EESYA

AARIZ

Wednesday, March 18, 2009

Semalam...Eesya...


me n eesya kat taiping masa mantap2..(sedap ke badan eesya?) mama dia jangan cakap aaa..hahaha

Eesya ni kalau org tgk mesti kata badan dia sedap..sehat...cam nak geget2..dan yg sewaktu dengannya..ada yg kata pipi dia cam kuih pau, cam tawkua...(betul ke aku eja ni?) macam2 laaa diorang kata kat anak dara aku sorang ni..sebab badan dia cam tu..hahaha..tapi sebenarnya eesya ni bukan ler jenis pemakan sangat...sangat memilih makan..so mummy lana, ko jangan nak tanya aku banyak2 apa yg eesya makan..sbb dia rajin minum susu jer..susu tu kalau mai time dia nak melantak, ya Allah...boleh jalan skali satu botol besar avent yg 9oz tu..dgn satu betul kecik tu..(aku lupa baper oz yg kecik tu..)..haa..sebab tu aa badan dia camtu..kih2..

tapi smalam..balik2 keje singgah secret recipe jap..beli cheesecake sbb smalam b'day mak aku yg ke 54..(happy birthday mak!!) beli ler 2 slices cheesecake..sbb tgh pokai tetengah bulan..sorry ler yer mak..tak dapek den nak blanjer the whole cake.. beli satu slice marble cheesecake (new york dah habis..) dan lagi satu choc cheese.. sampai2 umah lak pesan bihun spore kat kedai sebelah.. eesya pun nak makan bihun spore aa mummy lana..dia tak nak bihun UK..harharhar..

bila malam tu, kasik si eesya ni makan bihun spore..banyak gak aa dia makan..banyak tu ada aa 6 kali suap..hahaha..banyak ke? lepas2 tu kitorang makan cheesecake tu..dia sibuk2 nak tgk kitorang makan apa..mula2 cam takut gak nak bagi ke dia..takut cirit ke ape ke..tapi dah dia sebok sangat nak, aku pun suap jer ler..mula2 dia buat muka pelik..kerut2 dahi..pehtu tetibe nampak cam sedap lak muka dia..TIBA2..."nak nakkkkkkkkkk"...dengan kuatnya..kakakkaa..skali dia mau lagi daaa...

suap lagi..."nak nakkkkk" lagi...masuk 3 kali suap..dah cam nak bawak lari dah..budak ni kang makan banyak2 sakit perut ke ape...mampus haku..skali bawak lari...dia kejarrrrr..."nak nakkkkkk"...hahaha..sudahhhhhhh...last2 pasrah jer ler..suap jer..sedap sungguh dia makan..

yg bestnye...malam smalam adalah malam pertama (uiks...jangan salah paham naaa..)... malam pertama eesya tak bangun tengah malam nak susu!!!! wahahaha..patut aa aman damai nyaman terasa jer aku tido..sedar2 kul 5.45pagi abah si eesya tgh siap nak gi keje..hahaha..giler best anak haku malam smalam...alhamdulillah...kul 7.45pagi dia bangun pun tak nak susu lagi...last skali dia minum susu kul 10.45 malam masa nak tido tu...yeh yehhh...best2...mintak2 malam ni dia tak bangun lagi..ke nak kene beli cheesecake gak malam ni? hmmmphhhh....


eesya n santi (my officemate) kat taiping gak...santi ni available lagi...hahaha..baik..penyayang...ada ciri2 keibuan aa...

2 comments:

  1. Ni mashitah PPKT ..? hows life..?

    ReplyDelete
  2. yup..that's me..
    ok2 jer..makin sihat..haha..
    makin banyak komitment..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails