EESYA

AARIZ

Sunday, November 1, 2009

Dinner Raya 2009

hahaha.. punya ler lama baru nak update pasal dinner raya nih..
nak buat camne.. mood blogging semakin kurang...
ok..here it goes..

Kaunter pendaftaran.. dapat goodie bag dan ada souvenir untuk kanak2.. reben merah untuk semua ahli untuk sesi pengecaman.. hehe

Dinner Raya ni dilangsungkan di Hotel Royal, Penang pada 10 Oktober 2009 bersamaan 21 Syawal 1430. Dinner Raya ni kire 2 in 1 laa... annual dinner dan jamuan raya sekaligus memandangkan dah syawal, pastu bulan 10 dah.. bayaran dikenakan rm30 untuk ahli kelab, rm45 untuk bukan ahli (pasangan dan family). Kos yang dikenakan oleh pihak hotel sebenarnya adalah RM50. Kirenya pihak kelab decide untuk subsidi yang selebihnya ler..

antara menu malam itu.. lemang dan ketupat..
satay.. nyum..nyum..

apa lagi aku nak makan nih ek.. kene amik cepat.. nanti habis.. :p

yang ni pun sedap.. yg tu pun sedap..how??

masjlis biasa ler.. dimulakan dengan ucapan cio.. pastu makan.. makanan sedap.. choice biasa ler.. menu raya kan.. cuma ramai yg cakap malam tu satay tak cukup.. aku pun tak sure ler kan.. sbb duk handle bende lain.. satay pun dan lahap 3 cucuk jer.. tapi bende lain, butter prawns, bihun, nasik, lauk pauk lain, sampai habis majlis malam tu duk berlambak-lambak lagi.. sampai nak suh tapau pun ada.. tapi kat hotel, nak tapau nak amik beg plastik kat mana lak kan.. hehehe..


interframe jap.. hahaha.. aku dan kak sarah.. sangat suka gambar ni sbb nampak kurus.. kakakaka

takkan mama jer interframe kot.. anak pun mesti laa mau interframe kan.. cenyum!!!~


Antara hadiah malam itu...

Antara AJK yang bertungkus lumus malam itu...

Games malam tu ada musical chair, Siapa makan sandwhich paling cepat (kene sediakan dan makan), table game dll.. meriah mmg meriah ler.. riuh rendah.. hadiah malam tu untuk games adalah hamper2 dan ada beberapa hadiah lain ler.. pastu ada gak pertandingan "Single, Couple n Family of the nite.." hadiah lumayan2 gak ler.. kekeke..tapi yang penting, malam tu semua balik tangan tak kosong.. untuk cabutan bertuah, minimum RM40 cash voucher.. ada cash vouher jusco, parkson dan sunshine square.. so nasib ler dapat yg mana.. total voucher semua rm2900.. dibahagikan kepada semua.. paling tinggi nilai adalah RM200.. best tak?

nak lagi best, malam tu disurprise kan dengan pengumuman dinner tu adalah percuma untuk ahli kelab.. sebab? ada sponsor untuk ahli yang setia dengan aktiviti kelab dan mendaftar awal.. wahhhh... so, ahli dapat pulangan balik cash rm30 dalam sampul raya.. sapa kata dah tua2 keje tak dapat duit raya? hehehe..

emcee of the night.. tgh bz makan ke? hehehe


sesi cio kasik duit raya pada budak2.. nengok ler anak aku yg dah terselak kain jadik mini skirt dah.. tak tutup aurat betul.. :p

main musical chair berbaju melayu? hahaha.. maner der org lain buat.. kitorang2 jer.. kekeke
menayang hadiah dan cash voucher... pakcik kayo...

happy faces..

group photo malam itu.. meriah tak? mmg hari raya ler kan.. hehe

so, basicly, mmg happy ler malam tu berjaya dilaksanakan walaupun ada kurang here n there.. penangannya, malam tu kene sapu minyak panas ler kat blakang badan.. sakit satu badan cek ni.. maklum ler.. dah tua.. hehe.. tua2 pun dapat duit raya... ok ler tu.. so.. see all of u next year.. org len ler plak kan organize.. chowww...

lupa lak...disebabkan malam tu dapat sponsor, jadiknya tak jadik ler 2 in 1 punya majlis.. balik opis, next week tu, organized lak jamuan raya.. makan free lagi ok.. :p

p/s: pictures diciluk dari merata-rata.. khuzaimi, kak sarah, fikry, dll.. thanks.. hehe

4 comments:

  1. drama mama ~ heee... thanks.. tapi itu hanyalah ilusi yang dihasilkan daripada org yg pandai tangkap gambar.. kekeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails