EESYA

AARIZ

Tuesday, August 16, 2011

Jalan2 Bukak Posa...

Oh baru ingat.. Aku belum update apa2 pasal Iftar sepanjang bulan Ramadhan ni.. Asik2 update dlm FB jer.. Hahahaha... Oleh itu, terimalahhh.... Ni semua yg ada teringat nak amik gambar saja.. :p

Ni yang latest... Semalam pi jalan2 kat Queensbay.. Pastu tatau nak berbuka dengan apa.. Last2 stop kat Manhattan Fish Market jer...

Manhattan Fish Market..

Ada pakej.. So senang skek tak yah nak pening2 pikir.. Tapi yg dalam periuk hitam tu kitorang add on..

Ni pulak on berapa Ramadhan tak ingat... Sehari sebelum tu pi bukak puasa kat Kenny Rogers Bukit Jambul semata-mata craving for Choc Oasis dia.. Sekali dah duduk, order benda lain, baru tau Choc Oasis dah habis stok.. Wahhhhhhhh... Tension gila aku... Dah laaa makanan lambat sampai.. Dah masuk waktu kat 15 minit baru sampai.. Lembap nak mampus.. So esok tu utk melepaskan gian, terpaksa laa pegi ke Secret Recipe Bayan Baru pas bukak posa semata-mata nak makan Choc Lava.. Jadik laa.. Alhamdulillah...

Eesya having a slice of Marble Cheesecake @ Secret Recipe..

Choc Lava by Secret Recipe..
Yang ni kat Evergreen Laurel Hotel... Kitorang pegi masa 10 Ramadhan.. Pegi berbuka kat sini sbb dapat beli voucher dari Groupon tu... Discount kononnya 56% so jadi harga sorang RM36.. Kalau kat Penang ni, memang susah aa nak dpt hotel yang buat buffet Ramadhan dlm RM30+.. Aku rasa Vistana pun RM40+.. Seri Malaysia ada laa kot RM30++.. So bila nampak offer tu, makcik tanpa membuang masa terus membeli 2 voucher.. Satu untuk makcik, satu untuk pakcik pejoi.. Budak Eesya free.. Hahaha

Kuih muih..

Desert..

Salad..
Banyak laa jugak choice menu dia.. Tapi tak sebanyak kat EQ.. Hahaha.. Asik2 nak banding dengan EQ... Kalau KL, kang mesti aku banding dengan One World Hotel.. Memang peberet 2 ni jer ler... Tapi yg kureng best kat Evergreen ni, agaknya sbb voucher to open to all, jadinya masa kami pi berbuka ni, ramai gila non-muslim yg beli voucher gak... Ramai Gila means... Dekat 4/5 adalah non-muslim.. So cam terpaksa beratur dengan depa untuk amik makanan.. Huwaaaaaaaaa.. Dah laa lapaq... Agak tension di situ...

Hantu lapaq punya pinggan.. Penat beratur punya pasal... Hahaha

Ni pulak kat EQ a.k.a Hotel Equatorial Penang.. Kitorang pegi berbuka kat sini 2 kali Ramadhan kali ni.. Mula2 pi masa 2nd Ramadhan.. Saja jer pi awal2 EQ kali ni sebab slalu pi dah dekat2 raya, manusia ramai giler.. So kitorang pun pegi 2nd Ramadhan.. Memang takde orang.. Hahaha.. Ada 3 meja jer muslim kat situ.. Yang lelain tu foreigners.. Maybe hotel guest kot.. So suka hati laa kitorang amik makanan tak yah beratur2 berebut2...

Eesya tengah meluahkan perasaan "Poor little sheep.. He died already" Hahaha

Mr Crab..

Lauk pauk, lemang, ketupat, rendang, serunding, etc

Air sejuk..

Salad station.. Dan termasuk juga tempat buat nasi ulam sendiri.. Campur2 sendiri, gaul2 sendiri.. Best!
Sebelum bukak puasa tu, kitorang bagi budak Eesya melepaskan gian swimming kat swimming pool kat situ.. Hahaha.. Yer ler.. Sementara tunggu waktu berbuka kan.. Biar ler dia bersuka ria kejap.. Dah tau dah bulan posa ni confirm mama takkan bawak pi swimming pool kat umah tu..

Gaya Renang Berirama.. :p

Pastu masa 4th Ramadhan, maktok duk cari tempat nak belanja semua orang makan sempena birthday Tok Ayah.. So cucuk laa Tok Ayah ajak pi makan kat EQ.. Sebab Tok Ayah mmg suka makan buffet2 nih.. Hahaha.. So hasil cucukkan tersebut, aku berjaya lagi ke EQ lepas selang sehari.. Encik Pejoi tak join sebab keje.. Yang join adalah adik aku yg tetiba sibuk nak balik dari UTP... So kami berlima termasuk Eesya hari itu...

Dekat bahagian luar... Tersusun macam2 station lagi.. Memang tak habis makan walaupun pi 2 kali..
Maktok @ Desert Station..
Birthday Tok Ayah on the 4th Ramadhan...

Birthday Boy yang tersipu-sipu bila staff datang bawak kek ada lilin sambil nyanyi2 lagu Happy Birthday.. :))

Yang ni pulak, bila angin aku nak masak mai... Hahaha.. Dan laaa jugak masak 2-3 kali untuk Ramadhan kali ni.. Tapi yg ni jer yang aku terpikir nak amik gambar sebab ada kisah lawak di sebaliknya...

Beriya masak.. Sekali nasik tak masak sbb tak reti guna rice cooker baru... Hahahaha

Ni pulak masa pi beli Yong Tau Foo Taiping sebab berbuka kat umah mak mertua... Tapi makan kat kedai.. Lupa amik gambar jugak sbb kelam kabut nak makan... Hahahaha... Makan bukak posa lain, kul 9pm makan Yong Tau Foo ni pulak.. Tak sah kalau balik Taiping tak makan Yong Tau Foo.. Feberet aku sejak bersekolah kat MRSM Taiping tu...

Yong Tau Foo kegemaran...

Kesimpulannya.... Ramadhan kali ni makin meningkat berat badan.. Bukan makin menurun.. Hahahaha

3 comments:

  1. oho..kelaparan melihat gambo makanan..hehehe

    ReplyDelete
  2. aku paling suke entry mkn2! nk2 bulan pose ni.. haha. aku dpt bnyk invitation iftar kt hotel this year. tp hubby xde, so malas la aku. kesian tak aku? huwaaa =(

    anyway eesya sguh comel dlm pool tu!

    ReplyDelete
  3. bestnya hg nyer iftar. makanan semua sedap2.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails