EESYA

AARIZ

Tuesday, December 1, 2009

Milestone..Aleesya.. 22 bulan..


makan sambil baring.. sangatlah stylo.. hahaha

Budak ini sekarang sangat banyak cakap..banyak sangat sangat sangat..sampai kalau dalam kereta, kami suami isteri nak sembang, terpaksa pekup mulut dia..hahaha.. nanti dia gelak2 dan cakap lagi walaupun mulut dah dipekup.. adakah dia turun aku yg banyak cakap? tapi aku rasa aku pendiam jer.. wahahaha..

ok.. dah lama tak update milestone dia.. sebab rasa cam dah besar dan dewasa..hehe..

berikut adalah antara ayat2 yg keluar dari mulut dia..

- there it is *bila cari barang.. dan jumpa barang tu..*

- come back!
bila sapa2 atau apa2 pergi mana2.. contoh, mama pergi toilet ke.. dia akan jerit "mama!!! come back!!!" ataupun belon dia terlepas dari tangan.. dia akan jerit "airlooonnnn!! come back!!"

- i like ... selalunya tetibe jer dia akan keluar ayat ni.. " i like satu" atau "i like hujan" atau what so ever lah.. suka hati dia jer..

- hujan = hujan / air hujan / payung

- hug me = kalau nak kene peluk lah..

- amau = tak mau - penggunaan ayat = "amau nenen/amau acik (nasi)/amau kuih/amau etc"

- werk = work - penggunaan ayat = "acha nak werk" bila mama kata "bye eesya.. mama go work yer"

- nak artun pan = nak tgk kartun kat depan (hall)


-nak artun likk = nak kartun dalam bilik

- one till ten - tapi slalu tertinggal six

- satu hingga sepuluh - selalu tertinggal enam.. mmg ada permusuhan dengan no 6 tu kot.. hahaha

nanti ler aku update lagi.. nak balik dah.. daaaaaaa~

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails