EESYA

AARIZ

Monday, March 7, 2011

Mari naik bas... Biar lebam sbb boring.. Hahaha

Sekarang ni mood untuk mengupdate blog memang kureng... Apsal ek? Mungkin disebabkan oleh angin kus-kus yang mengurangkan nafsu untuk update blog ni.. Hahaha.. Lagipun takde bende menarik sangat nak di update...

Jumaat ni cuti.. Sebab nak gi KL... Kali ni pegi naik bas.. Huhhhh... Dah lama giler tak pergi KL naik bas... Kali saje jer gedik amik nak naik bas sbb nak bagi Eesya merasa betapa bosannya naik bas yang lama 4-5 jam baru nak sampai KL jumpa Kakak La.. Semoga pastu dia serik dah nak mintak jumpa Kakak La hari-hari.. Hahaha

Sekarang ni kalau tanya "Kita nak pi makan mana eh abah?" nanti dia tolong jawabkan.. "Kolumpo.. I want to see Kakak La..." Suka2 hati dia jer ingat Penang - KL tu cam Bayan Baru - Bayan Lepas kot... Skek2 Kakak La, Kakak La, Kakak La..

Hari tu pernah dalam kereta, aku cubit pipi Encik Pejoi.. Pastu Eesya tanya.. "Mama, you love abah so much aaa? Why?" Pastu aku jawab "Because abah loves me so much laaa... You love me or not?" Then dia jawab "I love Kakak La..." Cesss... Dan2 aku kata "Oh ok.. Then I don't love you laaa..." Hahahaha

Sanggup tu love Kakak La more than mama... Ingat apa nih? Kasih sayang yg tulus suci murni luhur seorang ibu tidak dihargai tau skrg nih... Takpe takpe... Biar ko bosan duk dalam bas nanti.. Hahahaha

Ni bas yang kitorang nak naik.. Aeroline.. Ada dari Penang - Sunway Piramid, Penang - Hotel Corus (dekat KLCC) dengan Penang - One Utama.. Harga RM60/adult untuk satu hala.. Eesya dapat discount 50% discount.. So RM30 satu hala...




Pasal apa amik bas ni.. Sebabnya dengar Encik Pejoi citer, tingkat bawah tu ada cam lounge.. SO boleh bawak Eesya lepak2 kat bawah tu kalau dia dah boring nak terguling sangat.. Hahahaha


Kiri - Tingkat atas, Tengah - Lounge tingkat bawah, Kanan - Makanan disediakan..

So bas ni akan berhenti dalam 10 minit jer kalau nak pi toilet ke apa... Dan dengar citer gak ada disediakan plug untuk charge laptop / hp.. Wifi takde kot eh? Haha.. Kalau ada, alangkah indahnya kehidupan..

So nanti kita tunggu dan lihat.. Best atau tak bas ni lepas kami balik ler yer.. :p


2 comments:

  1. adik aku skrg ulang alik penang - kl naik bas ni jer. selesa katanya. kalau setakat nak buang yg kecik2 blh guna toilet dalam bas. tapi yg besar2 tu berhenti kat perhentian.

    ReplyDelete
  2. haaa... tu la kan senang.. cepat pun cepat sbb tak singgah lelama...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails