EESYA

AARIZ

Thursday, August 25, 2011

Chelsea Stadium Tour

Malasnya aku nak menyambung citer nih.. Hahaha.. Takde mood sungguh bulan2 posa ni... So aku ikut dan jer ler update yg mana yer.. Kali ni citer pasal Chelsea Stadium Tour... Ni semata-mata memenuhi permintaan Encik Pejoi yg peminat Chelsea tu... Cam biasa, beli tiket online sebulan dua sebelum pergi sbb lebih murah... :)


Kami pegi ke Stamford Bridge ni pada hari terakhir kami kat UK.. Masa ni tinggal aku, Encik Pejoi dgn Eesya jer.. Kak Ani dgn Abg Ayie dah balik.. Diorang punya flight awal sehari dari kitorang.. So kira trip yg ni mmg survive dan pandai2 sendiri jer nak sampai.. Dan tawakal jer.. Siap kena naik underground tube, pastu tukar naik bas pulak.. Alhamdulillah sampai.. Walaupun ngam2 jer time dgn tour tu dah nak start.. Hahaha.. Patutnya kena sampai awal 15 minit.. :p



Lawatan hari terakhir di UK..

Kami last skali sampai... Org lain dah jalan dulu... Hehe

Our guide... Tak ingat nama dia..

Sampai2, lepas amik badge, kami dibawa masuk ke bilik pemberita... Dalam bilik ni, tour guide tu pun bagi taklimat serba sedikit pasal team Chelsea dan bilik pemberita tu.. Dalam bilik tu lengkap dgn bar, wifi access, TV LCD, network point, power plug, telefon, photostat machine dan benda2 berkaitan untuk pemberita yg buat live reporting masa match berlangsung.. Bilik tu kira lengkap laa dengan segala keperluan yang pemberita perlukan... Bilik tu jugak merangkap bilik press conference room...


Abah and Eesya posing kat meja yang selalu digunakan masa press conference..

Lepas tu, kami dibawak lalu dalam bilik interview..  Kecik jer biliknya.. Dan hanya ada 2 bangku... Then masuk dlm changing room untuk team yg melawat..

Encik Pejoi kat depan Away Changing Room..

Dalam Away Changing Room..

Dalam Away Changing Room ni, ada 2 massage table.. In case kalau berlaku injury kat player.. Dan ada toilet, dan kerusi dan tempat sangkut baju.. Dan 1 cermin.. Memang simple jer.. Tapi tour guide tu mmg lawak laa.. Dia citer dulu2 ada skali dgn fridge, tapi skrg dah takde sbb ada player yang dirahsiakan namanya telah mengamuk bagi pecah fridge tu lepas kalah dengan Chelsea.. Betul ke tak citer dia, Wallahualam.. Hehehe...

Semangat kemain lagi dia bercerita...
Tengok cermin yang sebelah guide tu, sebok laa duk citer ramai pemain bola yg femes2 semua pernah tengok diri sendiri dalam cermin tu... David Beckham, Ronaldinho bla bla bla.. Aku bukan kenal... Gelak jer ler... Hehe..

Pastu kami dibawak pulak ke Chelsea Changing Room.. Haaaa... Punya laa berbeza biliknya.. Sila laa tengok sendiri...

Pintu Chelsea Changing Room

Bersusun massage chair depa...

Bilik Warm Up..

Pantri... Kemain lagi haaa...
Shower room diorang open ko... Hahaha..

Cam best jer lotion diorang.. Hahaha
Eesya dgn Encik Pejoi kat locker players..
Pas dah habis dia terang2 dalam Changing Room tu, baru kami dibawak keluar ke tempat duduk stadium... Baru laa boleh amik gambar padang..


Jom tengok padang pulak...
Eesya @ Stamford Bridge Stadium
Dekat jer seat depan skali dgn padang..
Tengah check rumput..
Kat bahagian belakang kerusi penonton, bersusun XBOX360..
Boleh main kalau tension tgk match nak kalah kot.. Hahaha
Bersungguh dia citer pasal kerusi sponsor yg ada heater sendiri laa apa bagai...

Eesya yang dah boring dan lapar.. Tak sempat nak breakfast pagi tu kalut2 sangat..

Me and Eesya yang ikut jer.. Bukan paham sangat bola sepak ni semua.. Hahaha
Kesayanganku... Puas hati dah dapat gi stadium ni? :p

Dah habis tour yg lebih kurang 45 minit tu, kami dibawak keluar.. Keluar2 tu jumpa kedai merchandise dia.. Apa lagi.. Shopping laa lagi walaupun bag dah penuh (melebih bag sebenarnya siap beli kat sana lagi..hahaha)..


Eesya tengah sibuk suh mama belikan bola.. Adehh...

Pas dah habis membeli dan membelah, kami pun keluar laa nak balik... Pastu sempat laa amik2 gambar kat luar stadium ni... 


Eesya suka hati duk lari sana sini..
Yang kelakarnya, kat luar stadium ni, semua kaler biru.. Sungguh2 ni.. Tak tipu.. Segala benda pun biru..
Forklift biru..
Signboard biru..
Guard house biru..
Tong sampah pun mesti mau biru gak.. Hahahha

Lepas dah habis menyopping, kami pun naik bas nak patah balik ke Victoria Coach Station sbb dah beli tiket coach dari situ ke Stansted Airport.. On the way tu, sempat laa jalan2 pusing2 pekan Chelsea tu... Aman harmoni jer nampak tak macam tetengah London yg bz dan memeningkan kepala tu... Tapi Cardiff lagi laa aman harmoni cam kampung jer.. Hahahaha

Encik Pejoi tengah packing hasil shoppingan kat station bas.. Hehehe
Sekian, nanti bila aku takde mood nak citer pasal raya, aku sambung lagi citer pasal UK ni.. Gambar yg berlambak tu yg buat aku malas nak belek tatau nak upload mana satu.. Hehe

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails