EESYA

AARIZ

Saturday, March 19, 2011

Balik Taiping.. Makan2... Bunga Sabun..


Currently kat Taiping... Kitorang memang sebulan sekali akan balik ke Taiping rumah parents Encik Pejoi.. Kecuali kalau keadaan tak mengizinkan.. Tapi slalunya balik ler kan.. Sebab bukan ada saper pun.. Tinggal parents Encik Pejoi dgn adik bongsu beliau yang tengah tunggu result SPM..

Semalam dah buat wishlist nak makan apa.. Nak buat apa.. Haha.. Sebab slalu bila dah sampai2 jer ke umah Taiping ni, mesti kitorang jadi malas nak gi keluar jalan2.. Yer ler.. Balik pun satu malam jer.. Memang memerap jer dalam umah..

Ada Pesta Orkid kat tepi Taiping Sentral smalam.. Banyak giler orkid.. Kalau maktok datang nih, mau penuh satu Unser angkut bawak balik Penang.. Hehe


So smalam keluar gi Nagoya, cari kain sebab nak minta adik bongsu Encik Pejoi, Ima tolong jahitkan.. Dia dah pegi kelas menjahit dan dah boleh jahit blouse, baju kurung.. Kitorang nak suh jahit baju raya kitorang plak.. Hahaha.. Tapi kat Nagoya Tesco Taiping tu kecik jer.. Choice pun tak banyak.. So tak dapat kaler sedondon yang berkenan.. So beli jer kain yang berkenan.. Aku punya dgn Eesya kaler Turqoise.. Encik Pejoi kaler koko.. Hahaha.. Nanti2 laa cari akunya dengan Eesya kaler koko lak...

Pastu seperti biasa.. Mesti singgah beli Float A&W sebab kat Penang dah takde A&W yang senang nak dicapai.. Hahaha.. Dan tak lupa juga Yong Tau Foo menikam kalbuku itu.. Hehe.. Puas hati giler dapat jamah 2 benda ni... Acara wajibul ghunnah kalau balik Taiping.. Kekekeke..


Lega dapat makan nih.. Hahaha

Tapi masih ada satu benda yang tak dapat iaitu durian Batu Kurau.. Adehh... Teringinnya nak makan durian...

Kena pulak time balik kali ni, umah parents in law aku ni penuh dengan jambangan bunga sabun.. Rupanya dah start bisnes dah mak mertua aku nih.. Dah ramai kawan2 sekawasan yang tempah jambangan bunga sabun ni lepas tengok mak mertua aku buat masa kenduri kawin pak ngah Eesya masa bulan Disember lepas.. Kagum gak nengok sebab tak putus2 order masuk.. Alhamdulillah, rezeki parents in law yang dah pencen..

Konco2 bunga sabun...


Konco2 bunga sabun lagi...

So aku pun tolong bukak order untuk kawan-kawan yang berminat.. So far dah ada 5-6 order.. Alhamdulillah.. Best gak sebenarnya tolong amik order kat orang nih.. Bebaru ni aku tolong amik order untuk Red Velvet Cuppies cik kak Julie pun ramai gak order.. Hehe.. Happy pulak aku rasa...


Ni Red Velvet Cuppies Puan Julie... Esok gak dapatnya.. Tak sesabar aku nak rasa... Kalau teringin, boleh nengok salesblog beliau..

Itu jer citer balik ke Taiping kali ini.. Sekian, mekasih.. :)


5 comments:

  1. yong tau foo??durian batu kurau??? mmg bernanah sehh baca entry kau... tensyen tensyen T_T

    ReplyDelete
  2. hahaha... tapi durian batu kurau tak dapat smalam.. dapat durian bukit gantang jer.. jadik ler... :p

    ReplyDelete
  3. hehe..ada festival durian ke mash? best tuuu durian bukit gantang...tapi batu kurau lagi sedap ek..ape2 pun durian mmg best!

    ReplyDelete
  4. sedapnya durian..nyum2..musim ke wei?

    ReplyDelete
  5. wani ~ mana der festival... kat tepi2 jalan on the way nak masuk highway tu ler... hehe... betul2.. durian mmg best...

    julie ~ belah perak dah start musim skek2...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails