaha

Pastu dah habis diuli satu badan, mandi2 apa bagai.. kitorang pun sibuk aa nak gi dinner tepi pantai.. tgk sunset.. dah banyak taxi driver yang kitorang tanya.. diorang rekemen pegi jinbaran.. so kami pun pegi ler malam tu..

Ni on the way pegi jinbaran.. tetengah roundabout.. roundabout diorang mmg banyak sculpture2 macam ni...

Sampai ke restoren Blue apa bende ntah nama dia... masuk2 terus suh org tangkap gambar dgn pompuan ni.. kitorang pun amik jer ler gambar.. rupa2nya diorang print kat atas pinggan tu.. pastu suh beli.. 60000 rupiah ko.. hahhaa.. terpaksa ler beli...


Lepas order2, pilih seafood, ikan apa bagai, jengjalan ler kejap kat tepi pantai.. jumpa pakcik jual jagung...


Aku jengjalan tepi pantai.. pakai selipar jepun hotel.. hahaha..encik pejoi mula2 melarang aku memakai selipar itu keluar hotel.. tapi lepas kejadian pegi makan A&W kat plaza kartika tu, beberapa mat saleh dengan slumber jer makan tak pakai baju, ada yg berbaju mandi jer.. dia pun tak kisah dah aku nak berpakaian selebet mana pun.. :p


Waiter yang melayan kitorang malam itu..

Sambil2 tunggu makanan, sambil2 makan, ada band yang duk menyanyi lagu omputih kat sini.. aduiii.. kalau tgk ke rupa, mmg aaa tak percaya diorang nyanyi sedap giler.. siap lagi "Because of you" laa.. apa lagu lagi.. semua lagu omputih aa tapi.. takde slang indo* langsung.. sangat kagum gue..


Encik pejoi tgh makan kacang sambil warning aku "jangan nak panggil diorang datang nyanyi depan meja kita.. kang abang tak lalu nak makan" hahahaha... tak romantik tau u nih encik pejoi... kakakaka


Sedar2 jer dah gelap.. bila yg sunset aku pun tak perasan.. hahaha.. pastu makanan pun sampai.. punya ler tamak.. makan 2 org jer..last2 tak habis, suh org tu tapaukan.. makan kat hotel.. kakakaka.. buat cam umah sendiri jer..

Malam tu balik2, packing2 barang.. mujur aa muat lagi beg.. siap timbang2 lagi beg takut tak cukup muatan.. hahaha.. pastu malam tu tgk dvd citer "Tooth Fairy".. pastu tido... sok pepagi kul 4am, morning call.. siap2.. check out.. pegi airport.. nak balik suda..

Aku pepagi buta dah nak balik... yang kelakarnya, airport dia tu.. dah ler jalan jauh gak nak ke gate..pastu kene turun tangga.. turun2 tangga, tetibe "aik... bas?" kene naik bas lak nak ke tempat kapalterbang.. muahaha.. terkujat jap aku kat situ.. hahahaha

So.. kesimpulan a.k.a rumusan a.k.a penutup.. tamat suda percutian ke luar malaysia kali ni.. walaupun sekejap, aku telah berjaya ke discovery kartika plaza sebanyak 3 kali, Bali Galeria sekali, Waterbom sekali, Jinbaran sekali, spa sekali, shopping tepi jalan berkali-kali.. hahaha..Wang yang telah berjaya dihabiskan, aku enggak tau.. sbbnya, berterima kasih aje ler kat encik penaja a.k.a Encik Pejoi kerana bonus kali ini membawa saya berjalan-jalan ke Bali... aku sponsor duit tiket jer sbb masa tu offer airasia.. aku kan kaki booking tiket offer.. hahaha.. sekian, mekasih..

4 comments:

  1. bestnya tengok percutian marshitah ni... rasa cam nak pi gak...tapi ntahlah bila leh tercapai hajat tu.. rehatkan badan..rehatkan otak... :)

    ReplyDelete
  2. hi kak shaz...

    sekali sekala boleh ler kak shaz.. hehe.. pi dekat2 pun ok.. mai aa pulau jerejak.. kekeke..asalkan dapat release otak, rehatkan badan.. dah ok kan..

    ReplyDelete
  3. she..kat pulau jerejak spa mahal tak?dh lama nk p tapi tak terpegi..

    ReplyDelete
  4. kat jerejak kalau amik bilik, dapat diskaun.. rm120 rasanya.. kalau tak salah ler.. tapi best yg jerejak tu neeza.. tatau aa apsal.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails