EESYA

AARIZ

Monday, May 30, 2011

When KAKAK LA is around...

Sabtu sudah, Kakak La sampai dari KL dengan Mimi (mummy) and daddy pukul 11.20pm camtu.. Destinasi asal adalah Alor Setar since Mimi dah dekat dgn due date.. So nak hantar Mimi balik ke AS untuk prepare bersalin kat sana.. Nanti duk kat KL takde sapa lak nak jaga kan...

Seperti biasa, kalau Kakak La ada, budak Eesya takkan kenal dah mama or abah dia... Nampak Kakak La dia saja... Since sampai pun dah tengah malam, makanya budak-budak 2 org ni punya sakan main sampai kul 2 pagi... Suh tido pun buat tatau jer.. Sama laa si kecik... Dengan si kakak tu pun...


Kul 12am...


Pukul 1.30am..

Malam tu nak tido pun, terpaksa bagi tido sekali sama-sama.. Walaupun sebelum tu Kakak La adalah sombong.. Bila mama kata "Tonite u sleep with mama and Aleesya lah.." Dia kata "No... I want to sleep with Mimi..." so malas laa nak paksa dia kan... Alih2 sampai kul 2.15am duk dlm bilik kami lagi duk main.. Apa cer... Hahaha.. Pastu suh dia pi mintak izin kat Mimi utk tido dgn kami.. Eesya pun mengekor sama pi bgtau kat Mimi.. Hehe.. Diorang ni sangat lawak.. Pastu lari2 mai balik bgtau "Mimi said can sleep here tonite.. Yeayyy!!" Hahaha.. Ntah hapa2 laaa...

Pastu bagi laa tido skali... Dah berpeluk laa pulak 2-2 budak nih... Yang bagusnya, bila suh baca doa tidur, Maira dah pandai baca Al-Fatihah sekali dgn terjemahan (in English), pastu baca doa tidur, selawat, mengucap semua complete.. Eesya pulak terkebil-kebil mata dia tengok Kakak La baca doa panjang2... Hahaha.. Eesya tau doa tidur jer baru... So bila Kakak La dah balik Alor Setar, Eesya pun nampak makin berminat nak blajar doa2 nih.. Good!

So malam tu depa pun tidur berpeluk-pelukan... Nak amik gambar tak bleh sbb dah gelap... Plus kalau kami bangun amik gambar, confirm budak 2-2 ni bangun main balik.. Hahaha.. Sabaq jaaa...

Esok pagi tu, bangun pukul 9am.. Hahaha.. Dah tido kul 2.30am kan... Bangun2, mandi tak, makan tak.. Terus suh bukak pintu grill umah maktok nak pi main kat tempat toys Eesya kat luar tu... Dah puas2 main, baru pi mandi.. Mandi pun sama-sama laa jugak.. Riuh rendah satu umah dengan budak 2 orang ni jaaa...

Dalam kul 12pm camtu, Daddy and Mimi pun siap2 laa nak bertolak balik Alor Setar... Depa dua ni mmg laa bila dah ada bau2 akan berpisah, mula laa buat perangai berebut laa, apa laaa... Padahal sebelum tu elok jer duk main 2 org...


2-2 nangis.. Sebek2.. Meleleh air mata.. Sebabnya berebut nak main mini games dlm Smurfy Village kat iPad tu... Hahaha.. Sabaq jaaa...

Nak berpisah jer mesti nak buat hal... Tapi kalau dulu Kakak La adalah pelakon utama, sekarang anugerah tu dah bertukar pemilik... Eesya laa pulak yang lebih-lebih sekarang ni... Kemain lagi dgn air mata, hingus, sedu sedan... Hahaha... Layankan ajer ler...

Insya Allah bila Mimi bersalin nanti kita pi tengok Kakak La and baby kat Alor Setar ok Eesya? For the time being, main laa sorang2 dulu time2 cuti sekolah ni.. Hahahaha


Seronok main sorang2... Tapi pas 2 jam, duk sibuk dah "I Miss Kakak La laaaa Mama.." Adehhh....


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails