EESYA

AARIZ

Monday, November 1, 2010

Holiday Inn Resort, Penang



Last weekend, 1st time weekend kitorang takde plan... Disebabkan Encik Pejoi keje alternate weekend, slalu weekend yang dia tak keje, mesti dah ada plan.. Balik ke Taiping tu dah wajib dah untuk 1 weekend.. Yang mana, tinggal lagi satu weekend jer ler beliau tak bekerja... 1 weekend tu jer ler kitorang ada nak spend together jalan2 shopping2 cuci2 rumah... Tapi mesti weekend yang nan 1 itu, ade jer kenduri ke, atau apa2 jer ler.. So redha jer ler...

Tu yang tetiba bila realized, "Eh, weekend ni kita takde plan apa2 lagi laaaa yang?".. Dan2 terus excited.. Hahahaha.. Pastu dah bincang2, kitorang pun decide untuk pakai complimentary night stay yg dapat masa masuk membership Orient Rewards tu...

So pilihan yang ada adalah, Holiday Inn Resort Penang, Flamingo Hotel dgn Copthorne Hotel.. Memang nak yg kat Penang saja sebab maleh nak travel... Last2 pilih Holiday Inn sebab dekat dgn pasar malam hari Sabtu yang konon2 sangat happening kat Batu Feringgi tu.. Hahaha..

Ni bilik yang kitorang dapat...


Pintu masuk.. Kiri wardrobe dgn mini bar.. Kanan pintu toilet..


2 Katil Queen..


Bathroom.. Ada bathtub, shower room... Lantai sejuk gilorss.. Tak sanggup nak pijak.. :p


Eesya tunjuk "Can solat here.."


Eesya testing katil.. Mementang ada 2 katil, dia nak tido sorang...


Muka bahagia ada katil sendiri.. "I share2 with baby laaaa.."


View dari balkoni tingkat 22...

Disebabkan Holiday Inn ni ada 2 building, dan kitorang dapat bilik yang kena lintas jalan baru leh sampai ke Cafe/Pool/Cafe, so kitorang pun malas giler nak keluar.. Lagipun mendung jer kan... Bila petang tu baru decide nak keluar sbb nak bawak Eesya tgk Kids' Club Room dengan pergi pantai...


Eesya kat bridge yg link ke building lagi satu...


Tengok horse... Parasailing... Eesya nak main sandcastle.. Tapi mendung jer..



So kitorang jalan2 kat dalam hotel jer.. Ni nak pi tgk Cafe...


Sementara tunggu pukul 7pm, baru dinner start, lepak kat Recration Room.. Ada Pool table, benda yg Eesya duk main ni, aku tak ingat nama, boleh sewa Wii, ada tpt main game...


Eesya tgh nak main pool.. Hahaha.. Meja lagi tinggi..


Terer gak laki aku main pool... Hahaha...


Pakai voucher Orient Rewards, breakfast tak termasuk dengan harga bilik.. Tapi ada voucher 50% discount untuk makan kat cafe... Cuaca plak mendung jer, kena plak kitorang pergi hari Sabtu so ada BBQ Buffet Dinner, so makan jer ler kat situ.. Choice banyak jugak... Ada macam2... Overall, makanan boleh tahan laaa sedapnya.. Kitorang pun tak makan semua sbb kenyang giler..


BBQ station.. API!!! API!!! Hahahaha


Encik Udang kena bakar...


Desert Table..


Buffet Table..


ABC yang mangkuk besar giler tak boleh habis...


Ni budak yg suka hati dia ubah resepi...

Pas dah dinner, baru aaa pergi pasar malam tu... Jalan2.. Banyak handbag, jam tangan imitation... Dan juga CD/DVD ce*ak ro*pak.. Hahahaha...


Hasil rembatan di pasar malam... Topi!! Hahaha

Esok pagi tu, terus tak bangun pergi breakfast sebab malam tu dah makan banyak giler... last2 pergi brunch terus kat Gurney Plaza...

Itu jer ler cerita weekend kat Batu Feringgi kami... Sekian, dari bilik berita.. Kui kui...

2 comments:

  1. wahh bestnya! we're in a dire need of a holiday too!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. NI YG AKU TENSYEN NIH..

    mash, apesal aku tensyen tgk gamba kau jalan2??? ni nak kene gi hasut ashraf nih..nak gi jalan2 gak!!!huaa

    oh btw, gamba eesya ngan horse tu mcm horse kiss die..comel je :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails