EESYA

AARIZ

Wednesday, January 6, 2010

Aleesya Amani Mohammad Faizol is 1 year 11 months 1 week 1 day

Nanti Update pasal PD.. Sekarang ni nak update pasal eesya dulu sebab tadi tgk ticker eesya.. rupanya minah ni hari ni adalah sudah berusia 1 year 11 months 1 week 1 day.. banyaknya 1 kan.. hehe..


minah yg suka tiru buat2 gelak besar bila org tua bersembang..

sekarang ni sangat bahagia sbb eesya dah besar.. dah faham apa mama suruh.. dan dah pandai behave.. yang paling membahagiakan adalah bila bangun pagi, dia tengah staring at my face.. then bila bukak jer mata.. terus dengan happynye "yey.. mama wake up".. hehehe.. mmg ler terbalik kan.. anak bangun lagi awal pada mama.. tapi i feel so blessed with such a good kid like eesya..

eesya doesn't like to cry.. kalau dia nak apa2, dia akan bgtau.. dia akan cakap.. "nak nenen" kalau nak susu.. "nak artun" kalau nak tgk kartun.. "nak mamam" kalau nak makan.. "nak dudum mama" kalau nak tido atas riba mama.. "nak lat" kalau nak ikut solat.. "nak akun" kalau nak sesuatu yg dia tak tau nama..hahaha.. akun tu apa pun tak tau ler dtg dari mana.. so sangat senang menjaga beliau.. and i love her so much...

sikit lagi eesya dah nak masuk 2 tahun..cepatnya masa berlalu.. huhu.. ingat lagi time dulu dalam pantang, kalau nak tidurkan dia..letak atas riba..kepala dia kat lutut aku.. kaki dia sampai ke perut aku.. skrg dah tak muat dah nak tidurkan camtu..hehehe.. skrg kalau nak tidur, cakap jer.."eesya, jom sleep dalam bilik" terus dia bangun cepat2 masuk dalam bilik.. hehe..

Alhamdulillah...

1 comment:

  1. so sweet...boboy pun camtu..bila dia bgun pagi dulu dari mummy mesti dia akan datang baring atas dada mummy sambil cium2 mulut mummy dia..peluk2 mummy dia..smpi laa mummy bukak mata..Boboy dah pandai cakap sikit2 skrg and immitate apa mummy and papa buat skrg..sgt funny of them kan..alhamdulillah..hope they will grow up as a good kids to their parents..Aminn...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails