EESYA

AARIZ

Sunday, January 10, 2010

The Legend International Water Homes

Lambat baru nak update citer gi PD hari tu.. hehe.. maklumler.. banyak tul aral yang melintang every time nak update blog nih... Tujuan gi PD hari tu adalah untuk menghadiri reunion sekolah yang konon nak buat di PD pada 26 Disember.. memandangkan umah kak masni yg kat bandar seri putra tu dekat dah dengan PD, so aku agreed..

Malangnya, reunion tu dibatalkan disebabkan sambutan yang kurang memberangsangkan.. macam yg aku bgtau kat organizer reunion tu, reunion tu jadik ke tak, aku tetap akan ke PD.. hehe.. sebabnya dah booking bilik.. kang kensel, mau mengamuk kaum kerabat haku itu..


The Legend International Water Homes.. jom kita terjah!


Pemandangan chalet/homes yang atas air...


Dalam bilik.. 2 King Bed..


Yang penting dan menyebabkan tempat ni dipilih? Sebab ada private pool.. hehehe..


Dan ada lantai yang tembus nampak laut kat bawah.. konon2 nak gi Bali tak mampu ler kan.. so duk jer kat mesia.. boleh ler gak nak merasa.. hehehe.. itu adalah anak patik yang suka hati makan roti sambil tgk fish kat bawah.. padahal tak nampak fish sangat pun.. sebab air laut di bawah nun bukan ler jernih cam air kat pulau2 kat sabah sinun.. hehe


Three of us in the pool.. budak itu sungguh sibuk nak mandi walaupun selesema tahap air pili..


tak habis2 duk melobi abahnya nak masuk dalam pool.. susah gak nak kawal budak ni bila pool depan mata 24 jam..


masa nak balik.. mama duk termenung memikirkan bila ler leh dapat umah yg ada pool camni.. kecik pun jadik ler.. hehehe.. si anak lak tgh mengucapkan selamat tinggal kat pool kesayangan beliau..


Sempat lagi budak ni main payung... bagus kan hotel ni.. payung pun ada spare dalam bilik..hehe


Akhir skali, mama abah yg perasan cam pegi honeymoon.. hahaha.. jadik ler tu kan yang.. nanti2 kita pi ler Bali ke pulak..

Kesimpulannya, hotel tu best dari segi penginapan jer ler.. Bilik luas, ada dapur, ada toilet asing, changing room... Yang lelain, hmmmm.... Dari segi breakfast, sangatlah ramai.. tempat pun sempit.. agaknya sbb cuti sekolah kan.. mmg ramai giler kat situ.. pastu masa nak check out, beratur panjang lebar nih.. bersabar aje ler..

Tips: sape nak pegi, tak yah pegi time cuti sekolah.. sekian.. sape2 nak pegi, ni link dia.. boleh ler tgk rate dan jenis bilik...


Ok bye! See u next time!

4 comments:

  1. weh, bape ribu satu mlm? nk try gak ar..

    ReplyDelete
  2. uih... takde ler sampai beribu pun.. kalau beribu baik aku pegi bali.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Weh, seyes nih. Bape satu mlm? Nk kumpul duit. Nk honeymoon :-)

    ReplyDelete
  4. alamak.. sorry aien.. baru perasan ko tanya nih.. hahahaha... yang kitorang amik RM700++ satu malam... Internet Rate..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails