EESYA

AARIZ

Thursday, November 18, 2010

Raya Haji.. @ Eastin Hotel, Penang

Cuti Raya Haji pun dah habis... Camne korang sambut Raya Haji aaa? Especially yang tiada kaitan dengan potong memotong lembu? Mak aku cakap, raya haji mana ada org pi beraya kat umah2 org... So kitorang pun lepas semayang raya, duk jer kat umah tengok citer Upin IpingGeng tu... Tunggu pukul 12pm nak hantar maktok dgn tok ayah gi Station Bas Sungai Nibong tu.. Diorang nak gi Ipoh, tengok adik aku kat UTP sebab dia tak balik exam week... Lepas tu, jumpa kakak aku yg beraya kat umah PIL dia kat Ipoh tu.. The next day, maktok, tok ayah, kak ani and abg ayie akan gi Terengganu ikut rombongan meminang untuk cousin aku...

So jadiknya, kami ni tunggu jer ler pukul 12 tu... Pastu terpikir laaa... Boring giler raya haji kali ni... Semua org tak balik.. Tok ayah dgn maktok lak nak gi Ipoh.. Nak balik Taiping pun PIL aku semua balik Batu Gajah balik hari jer... So takde maknanya nak balik Taiping..

Pastu duk sembang dengan Encik Pejoi, "Kita ni lepas hantar mak dgn ayah, nak buat apa? Boring aaa camni... Sapa pun takde raya2 camni..." Pastu Encik Pejoi kata "Hmmm.. Pi laaa check harga Eastin tu..." Hahaha.. Aku pun apa lagi... Zasssssssss... Terus pi carik no tepon Eastin, call, terus booking... Lantak laaa price baper pun dah Encik Pejoi kasik green light kan...

Lepas hantar maktok dgn tok ayah kat Sg Nibong, balik umah jap amik baju swimming, pastu singgah Mcd untuk lunch.. Terus pi check in kat Eastin...



Bilik Deluxe Hillview... Kecik jer pun biliknya... Kalau anak 2 org, aku rasa cam dah tak selesa dah...

Tatau aa kat Penang ni sebab tanah dah kurang ke apa, jadiknya bilik hotel ni kecik jer... Tapi price still RM2++.. Itu pun pakai goverment rate.. Tapi boleh ler sbb nak duk pun semalam jer.. Pandangan aku, Eastin ni more tu business guest kot.. Tak macam Holiday Inn yang family oriented.. So kalau ada anak ramai, tak sesuai laa hotel ni kalau nak duk kat Penang.. Equatorial is better... Kalau takmo pi Batu Feringgi laaa kan...

Lepas dah take nap petang tu, kami pun cari laaa swimming pool... Swimming pool dia kat Level 2... Tapi nak gi swimming pool tu, kena masuk dalam gym, pastu kena naik tangga yg agak sempit... Ada laa dalam 30 anak tangga camtu.. So agak inconvenient untuk family yg bawak budak2 ramai...


Eesya kat tepi pool.. Masih berpakaian hari raya.. Hahaha

Swimming pool pulak sangat straight forward... Takde aa nak buat bentuk lekuk2 bentuk panda bear ke, bunga raya ke.. Hahaha.. Eesya pulak duk tanya "Takde slide ke mama?" Hehehe.. Memang takde ler... Tapi yang bestnye, sebab masa pegi tu, takde sesiapa manusia pun kat pool tu.. Kitorang bertiga jer.. Hahaha.. Apa lagi... Terjun tiruk, kuak lentang, semua aksi pun ada laaa...


Swimming Pool yang open air dan boleh tengok aeroplane yang nampak cam dekat sangat every 10 minutes...


Dan ada logo Jusco yang sangat besar kat sebelah tu.. Rasa cam swimming kat Jusco pun ada.. Hahaha


Ni budak yang suka hati boleh swimming...

Lepas swimming, petang tu nak gi Queensbay jer.. Walaupun dekat giler, sbb nampak cam dah nak hujan sangat, kami pun naik kereta... Tapi jammed giler jalan nak pusing pi Queensbay tu... Ramai giler duk tunggu nak parking kat dalam Queensbay... Akhirnya Encik Pejoi decided pusing balik, park dalam Eastin balik, jalan kaki jer.. Hahaha.. Memang dekat giler jer pun.. Tak sampai 3 minit... Susah2 jer nak pusing kete apa bagai.. Tapi masa balik, memang hujan lebat.. Mujur aaa ada covered pedestrian walk sampai lagi sikit jer nak sampai ke Eastin...

Esok pagi tu, acara yang ditunggu-tunggu.. Hahaha.. Buffet breakfast... Pi laaa makan... Choice ok laaa.. Tak ler sebanyak kat One World Hotel.. Hahaha.. Giler aper nak banding dgn One World Hotel... Tatau aaa.. Tak pernah lagi jumpa hotel yang leh lawan buffet breakfast kat One World tu....


Budak busyuk tak mandi tengah breakfast...

Lepas breakfast, rehat2 jap... Kemas barang, kul 11 checkout... Hantar kedua-dua insan tersayang tu balik umah, aku terus gi masuk opis... Hahahaha... Amik half day jer kan... Best aaa kire sbb dekat jer dgn rumah dan tak yah amik cuti lelama... Lagipun bukan plan pun kata nak pi duk hotel kan...


"Eesya masak birthday cake untuk mama ok?" Hahaha... How imagination works...

Camtu laaa citer raya haji kitorang yg tak macam raya haji pun... Kui2...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails