EESYA

AARIZ

Monday, April 6, 2009

Eesya's vocab 2...

Budak eesya ni mmg kadang2 mengejutkan aku...kadang2 tu cam amazed gak tgk dia nih...hahaha..sbb ada benda yg tidak diajar, dia ambik kat mana pun tak tau...
Contoh kejadian...smalam ler..

Kitorang makan, dia tak nak makan..abah dia dah ler 1st night keje malam..so aku cam gelong2 skek..hahaha...pastu si eesya lak buat perangai tak nak makan aku suap..nak makan sendiri..abih berterabur nasi, bihun kat hall..pastu dia duk kutip sebutir2 nasi tu makan..sabo jer..dah abih perangai tu, dia ambik lak mug aku atas meja..mug tu ada air kosong tapi ada banyak gak aa..separuh lagi camtu..dia duk sengih2 buat muka puas hati aa tgk dlm tu ada air..pastu aku marah ler..aku cakap.."eesya..no!! seminit tak leh duk diam tau budak ni.." pastu dia buat derkkk jer aku marah..maktok eesya mengambil langkah selamat ler kononnya..tak nak kasi aku marah kalau eesya tumpahkan air tu..maktok pun ambik mug tu..minum..dah kosong, kasik balik mug tu kat eesya...eesya ni, dpt balik mug tu, tgk kat dlm..buat muka kerut..sedihhh...tetibe..."HU HU HU...ABIHHHHHHHH"... wahahaha...terkejut aku..tetibe dia cakap "ABIHHHHH"..1st time dia sebut abih tu..kena lak caranya..hahaha..mmg tergelak aku dgn mak aku..amazed dgn dak eesya ni..terus tak jadik marah...bravo anak mama!! u made my day laaa eesya...haha..i love u...muahhhhhhh...

smalam gak..aku main tunjuk2 gigi dgn eesya..maklumler..si abahnye takde..mamanya rajin ler melayan eesya..hahaha...aku tunjuk gigi..pastu aku cakap.."GIGIIIIII"..eesya pun duk tunjuk2 gigi aku gak..suka dia blaja bende baru...sblm ni tunjuk gigi dia ajer..aku maleh nak tunjuk gigi aku..hahaha...pastu duk ulang2.."GIGIIII...GIGIIIII"... tetibe si eesya.."GOGOOOOO".. wahahaha...suka2 dia jer..sampai last duk "GOGO GOGO" gak...haihhh...


show ur GOGO to everybody eesya!~ hahaha

pastu yg lagi satu kagum..sbb aku pernah cakap 2 kali jer depan dia..kalau dia bagi barang...aku cakap.."THANK UUUU"..pastu aku kata kat dia..."Jawab apa eesya? kata WELCOME".. pastu lepas 2 kali aku cakap..pastu aku pun lupa dah..bila dia bg barang...aku cakap ler.."THANK UUU".. tetibe dak kecik ni.."AKEMMMM"...hahaha...pandai2..bagus anak mama ni.. yg kelakar tu... smalam bagi2 barang kat aku..aku tak sempat cakap thank u..dia dah "AKEMMMM" dulu..hahaha..efisien ler plak dak kecik nih...

apa lagi nak ajar dak kecik nih eh..cam best jer ajar dia..hahaha...aku takut dia pick bende ngarut2 jer kang...kui2..

2 comments:

  1. salam ziarah......... cumel eesya... dh bape bln tu???

    ReplyDelete
  2. hai...salam kenal...thanks...eesya 14 bulan setengah... :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails