EESYA

AARIZ

Thursday, March 18, 2010

Bali 2010.. Part 1

Trip tahun ini... Pegi Bali.. Sebab? Iyer ler.. dah pepenat keje, jaga anak.. kitorang rasa cam takde masa spend untuk diri sendiri.. so decided, pegi Bali.. Tinggalkan eesya dgn maktok.. tapi tinggal diorang kat KL... duk umah kakak.. diorang pun kire jejalan ler jugak kan.. tapi ke KL jer ler.. hehe

The idea is, takmo pegi segala temple2.. segala tempat bersejarah tu semua.. nak duk diam2 kat hotel.. buat bende yg remeh-temeh yang jarang dapat buat masa kat umah.. baca novel, tgk movie.. or what ever nak buat.. so phone pun tak buat roaming.. internet pun tak jenguk.. hehe.. mmg escapade tul ler..

Flight kitorang ke KL kul 7.05am.. so seawal kul 6 pagi dah keluar rumah pegi airport.. budak eesya pun terkejut kul 5.30am mama dah kejut salinkan diapers n baju..haha..


Ni eesya masa kat Penang Airport.. dia suka hati jer kalau naik aeroplane.. sekarang sampai dah pandai demand.. "acha nak naik aeroplane kakak la.." adehh.. leh bankrupt mama dgn abah.. hahaha.. "aeroplane kakak la" tu sbb pegi kl asyik naik flight.. pastu jumpa dgn cousin dia maira tu.. so she understood that when naik aeroplane jer, akan jumpa kakak la dia.. so nak naik aeroplane kakak la aje..

Sampai2 KL, bleh pulak beg mak hilang.. adesss... camne ler beg merah terang benderang camtu leh hilang.. so tunggu kat kaunter lost & found tu.. sejam baru ada staff datang bukak.. Ya Allah.. time tu geram betul.. sorang staff pun takde kat situ.. nak tanya ke, nak apa ke pun tak bleh.. sakit hati tul..

Last2 kul 9am, that bag sampai naik the next flight.. bengong tul.. bleh plak beg tu naik flight lain? apsal lak? beg tu bayar tiket lain ke apa?

So lepas dah settle2 bab beg apa bagai, pegi umah kakak kat bandar seri putra.. rehat2.. makan2.. kul 2 ptg diorang hantar kitorang pegi lcct balik.. beratur punya ler panjang nak check in.. saba jer ler.. flight lak delayed.. patut kul 3.50pm, jadik kul 4.30pm.. ini ler 1st time airasia mengecewakan aku..huhu

Sampai pun dah malam.. ada driver tunggu.. walaupun driver pun kelam kabut cari kete tak jumpa... last2 kitorang sampai gak kat hotel..


Ni ler muka depan entrance hotel tu.. dah sampai memalam.. agak creepy gak.. haha

Siap ada obor api ko.. leh buat BBQ.. haha

So sampai2, check in, dapat welcome drink yg sedap.. aku maleh tepek gambar sini.. kang dah rupa jadik cam fotopages lak kan.. so sesapa yg ada facebook, leh refer facebook jer.. hahaha.. dah lap muka apa bagai dengan towel sejuk tu, masuk aa bilik.. gelak2 dgn encik pejoi sebab bilik dia agak kelakar..


Apa yang kelakar? Ni haa.. toilet dia transparent.. kakakaka...


Esok pepagi, takde aa pepagi sangat.. kul 9 lebih camtu, kitorang siap2.. pegi breakfast..

kat depan restaurant..

So hari pertama, takde plan nak pi mana.. so jengjalan keliling hotel amik gambar...

Balkoni hotel.. sangat lain rupa dia di malam hari dgn waktu siang..

Aku tgh menyibuk tgk facilities yang disediakan kat hotel ni.. so far best gak facilities dia.. ada library, ada tempat internet, playground.. yang lebih special dari hotel lain, dia ada bilik named 'Rascals' untuk bebudak bawah 5 tahun kalau tak salah.. dalam tu ada macam2 mainan, playground, books etc.. Pastu ada satu bilik nama apa ntah aku dah lupa, khas untuk teenagers 12 -18 years.. dalam tu siap dgn wii, PS3, internet, macam2 lagi.. Encik pejoi lak sibuk2 nak masuk situ tapi umur beliau tidak mengizinkan.. hahaha


Swimming pool..nice view kan? Pool dia tetengah ada bar.. so sambil swimming, bleh laa nak minum2.. haha.. pemandangan berikut tidak ler saya lampirkan di sini.. kang ingat blog 18sx plak.. hahaha


Ada tempat santai2 tepi pool.. kerusi ni saya sangat berkenan...


Ni bilik yang mengadap pool.. semua penuh dgn mat-mat saleh.. siap order makan2 lagi kat balkoni sambil pakai bikini bikana.. hahaha

Jom kita jalan2 tepi pantai lak...


Ni tepi pantai dia.. tapi ni yg private beach ler.. kalau yg public beach, meriah lagi.. siap ada banana boat ler apa bagai yg cam kat PD tu...

Org tu tgh ratakan pasir pakai cam wiper kete yg besar tu... haha.. penat aku cari istilah apa bende nak bagi kat bende tu.. rajin sungguh mereka kan..

Ni spa tepi pantai.. tapi open sangat plak kan.. kang org nampak ler kito duk diurut tetengah tempat ni.. hahahaha...

Lepas jejalan tgk hotel, kitorang pun keluar jalan2 kat area2 hotel tu.. jumpa ler tempat cam deretan kedai yg banyak2 jual baju beach, topi, macam2 lagi ler.. last2 kitorang terbeli painting 2 bijik... tapi lupa nak amik gambar.. nanti dah gantung kat umah leh ler amik gambar kalau aku rajin.. hahaha..

OK.. nanti sambung lagi.. Part 2 lak.. penat upload gambar..

2 comments:

  1. weh g honeymoon ke?behnya ko byk negara dah gi..jeles2..hehe..tape target taun ni US dulu..ekeke..itupu sbb keje..ko nak bg adik pada eesya ke?bagus2..hehe

    ReplyDelete
  2. haha... honeymoon ke? gi jalan2 release tension jer.. pegi US atas sbb keje pun kire pegi berjalan ler jugak kan.. at least banyak dah free.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails