EESYA

AARIZ

Tuesday, March 31, 2009

Eesya's vocab...

Si budak eesya ni..skrg makin pantas menangkap..
kita sebut 2-3 kali jer, dia dah boleh cakap balik..
smalam, tiba2 dia panggil aku "citahhhhh...citakkkkkkk...citahhhhhhh"
nasib baik bukan cicak..hahaha...
pastu bila aku cakap balik kat dia..."mamaaaaa.."
dia sebut laa "mama" kejap..
pastu kang dengar lagi dia panggil aku "citaahhhh"..
haiihhh ler budak ni..

Eesya kat birthday athirah..

selain tu, dah pandai sebut "sejukkkk" kalau makan aiskrim ke..duk bawah aircond ke..yg best tu...perkataan sejuk tu mmg sejukk..tanpa pelat..seketoi jer keluar.."sejukkkkk"..hahaha
abah si eesya citer..abah suap eesya makan aiskrim..pastu eesya cakap.."sejukkkkk...dappppp"
hahaha...sejuk sedap yer eesya?

Suke jer naik beskal nyeowww org lain..

pastu kalau nampak "car", mainan ke..yg kereta budak yg kene sewa kat jusco tu ke..mesti kang dia jerit "carrrrrrr!!" dengan penuh semangat..smalam nampak kat pasar malam, kereta mainan yg pusing2 tu..menjerit2 dia kat situ tunjuk kereta tu.."carrr!! carr!! carr!!"hadehhh...


dengan athirah...kakak seminggu..haha..athirah ni anak sepupu joi..

pastu yg bestnya, aku suka buat cerita kat dia sambil bagi dia pakai pampers..cerita dia camni..
Pada suatu hari...ada seekor cat....(eesya nyahut nyeooowww)..sedang bermain ball (gullllll....eesya nyahut...)tiba2....dtg seekor ayam (ukkk ukkkk..konon2 ayam berkokok ler tu) dan seekor bebird...(bebirddddd...dia nyahut..) hahahaha..malas dah sambung citer..kakaka..


bermain dengan kawan..kurasa gembira..hahaha

sekian...laporan hari rabu...

3 comments:

  1. hahahah..eesya panggil ko shitah?
    wakakkaka~
    sempoi!
    pandai btul dia wat lakonan suara..
    blehlaa ko bwk dia gi audition drama radio..
    hahaha

    nway, anak sdare aku umo 2tahun skrg ketagih n bleh nyanyi lagu gaban yg ni:
    http://www.youtube.com/watch?v=xKKc87xUSME

    paling berhantu part 'hi~ hi~ hi~' b4 chorus..
    dia celik mata je pepagi trus nyanyi part tu.
    hahahhaha

    ReplyDelete
  2. mcm2..ada yg buleh nyanyi lagu gaban.ahahahah.kak oi..isk..bestnyaaa.toi tu.antor gi drama radio pagi2 din beramboi.moekekk.ni kali berapa ntah aku komen.harap lepas la.aku pon xtau dah apa aku type.hahaha

    ReplyDelete
  3. alaaa...opis aku blog youtube..nanti aku balik aku tgk..hahaha.. drama radio buat apa kekda? aku nak latih dia jadik pelapis suara latar upin & ipin.. hahaha...

    hahaha...ko tak hembus2 aa tu syerah..itu pasal tak lepas..lana oo lana...aku duk angau kat lana..ahahaha..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails