EESYA

AARIZ

Sunday, November 7, 2010

Status FB dan Eesya..

Sesiapa yang ada dalam friendlist aku kat FB mungkin sudah bosan dgn status FB aku yang kebanyakan adalah berkaitan dengan Eesya.. But.. What to do? Kalau tak update dlm FB, nanti lupa.. Pastu yg best bila update status pasal Eesya, semua siblings aku boleh baca... dan tau perkembangan Eesya..

Ni status2 yang dalam beberapa minggu kebelakangan nih.. Just for my reading di hari tua nanti.. Semua ni masa Eesya 2 Tahun 9 Bulan...

Status 1:

Ayun2 eesya, pastu cakap " I throw u away!!~" sambil lambung dia atas katil.. Eesya bangun sambil cakap "hey!! don't throw me away!! I'm not sampah!!~" hahahahaha



Status 2:

Disebabkan mama yg asyik bersin, eesya sudah tension dan pekup mulut mama dia dan kata "I stop your sneezing ok? Stop ok? Ok?" hahaha.. Sian dia..



Status 3:

Singgah beli burger.. Bukak tingkap kete.. "Kak, burger special satu.. Burger biasa satu.." Tetiba ada suara budak kecik sampuk "and chocolate too!" sambil tunjuk jari 1.. Hahahahaha.. Suka hati order coklat kat kedai burger...



Status 4:

Hungry Ordeready... --> Bahasa Eesya... Ordeready = Already... Hahahaha



Status 5:

Tension aaaa... Eesya asyik2 kata "You so busuk.. Smelly laa u mama..." sebab bau tonik rambut.. Hahahaha



Status 6:

Mementang beli cadar baru utk katil dia, dan2 laaa malam ni nak tido kat bilik sendiri.. Siap suruh "Mama go sleep at your own roomlah!~" Cessssss... Tapi mmg betul pulak dia tido sendiri.. Hahaha..



Status 7:

Sekarang nih, cakap apa2 skek.. Eesya nanti jawab "Nevermindlah mama.." Sikit2 nvm...nvm... mama pulak tension dgn nevermind dia.. Hahahaha



Status 8:

Anak bertuah sapa laaaa ni lepas kentut kat kita boleh pulak dia tanya "You like my tut tut?"... Huwaaaaaaaaaaaa.......



Status 9:

Abah : What is that eesya? *tunjuk kat patung panda yg tergantung kat pokok market tmn tun sardon..


Eesya : What what? *kalih sana sini..


Abah: There.. Bear bear..


Eesya : That is not bear bear laaa abah.. That is PANDA..


Mama: Hahaha.. Cam iklan "ORKIDlahhhhh"..



Status 10:

Ada budak amik charger hp buat skipping rope... tapi dia berjaya lompat.. harus marah atau harus bertepuk tangan?



Status 11:

"Why mama no cakap dah? Cakap laa mama... Cakap laaa.." Eesya duk konpius tetiba mama dia jadik pendiam... Mama sakit tekak laa Eesya.. Simpan suara nak mengajar plak esok...




Sangat suka layan Eesya sbb bila dia cakap, ada jer benda yang dia kasik aku tergelak... But sorry Eesya, mama bukan SAHM, mama kena kerja.. But I'll make sure the time we spend together as memorable as possible..

4 comments:

  1. adoi..aku jugak yg menjadi pembaca dan pengomen setia..tp ada dalam2 status ngko ni aku xsempat baca..hihihi

    ReplyDelete
  2. hahaha... yer ler.. blog aku ni baper kerat jer manusia yg baca pun... kekekeke...

    ReplyDelete
  3. Lawak la Eesya ni. Hang pun selit la update pasal hang ka apa ka. Kami pun nak tau perkembangan hg.

    ReplyDelete
  4. reena ~ ada jer status pasal aku... ni aku paste yg berkaitan eesya jer.. hehehe.. aku makin berkembang pesat... jangan risau.. kakakaka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails