EESYA

AARIZ

Sunday, January 16, 2011

My Almost A Perfect Day 2011

Lambat beberapa hari untuk entry ni... Biasa laa... Artis kan.. Mesti laa bz.. Hahahaha

My special day a.k.a Birthday yang ke-28 sudah berlalu dengan nyaman, aman, damai, ceria, happy giler, dan yang sewaktu dengannya... Almost a perfect day for me... But then, my sis insisted to know, "Why almost?" she asked... SEBABBBBBBBBBB.... That day kena pi kerja... Satu hal laa pi kejer kan.. Pastu kena menghadapi benda yang menyebabkan aku stress... Memang spoiled the mood.. Tu 2.. Pastu Encik Pejoi pun keje.. So, tak bleh laa nak kata "Perfect Day" kan.. Almost saja.. Hehe

Macam mana tak kata "Almost A Perfect Day" ? Sebelum tido malam tu dah ada org wish Happy Birthday (Encik Pejoi laa kan... :p) Bangun2 tido jer dah ada org call wish Happy Birthday.. Kak Ani laaa tu... Siap aku mamai2 nih cakap "Ni aperhal pepagi buta duk telepon orang nih?" Sekali dia jawab "Happy Birthday to you lah.. Orang tepon nak wish pun marah.." Hahahaha.. Boleh lak aku lupa.. Yer ler.. Tengah mamai kan.. Sorry laaa Tatani.. Luv U.. :p

Pastu mak pulak wish... Peluk cium di pagi hari.. Eesya pulak nyanyi lagu Happy Birthday.. Pastu dah masuk SMS bertalu2 dari Kak Ida, Parents In Laws, Abg E... Hehe.. Dalam facebook lak 100+ wishes sepanjang hari.. Terasa cam artis pulak hari itu... Hahaha.. Thanks to all yang wished to.. Memang made my day laa all the wishes tu..

Masa tetengah discussion dengan vendor, tetiba ada orang ketuk pintu opis... Ada delivery cupcakes dari family in laws kat Taiping... Hehehe... Soka2... Thanks mak, abah, aah, ima, cik...




Pas balik keje, menuntut janji ada orang nak blanjer makan kat Dave's Deli... Dia adalah orang yg paling dekat tapi paling lambat wish sbb bangun tido lambat minah ni.. Hahaha... Thanks adik...


My fav Steak & Mushroom Pie..


Chicken Meal..


2 Generations.. :)


3 Generations... Sama tak? Hehe


Ni penaja yang bangun tido lambat itu.. Tengah betulkan tudung.. Hahaha... TQ..


Ni my Fav Chocolate Eclair from Auntie's Anne... Mmg heaven giler ler makan bende alah ni...

Bab makan semua dapat yang birthday gurl punya favourite.. Mana tak kata almost a perfect day.. Hahaha.. Pas makan2, bawak Eesya jalan2 Toysrus.. Tu heaven pulak untuk si anak.. Hahaha...


Happy jer dia suh test basikal.. Kot2 laaa Encik Abah dia nak tolong belikan birthday dia minggu nih pulak.. Hehe

Dekat2 Maghrib, balik umah mak.. Sambil tunggu Encik Pejoi balik keje.. Tetiba teringin nak makan kek.. Yer ler.. Apa ke birthday namanya kalau tak makan kek kan? (Walaupun dah makan cupcake dah sebenarnya.. Hahahaha.. Tamak haloba tul... Hehe)

Sekali Encik Pejoi sampai kul 8.45pm camtu.. Baru jer dengar suara dia kat luar, nak ajak laa pi makan kek.. Sekali dia dah jalan masuk sambil bawak kek siap bercandle bagai dengan sejambak roses... Muahahaha.. Rasa cam citer Korea pulak.. Eh, citer Korea mana yang ada scene camtu? Hahaha.. Hentam ajer ler labuuuuuuu...



My Fav brownies from SR... Pepandai jer pastu masuk mirowave, tambah aiskrim kat atas.. Jadik brownies with Icecream konon2 cam kat SR laa.. Hehe..


Sibuk laaa dia nak tiup gak.. Tunggu jer ler lagi 9 hari.. Bukan lama lagi pun birthday kamu tu.. Hahaha


Ada budak jeles abah dia kasik flowers kat mama dia.. Hahaha

So, hadiah besday dari Encik Pejoi adalah itu... Itu jer? Takkan kek dengan bunga consider sebagai hadiah kan? Tak logik laa kan? Hahahaha.. Benarnya hadiah besday dah bagi in advance.. Kamera merahku itu.. Awal giler kasik hadiah kitorang ni.. Hadiah besday Encik Pejoi pun aku kasik awal 10 bulan hari tu.. Hahaha..

Tapi pastu beliau suh pilih nak belikan kasut.. Sebab rimas duk tengok aku ulang kasut yang sama pegi keje, pegi jalan, pegi kenduri, pegi pasar malam.. Pegi memana jer la... Hahaha.. Abis? Dah kata beli yang selesa, suh lenjan sampai hancur.. Dah itu jer yang aku selesakan.. Nak buat camna.. Tu pasal dia suh beli lagi satu kasut tapi tak jumpa yang berkenan ler pulak... Orang yg banyak songeh bab2 kasut ni mmg susah nak jumpa kasut yg menusuk kalbu.. Hahaha..

Pastu suh cari jam tangan buat ganti yang baru aku hilangkan seminggu sudah.. Seminggu gak ler aku tak pakai jam tangan.. Tu kali yang ke 151 kali kot aku hilangkan jam tu.. Tapi lepas sehari dua slalu jumpa balik.. Kali ni paling lama.. Tak jumpa2 gak... Dah seminggu lebih.. So pi laa jalan2 nak carik jam.. yang berkenan melampau mahal.. Kang hilang lagi camne.. Mau aku yg nangis rasa bersalah.. So biar dulu... *Mujur ler tak beli.. Dah jumpa balik jam aku... Pasni jangan hilang untuk kali ke 152 ok? Hahahaha

So, aku redha jer dengan kamera merahku itu.. Useful tau kamera tu... Hahaha.. Hadiah apa lagi eh? Haaaaaaaa.. Maktok kasik duit suh beli meja komputer baru sebab rimas kot tengok meja komputer kitorang yg lama tu.. Hahaha..


Meja komputer baru sampai.. Belum sempat ubah tempat, dah ada budak rasmi dulu siap bawak laptop konon2 duk buat keje.. Hahahaha.. Thanks maktok!~


Yup... I'm blessed to have a hubby, daughter, family and friends yang sangat amazing and cool... Luv u all very the munchie munchie... Muahhhhhhhhhhhhsss...

3 comments:

  1. bestnya...macam2 duk ada..tahniah.semoga dimurahkan rezeki.dpanjangkan umur dan hidup diberkati( ganti mesej nakal aku di fb..hihi)

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt mcm2 ye hihi. happy bday mash! moga panjang umur, murah rezeki n berbahagia slalu :)

    ReplyDelete
  3. julie ~ tahniah sbb dah dekat 30? hahaha

    ina ~ alhamdulillah.. amin.. doa family dan kawan2 mmg makbul.. tq...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails