EESYA

AARIZ

Thursday, July 2, 2009

Penyakit rindu sampai mereng...

Korang pernah kene penyakit camni? Aku dulu2 masa bercinta, kalau encik pejoi balik raya, lepas 3 hari..mmg aku cam mereng2 skek...sbb dia slalu ada jer kat penang nih..paling lama takde kalau cuti raya ler..cuti sem pun dia slalu ada...hari 1st, aku ok...2nd, maintain...3rd day, mula dah perangai mereng aku kat dia..hahaha...

skrg, dah kawin...aku tak pernah kene penyakit ni...sampai 2 hari sudah..tapi kali ni bukan rindu sampai mereng kat encik pejoi..tapi kat eesya...huhu...eesya takde..eesya gi KL duk umah ibu dia..since kitorang gi KL hari tu, pastu aku ngan encik pejoi balik naik flight, eesya duk kat umah ibu dia...sbb maktok. tok ayah, n ummi eesya semua kat sana..diorang temankan kakak aku yg balik dari UK tu untuk settle down rumah dia...macam2 nak kene buat kan..cat umah, beli perabot, beli kete, etc..

so, hari isnin, aku sangat happy..(hishh..mama yg jahat happy anak takde..).. yer ler..ni ler 1st time rasa cam baru kawin lepas ada anak ni...book tiket gi tgk transformers..tunggu encik pejoi balik keje, terus shoot ke queensbay...sangat seronok..

2nd day...balik keje, aku dah plan..hari ni nak gi salun..potong rambut..buat apa2 yg patut..lama giler dah tak gi salun pun..so balik, sangat gembira..new appearance..new look..pastu dah start plan, esok nak gi spa ler plak..

3rd day, yg mana plan aku sepatutnya pegi spa lepas balik keje, telah dimansuhkan..sebab? aku dah start mereng ingat kat eesya..balik umah, bukak PHDC, tgk little Einsteins..huhhh..apakah masalah aku ini? encik pejoi balik, pelik..ni aperhal ler plak bini aku duk tgk little Einsteins sengsorang ni...start dahhhhhhhh...malam pegi makan pun, 3-4 kali encik pejoi duk tanya...kenapa diam jer? sakit ke? nak gi klinik ke? pegang dahi aku tak panas pun..haihhhhhh...


sayuuuuuuuuuuuuu hatiiiiiiiiiiiii..sayu skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....~

khamis, 4th day..aku happy skek..sbb duk target esok eesya balik..yeay yeay!!! petang, konon2 plan malam tu nak gi queensbay jalan2 nak beli set comforter baru..since aku cam dah nyampah dah tgk set bilik aku..tapi, bila petang balik keje...aku mandi2, tgh mandi...aku pi nyanyi lagu itsy wincy spider...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..terus teresak2 dah dlm shower...giler ke ape aku ni? encik pejoi balik dah sense dah something wrong..nak2 pulak pastu kakak aku tepon..cakap ada masalah skek..maybe mak aku tak jadi balik jumaat..postpone pegi sabtu pagi..aku maintain lagi...walaupun benonye cam dah meroyan dah...tapi takpe...maintainn...kat tepon tu jer aa maintain..letak2 tepon, naik atas katil...meraung..pekup muka ngan bantal...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
anak aku!!!!!!!!!!!
eesyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!~
dah encik pejoi tak larat nak pujuk...
sampai maghrib...
encik pejoi tak tahan tgk aku agaknya...tetibe jer ajak aku gi tgk wayang...
apa kes aku tgh bersedih durja ajak gi tgk wayang...
takde mood ler cek nih...
1st time aku tolak pelawaan a.k.a jemputan tgk wayang...

pastu pegi ler gak queensbay...on the way masih diam...mata berair..pastu kakak aku tepon lak..hehehe..suka2 hati gelak...boleh ek eesya balik sabtu? boleh ek? aku cakap...boleh...dia gelak2 lagi...rindu eesya ke? haaaaa engkau...tanya lak soalan tu...terus aku meraung...wargggggghhhhhhhhhhhh..RINDU LAAAAAAAAAAAAAAAAA
Encik pejoi kat sebelah dah "telepon ler plakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!"..
hahaha..dia tension kot..dia cuba sedaya upaya nak pujuk aku..tetibe aku meraung dlm kete kat parking lot queensbay...terus kakak aku bagi mak aku cakap...mak aku terus cakap balik jumaat petang..wahahahahaha...

masuk kat lift, org pandang2 jer mata aku merah berair...mesti ingat gaduh ngan laki dia ke apa ni...sian encik pejoi...~

itulah kisah giler aku...eesya coming home this evening...muahhhhhhhhhh...

4 comments:

  1. hehehe jap g dpt ler jmpa eesya kay. nnt ko waras la balik tu. eesya pn sure xsbr nk jmpa mama dia :D

    ReplyDelete
  2. julie ~ apa yg geli?

    ina ~ tu ler..hopefully tak postpone2 lak balik..kang ada yg naik flight ke kl malam ni..haha

    ReplyDelete
  3. Ish...mmg giler...hahhahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails