EESYA

AARIZ

Wednesday, November 16, 2011

It's too early to worry..

Kebelakangan ni aku selalu terpikir pasal Eesya yang selalu tulis terbalik... Dia suka tulis dari kanan ke kiri.. Contoh kalau dia tulis ABAH, akan jadi HABA.. Dan no 3 dia selalu terbalik macam nak kena guna mirror untuk baca..

Teringat satu cerita hindustan yang Amir Khan jadi cikgu yang ada anak murid dia sangat pandai melukis, tapi slalu dianggap bodoh dalam matapelajaran lain.. Rupanya budak tu ada masalah ADHD ke Dyslexia.. Aku pun tak berapa ingat dah citer tu.. Tapi ingat laa ada penyakit camtu..




Itu yang menambahkan susah hati aku.. So aku pun start laa menggugel.. Sampai laa aku jumpa satu forum berkenaan benda ni... 




Daripada situ, aku rasa aku tak perlu risau lagi kot laa kan.. Ramai jer cakap cam normal... So aku doa jer ler Eesya pun normal gak.. Lagipun tak adil nak banding dia since she's just 3 years old.. Aku dulu masa 3 tahun ABC pun tatau apa mende.. Pegang pensel pun menconteng jer kot... Pastu asik main tunggang langgang jer kan...

Semoga Eesya membesar dengan sihat, sempurna dan solehah.. Aminnn...

2 comments:

  1. Teringat penah baca journal cousin hubby aku. Dia budak lagi masa tu. Ko bayangkan dia tulis semuanya terbalik. Dari kanan ke kiri. Ejaan semua la. Dh macam jawi plak hihi. Tapi skrg ni skolah SBP lagi. Agaknya mmg xde pape la kot. Cuma habit dia je.

    Btw aku plak risau Ihsan macam lambat sket berckp. Hopefully esok2 makin byk improvement aminnn.

    ReplyDelete
  2. hehe... hopefully camtu laaa... tapi rasa2nya kekidalan dia memainkan peranan gak nih..

    ihsan pemalu kot... nak bagi surprise kat mama dia.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails