EESYA

AARIZ

Wednesday, May 20, 2009

atuuu....igaaa...ampattt..maaa..juhhh..

Budak eesya sudah pandai mengira...yey!! Bende ni aku perasan cam dah lama dah...tapi sejak dua menjak ni dia mmg suka ikut mengira..slalunya aku n my mom akan kira bagi dia dengar masa nak bancuh susu...so kire ler sambil ceduk susu tu kan..."satu...dua..tiga...empat..lima" pastu yg slalu dengar dia ikut adalah "atuuuuu....ampattt"

Smalam since aku balik umah sendiri, lepas fetch si eesya kat umah my mom..aku bawak dia gi playground kat bawah tu..bila dia naik tangga untuk nak main gelongsor..tetibe dengar dia cakap.."atuuuu...igaaa....ampatttt...maaa..juhhhhh" hahahaha...walaupun not in the right sequence, i'm very surprised..plus proud...of course ler...she is just going to be 16 months lagi 2 hari...dah leh mengira...harharhar...giler perasan bangga mak nih..

ok..ok...rendahkan skek darjah keperasanan aku itu..pastu malam tu aku citer kat abah si eesya.."eesya dah pandai mengira yanggg..tadi masa main dia kira naik tangga.." my hubby rileks jer dengar aku citer...masa tu tgh tgk tv...citer dibo the gift dragon..hahaha...fav show si eesya..tapi dia layan tak sampai 5 minit pun..selebihnya kitorang yg layan..eesya tgh main bende alphabet mat..tapi yg kecik2 tu..yg belah dalam macam dlm hurup D,P,B tu...tetibe si kecik bam bam tu...amik satu2 bende tu..."atuuuu..gaaa....pattt..maaaa..juhhh" pehtu abah si eesya buat isyarat mata kat aku...aku yang masa tu tgh kusyuk tgk dibo..cuba dengar betul2 apa laa minah kecik ni duk sembang...sbb dia mmg suka nyampuk kitorang sembang...clean n clear ok.."atuuu..gaaa..ampattt..maaa..juhhhh" sambil asingkan satu2 bende tu...hahaha...good joblah eesya...muahhhh...

sekian...dari bilik berita...haaa..sebut pasal bilik berita..nak ucapkan tahniah kat syerah sbb berjaya menerobos masuk paper metro 2-3 hari sudah..pasal citer tunggu ambulans 4 jam tu..good job gaklah syerah..hahaha...ni gambo lana yg dimaksudkan dlm berita tu (gambo sisi jer aku ada pun...)..sian lana yer..nasib baik semua ok...

4 comments:

  1. wahh congrats.. kudos to eesya.. pandai mengira dah dier :)

    ReplyDelete
  2. hehe..tq2...smalam dah ajar perkataan "duit"..so lepas ni leh mengira duit lak..hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha pandai hang no.. tak lama nak posa lepas tu nak raya.. ermm bijak mamaeesya.. long term planning ni haha :) Take care

    ReplyDelete
  4. hahaha...aku tak terpikir pun...bagus ler ko mengingatkan aku..leh aku plan apa lagi nak ajar dia...haha..ajar buat muka comel kutip duit raya pun ok gak nih...kakakaka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails