EESYA

AARIZ

Monday, January 24, 2011

Eesya's 3rd Birthday...

23 Jan 2011

Bangun2 tido, mandi, tunggu Opah sampai dari Taiping... Opah datang bawak banyak belon2 clown tu.. Macam2 bentuk.. Bunga, love, apa ntah lagi.. Berdozen2.. Eesya sangat happy dan main belon tu baling2 sampai nak kena kipas bagi pening kepala mak pak dia.. Takpe.. Birthday gurl mana boleh kena marah kan? Thanks Opah... :)



Pastu tengahari kitorang gi kenduri cousin aku kat Seberang Jaya.. Balik, take a nap.. Lepas Asar baru siap2 nak gi makan kek... Hehe.. Pegi ler Secret Recipa...


Unofficial Birthday Cake 1


Unofficial Birthday Cake 2


Birthday Gurl tengah pikir nak makan yang mana dulu..


Ini adalah penaja utama kali ini... Seperti tahun lepas, bulan Jan jer mesti mamaeesya pokai tahap gaban.. Hahahaha..Thanks abang..


Ni adalah birthday gurl yang buat Secret Recipe cam rumah beliau sendiri.. Suka suki jer nak baring2 meniarap kat sini sambil makan nugget KFC.. Eh, aperhal makan KFC kat SR? Hahaha.. Ada ler kisahnye.. :p


Ni pulak hadiah birthday dari Mama dan Abah... Basikal tua.. Haha.. Eesya yg pilih basikal tu.. Nak kaler purple tapi takde ler pulak yg semua purplenya.. So campur2 laa biru skek... Kire halal laa tu... Nak pilih yg besar skek, dah si Eesya ni gayat tak nak naik.. So amik ler yg paling kecik yg ada kat kedai tu... Motorsikal dalam tu pulak hadiah dari Tok Ayah.. Tok Ayah kata "Mama dengan Abah Eesya kasik basikal jer.. Tok Ayah kasik motorsikal terus.." Hahahaha...


Unofficial Birthday Cake 3

Hadiah motorsikal tersebut juga disertakan dengan sebiji lagi kek tidak rasmi birthday Eesya oleh Tok Ayah.. Hahaha.. Dia punya laa suka hati tengok kek idaman hati.. Dari pagi kata nak makan kek strawberi.. Tapi kat SR mana ada kek strawberi yang nampak real strawberi camni kan.. Hehe.. TQ Tok Ayah..


Upacara memotong kek tidak rasmi 1.. Hahaha.. Pakai baju tido dah.. :p

Tak lama lepas Eesya potong kek straberi tu, dapat laa phone call dari tuan Melting Bites yang dah sampai depan rumah untuk delivery kek besday rasmi... Hahaha


Ni baru official birthday cake.. Cantik tak? :p


Nice kan? Kalau suh aku buat ni, mmg lagi 10 tahun pun tak siap.. Hahaha


Belakang...

Sapa2 yg berkenan, boleh ler risik2 Melting Bites..

Kek Barbie ni nak bawa ke school Eesya esok tu.. Sebab mak pak dia maleh nak organize birthday party kali ni, so buat kat school saja laaa.. Senang skek.. Goreng bihun Spore skek (maktok laa tu.. bukan mamaeesya.. Hahaha) then bawak kek, dengan goodie bag.. Dah siap.. Hehehe


Eesya n friends kat school... Diorang baru keluar kelas, tengok2 ada kek kat tetengah tu.. Excited giler semua termasuk si Eesya.. Padahal dah tengok dah malam semalam tu kat umah.. Hahaha


Happy birthday to you.. Happy Birtyhday to you... Happy Birthday to you, Aleesya... Happy Birthday to you!!~

Budak sebelah tu nama Rafiq.. Balik sekolah hari2 ada jer dia ngadu pasal Rafiq tu.. Tapi dengan Rafiq tu jugak ler yang dia suka berkawan pun.. Hahaha.. Pernah ada sebut pasal Rafiq ni dalam entry ni..


Blow the candle... Tahun ni dah pandai blow sendiri tanpa sebarang bantuan.. Hehe


Potong kek... Tu action jer tu.. Mana dia reti nak potong betul2.. Dah ler kek fondant.. Hahaha..


Makan2 dalam classroom.. Ni laa classroom Eesya.. Kecik jer.. Diorang pun 4 orang jer dalam tu... Ni kelas 3-4 years.. Yang kelas 5 dengan 6 years tu ramai laa jugak...


Kek official yang telah dicederakan.. Hahahaha

Balik dari school, punya laa happy duk cerita pasal birthday party dia kat school.. "Friends Eesya wish me Happy Birthday.. Teachers too... Then they sing Happy Birthday song to me.. Then teacher bagi goodie bag kat Eesya.." Hahaha... Hellooooooooo Eesya... Teacher bagi kat Eesya goodie bag ke Eesya bagi kat teacher goodie bag? Tak belajar "persamaan x + y =z, y - z = 2x.. so x equals to what" sungguh laa budak nih...


Suka hati dapat goodie bag.. Haha

Tu jer ler cerita birthday Eesya... Selamat 3 tahun sayang... Semoga membesar menjadi anak yang ceria, bijak, cerdik, dengar cakap mama abah, dan jadi anak yg solehah.. ok.. Mama and abah luv u so much... You'll always be our baby.. Muahhhhhhh...



3 comments:

  1. Happy 3rd Birthday Eesya..cute slalu :)

    ReplyDelete
  2. iskkkk sedapnya kek....
    hepy berfdey eesya comey heee...
    kalau suruh aku buat kek tu pun, hmphhhh aku rasa aku up kot 11 thn br siap...heheheh
    kek tu choc flaver ke???

    ReplyDelete
  3. meltingbites ~ thanks a lot.. :)

    intan ~ hahaha.. lama giler laaa kan nak tunggu kita produce kek gitu... mmg dah beruban pun tak siap2 lagi gamaknya... a'a.. dlm tu choc...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails