EESYA

AARIZ

Thursday, March 11, 2010

Lawatan Cik Timah ke Jerejak.. Feb 2010

OK... Sambung citer cuti Chinese New Year tu.. Lepas potong2 kek kat budak 2 orang tu, kami terus packing2, menuju ke feri pulau jerejak... saja jer nak spend masa kat situ sebab ada sorang mamat ni, a.k.a my abg ipar tu banyak kali dah komplen2 nak pi pulau jerejak.. sebabnya? kami dah pi setahun sudah.. masa tu dia n my sis still kat UK.. hahaha.. ooo.. yg dia pi UK, kami rileks jer.. kami pi jerejak pun kecoh2 ungkit tau...

Ni ler menantu mak saya yg kecoh2 nak pi Pulau Jerejak tu.. hahaha.. pakai topi dak eesya.. Abg ipar saya ni mmg slumberland dia jer.. tak kisah langsung bab2 merepek ni.. tapi kalau time dia keje, sangat lain.. lecturer nih.. haha.. tapi kalau family time, dia ler raja budak yang utama..

Tengah suap maira n eesya makan bubur mcd sambil tunggu feri.. maira ni pun nampak jer kurus.. tapi kuat makan gak.. agaknya kadar metabolism dia mmg tinggi kot..

Mak mertua kepada kakak ipar dan abang ipar saya.. hahaha.. beliau merupakan penaja utama untuk rombongan kali ini.. sebelah tu adalah menantu beliau a.k.a kakak ipar saya a.k.a mummy si maira... tengah gosip apa pun tatau ler muka bersungguh gitu.. hahaha

Perjalanan yang masih panjang...

Tetengah panas ni laaa berjalan sampai ke hujung jeti nak gi naik feri.. dah ler dgn dukung budak eesya yg 12.7kg tu.. kalau biar lepas jalan, dia duk berenti kat tepi tu, jengukkan kepala kat tepi pagar... pastu duk amazed "baby fishhh!! baby fishhh!!" hahaha.. dia nampak ikan kecik2 yang cam ikan bilis kat bawah tu..

Berpeluh-peluh maira bila sampai dalam feri.. tapi sangatlah excited ya rabbi dengan eesya sbb dapat "naik bot" hahaha

Budak eesya n mama.. diorang cakap eesya cam dah tourist dari vietnam ke china ke.. hahaha.. mama dia bagi pakai habis simple sbb takut panas..

Dah macam mak kepada 2 anak dah adik aku ni...hahaha.. tgk muka maira yang sangat excited.. yg eesya tu apersal ntah dah kuyu beno mata dia...

Ni laa pasangan sedondon tahun ini.. hahaha.. itu adalah abg saya yg kuat merepek meraban gak.. kakak ipar saya plak aperhal yg sengih sampai tutup mata pun tatau ler.. happy kot dapat naik bot.. hahaha.. ingatkan kanak2 jer happy sesangat yer..

ni laa pasangan yang bakal ditinggalkan kat jerejak.. hahaha.. biar diorang dikuarantinkan di situ.. muahahaha.. kecoh sangat nak pegi.. kakaka

ini adalah eesya dan big yut yut nya (big tummy).. hehe.. siap menari2 atas feri sambil "yey yey.. naik bot" hahahaha..

Bila dah sampai, check in, masuk bilik, makan tengah hari.. hahaha.. tadi kan makan kek jer.. so semua lunch ditapau dari KFC dan MCD jer.. tu pun kene sorok dalam beg sbb diorangkan tak bagi bawak makanan dari luar.. hahaha.. tapi kitorang dah biasa pegi.. so buat cam umah sendiri ler.. kekekeke

Ni aktiviti di waktu petang.. kononnya nak pi spa ler yg kaum wanita2 ni.. tinggal ler budak maira dan eesya tu.. sekali sampai2, spa dah tutup.. hahaha.. hambik ko.. teragak-agak sangat.. nak pi ke tak nak..nak pi ke tak nak.. kalau ikut aku, mmg pegi awal2 ler.. tapi sbb joi kata dah nak pi spa kat bali, ape pegi banyak2 kali spa within one month, so i pun kensel ler kan.. minah 2 org ni aa.. sat nak pi.. sat takmo pi.. hahaha..

posing kat tempat mandi bunga? hahaha

dah spa tutup, duduk ler bergosip kat atas pondok sebelah tmpt spa tu.. hahaha.. kalau org pompuan berjumpa, kat mana pun jadik asal leh bergosip.. hahaha.. yg tolong amik gambar adalah adik saya... so takde ler dia dalam gambar2 gosip ini.. sian dia.. kekeke

aku dan kakak iparku yg tak tentu arah.. muahahaha

bunga kertas dan bunga mawar? muahaha.. aku ler bunga mawar tu.. jangan ler nak muntah darah ke, muntah air ke plak.. hahaha

dah laa weh.. jom gi tmpt lain lak layan gosip...

konon nak turun ikut short cut.. skali punya ler curam jalan ni.. ini semua adik aku punya pasal... hahaha.. shortcut konon.. abih 3-3 org tu semua sambil turun sambil membebel takut jatuh.. wahahhaa

daaaaaaa... last2 duk atas rumput, layan gosip lagi.. hahaha..

ni ler pemandangan yang indah yang boleh membuatkan topik gosip datang mencurah-curah.. kakakaka

sampai ler kaum bapak datang membawa anak memasing yang dah bising kene tinggal dengan mak-mak mereka.. hahaha.. abg saya sewa basikal ni pusing2.. kat jerejak ni yg best, outdoor activity dia banyak.. leh sewa basikal, memanah, jungle trecking, wall climbing, macam2 ler lagi...

Tu haaa 2-2 budak yg ditinggalkan.. bawak2 keluar, main batu kat sini pulak.. haha

ceh... patut aa terer jer jalan atas ni.. pakai kasut rupanya.. mama jalan skek jer terus loncat keluar.. tak tahan kaki aku.. hahaha.. diorang kata ada penyakit banyak.. tatau aa betul ke tak...

dah malam.. nak balik.. adik aku yg sedang melayan sms dengan pakwe dia kot.. hahaha

sambil tunggu feri, sempat lagi main game abg aku ni.. dari kecik sampai beso, ini ler fav dia.. kak ida lak menjadi penonton dan penyokong setia.. haha.. bagus tul kakak iparku ini..

Budak 2-2 orang ni pun apa lagi.. mmg sorang satu machine game tu.. macam ler reti main.. haha.. nasib baik tak suh buh duit.. kalau tak leh bankrap... main pun tak reti.. kekeke

"I win.. I win" kata si maira.. hahaha.. konon2 laa win.. padahal duit pun tak masuk..

Boring dah aa tunggu feri lama sangat.. hahaha

Terima kasih kepada penaja utama percutian balik hari ini kepada mak saya.. hahaha.. yg lagi 2 orang kene tinggal kat situ.. kitorang balik, pi layan makan mee udang kat teluk kumbar.. sedap!! hahaha.. pastu esok tu abg ipar saya kecoh2 plak sbb pi makan mee udang tak bawak dia.. kakakaka.. saba jer ler...

6 comments:

  1. Not bad jugak Pulau Jerejak tu.Brapa semalam shie.. banyak jugak activity kat situ :). Nice getaway yang dekat dgn rumah :)

    ReplyDelete
  2. Yg paling murah RM199 masa aku amik tu.. a'a.. outdoor activity dia banyak sangat.. masa 1st time pegi cam tak cukup masa jer.. tapi aku paling suka spa dia.. hahaha.. kalau cam ko, leh aa ikut segala jungle tracking bende2 gitu semua..

    ReplyDelete
  3. pi laa julie.. dekat jer.. kalau nak pi balik hari pun ada pakej lunch + feri.. so tak yah tido sana..

    ReplyDelete
  4. kalau tanya aku nanti kene kasik komisyen.. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails