EESYA

AARIZ

Thursday, March 18, 2010

Bali 2010.. Part 2

Sambung balik... Since Part 1 lupa lak nak kenalkan hotel tu.. di bawah adalah gambarajah yang menerangkan nama hotel tersebut.. haha.. cam soalan sejarah spm lak..


Holiday Inn Resort Baruna Bali..

Since hari pertama hanya jalan tepi2 tu, tgk kedai2 yg jual barangan tempatan..Pastu malam pegi dinner kat Discovery Plaza Kartika makan pizza hut jer..So hari kedua kene ler fully utilized kan..

Hari kedua, pas breakfast.. pegi balik ke Discovery Plaza Kartika yang berdepan dengan Waterbom Bali.. Tujuan utama adalah untuk membeli baju swimming untuk aku.. hahaha.. datang tak plan pun nak pegi Waterbom.. so tak bawak ler baju mandi kan (alasan jer nak yg baru..) hahahaha.. so pegi ler shopping time plaza tu belum dibukak.. masa tu staff2 semua tgh berkumpul, sort of taklimat di pagi hari.. semua duduk atas lantai, supervisor duk bagi taklimat yg macam motivation.. "Customer adalah mereka yang membayar gaji kita.. Jadi kita perlu ikhlas dalam melayani mereka.." tu yang aku ingat antara ucapan dia.. tapi ayat tu tak ler gitu.. tu ayat BM aku.. hahaha.. pastu siap ada menari2 lagi lagu tema plaza tu.. dgn lagu "Let's Get Loud".. encik pejoi kata nak ambik gambar takut plak diorang kata dia gatal.. haha..sebab semua salesperson dia perempuan muda2 belaka...

So lepas beli baju swimming (bukan bikini.. hahaha), kitorang terus lintas jalan.. pegi Waterbom..


Ni muka depan Waterbom...

Aku dan maskot Waterbom.. tak ingat berapa harga tiket masuk (bukan aku yang bayar.. sebab tu tak ingat.. hahaha) tapi 2 org lebih kurang RM100++ camtu kot rasanya..

Kitorang naik segala slide, apa jadah yg ada dalam tu.. hahaha.. sebab bukan slalu leh nak main puas2 camni.. selalu kene jaga budak eesya kan.. so yg bahaya2 tu tak naik ler..


Kitorang pas mandi manda.. tukar baju.. baru ambik gambar kat sini.. belakang tu adalah Superbowl dan Boomerang yang telah memeningkan kepala aku.. dan mencederakan sedikit lapisan kulit encik Pejoi.. hahaha


Aku kat sungai jadian manusia.. sungai dia best gak.. cuma yang kurang adalah ombak2 cam kat tambun tu.. aku sangat suka sungai kat tambun tu sbb ombak2 tu jer.. hehehe

Nengok ler diorang ni.. laki aku nak ambik gambar aku.. diorang lak lelebih posing.. so encik pejoi yg tak sampai hati pun ambik ler gambar diorang.. hahaha

Ni yang dimention sebelum ni.. Boomerang and Superbowl..nak naik tangga tu pun tinggi.. mengah aa gak.. tapi sbb ngikutkan encik pejoi (siap dia yg usung pelampung semua..) beta pun menguatkan semangat naik tangga beratus2 anak tangga itu.. haha

wiiiieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!~~

Ni kat tempat kanak2.. rindu acha ani masa ni.. huhu..

Map Waterbom.. banyak ler lagi tempat yg kitorang dah malas nak pusing balik pi ambik gambar.. tgk map udah ler yer.. hahaha

Encik Pejoi tgh check balance credit.. masa kat dalam ni, no cash transaction.. so masa awal2 nak masuk tu, diorang suh letak deposit berapa2 rupiah.. masuk dalam tu, kire scan gelang and tolak dari kredit tu jer.. kalau tak cukup, leh top up dalam tu.. kalau tak habis guna, nanti dia pulangkan balik balance masa kita kuar dari waterbom tu.. tu laki aku duk gelak.. sbb balance duk ada 73000.. leh beli kete vios dia kata.. hahahaha
Benonye takat 73000 tu apa pun tak dapek.. nak sewa gazebo pun paling murah 150 000.. hahaha

Ni haa harga sabun dgn shampu.. hahahhaa

Bayar encik pejoi... bayar.. hahaha.. kat sini semua staff kaunter pakai bunga kat telinga camtu.. sweet kan..hehehe

Aku posing kat tetengah taman yg org putih duk berjemuran.. hehehe.. baju ni kalau dalam gambar nampak cam timbul2 plak..hehe..

Daaa... nak balik hotel dah... tapi kena datang balik ler bulan May 2010 kalau nak naik yang Climax ni kan yang kan? wink wink.. hahahaha

3 comments:

  1. wow shie, bnyknyaa duit baki tuh.,.sebanyak tag hahaha and hehehe hang dalam post nii... :-P

    Bestnya pi Bali..teringin nak pi hunnymoon lagi berdua2an ngan hubby..nak bermanja-manjaan berdua gituu..jeles arr hampa.. huhuhuu

    ReplyDelete
  2. julie ~ haa... pegi2.. hehe

    imma ~ kakakaka.. aku pun baru perasan banyaknya hahaha n hehehe dalam post kali ni.. happy tak abih lagi pi jengjalan.. :p jeles gak ni tgk hangpa pi strawberi kami tak leh ikut.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails