EESYA

AARIZ

Wednesday, July 22, 2009

Happy 18months My Kuki Cat...

Yeayyyy....Dah Setahun Setengah Dak Bucuk Anak Mama ni!!! Tak Sangke Aku...Kejap jer dah membesar dengan jayanya...smalam lagi ler besar dengan jayanya duk ngan mama..kakaka...makan nasik banyak (tapi kene gumpal2 buat bentuk2 kecik2 susun tepi pinggan baru dia kutip satu2 makan..) pastu selang 2 jam mintak susu..satgi mintak buah..satgi mintak ikuttt (biskut) satgi mintak ayerrrr...last2 bagi pakai seluar jeans yg baru beli 2 bulan sudah yg sebelum ni longgar jer dah ketat..pastu pandai lak cakap "mama, tatttttt...akitttt" hahaha...lantak ko ler eesya...

Minah Rempit pakai baju Mooooo...siap helmet apa bagai...(please ignore mess kat blakang tu...tu ler antara pembahagian harta yang baru sampai dari UK naik kontena..kekekeke)


Sejak beberapa hari lalu, bila stroller baby yg aku beli sampai, kan main lagi budak ni..ke mana2 pun nak sorong stroller ni...kalau dulu keluar2 lift kalut nak gi panjat tangga, skrg tangga dah tak heran..maklum ler, mak budak yg bz...pepagi hari org kalut2 nak gi ofis, dia pun kalut2 gak nak hantar baby dia gi umah maktok (padahal tak sedar diri dia tu yg nak kene hantar gi umah maktok...) hahahaha...yang kelakarnya, pandai lak dia tolak stroller masuk lif..masuk2, terus u-turn siap2 bagi stroller ngadap pintu lif...hahaha..giler kagum aku masa 1st time dia buat gitu...kekekeke...dah ngadap pintu lift, terus tunjuk kat button2 tu.."mama, kannnnn".. suruh aku tekan button tu...hehe

pastu skrg dah pandai memilih kawan..dulu ngan sesapa pun dia nak jer berkawan, skrg memilih.. kalau dgn maira pun, 1st 2 days ok ler kot..pastu mula ler nak gaduh berebut toys, berebut kasih sayang..hahahaha...sama jer dua2 org ni..penin paler kalau diorang dah start buat perangai dengki mendengki tu....gambar atas tu tgh layan kartun...leh siap pegang2 tangan sambil tgk tv..tu kalau angin baik ler kannnnn....

gambar ni sebenarnya aksi bukan yg aku nak tangkap memuler...memuler tu dua2 diammmm jer...main kat laman umah kakak aku...kitorang kat dalam umah ngintai ler apa laaa 2-2 org budak ni duk buat..rupanya 2-2 duk dalam kotak sambil sembang2...sembang apa pun tatau ler...pastu aku baru jer grab hp nak amik gambar, dah memasing dah abih bergosip agaknya...nak keluar dah...agaknya baru teringat "alamak, duk bergosip ni, mandi pun blom lagi.." hahahaha

ni gambar eesya dah abahnya...2-2 ni mmg sangat buat perkara yg aku tak terpikir nak buat kalau aku ngan eesya..gabungan idea mereka mmg tak tercapai dek akalku...hahaha...ni masa ngangkut hasil pembahagian harta ke umah aku..biasa ler..duk umah atas awan..nak angkut barang mesti ler bertroli bagai..sebab tak larat nak ulang alik banyak2 kali...pas dah angkut barang, leh lak si abahnya nak angkut si eesya lak...eesya pun kan main ler suka bende2 pelik camni...adventerous ler konon....cehhhhh...

kesimpulannya eesya anak mama yg busyuk masyam...i love u so much...since i know u're inside my tummy sampai ler dah 18 bulan dah anak dara mama ni...dah reti berdikari dah pun...u'll always be my 1st...1st ler kan...anak sulung...hahahaha

p/s: kuki cat adalah nama lain bagi pussy cat...hahaha..eesya sebut kuki cat so mama n abahnye pun terikut skali...

8 comments:

  1. perasan tak tapak kaki eesya sangat besar dalam gambar yang duduk dengan maira pakai dress tu..haha

    ReplyDelete
  2. anak sebut kuki cat sure cute kan.. tapi lau mak abah dia sebut kuki cat.. confirm bughuk bunyinyaa haha :)

    ReplyDelete
  3. anon~dlm gambar tu mmg nampak besar...kat luar gambar pun besar dan tembam tapak kakinye... :p

    riezal ~ hahaha...buruk2 pun rasa cam cute jer..hahaha..so kire ok aaa...kekeke

    ReplyDelete
  4. tak thn part tolak stroller tuh..diva sungguh yer eesya?

    ReplyDelete
  5. neeza ~ anak pompuan gitu lak jadinya...haihhh..penin paler pepagi bukan takat nak kene siap dia, skali ngan anak dia skali kene siapkan...

    ReplyDelete
  6. kuki cat eesya... cute tul nickname...
    stay comel yeee

    ReplyDelete
  7. cabbiena ~ thanks...

    bias ~ sape? aku ke? hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails