EESYA

AARIZ

Monday, August 31, 2009

Here n There...

Entry kali ni takde tajuk khas.. saja nak upload gambar yg sebelum ni lupa nak upload...sekian..

Budak eesya kat airport penang dengan maktok.. paksa dia pakai mask sbb takut ramai beno yg berpasport asing... mula2 tak nak pakai, tapi pas cakap "kalau tak pakai tak leh naik aeroplane" dia pun pasrah jer..pastu suka2 lak duk cakap bagi mama n maktok tak paham.. pastu start main sembur2 air liur..haihhhh...
ni kat one world hotel.. mama pegi training.. eesya duk dengan maktok.. mama sempat shopping masa lunch sampai sanggup tak lunch..hahaha..baju itu adalah salah satu hasilnya.. adegan dalam gambar adalah budak yg menyemakkan bilik hotel.. laci tu penuh dengan stok toys dia untuk 4 hari...
ini gambar bila ntah tak ingat tarikh sebenar.. tapi ni 1st time eesya makan jagung sekali dengan tongkol2 jagung tu..tongkol ke org panggil? lantak ler..aku buta bahasa skek..hahaha.. muka sangat kagum dengan jagung tu..hehehe

ini adalah adik aku... aku telah terjerat dek kehalusan pujuk rayunya untuk bawak dia pi makan kat elmondo..cisss...dia sangat bahagia dapat makan pizza yg cheezy weezy itu..takpe ler..dak asrama...siannnn..hahaha..mementang laki aku keje hari itu, terpaksa meredah hujan ribut semata-mata ikutkan kata dak asrama ni..
ni eesya kat elmondo tu..terpaksa bagi vitagen jer since air lain dia akan sepah2kan a.k.a tumpah2kan masa minum.. sbb suka sangat nak kacau guna straw..
ini adalah budak momot di dalam flight masa nak pegi sarawak hari itu.. sangat suka hati kalau dapat naik aeroplane..campur tolak bahagi pegi balik, budak eesya ni dah berbelas kali naik flight..mama dulu kecik2 takde pun cam kamu tau dak eesya? dulu takde airasia ok..hahahaha
budak maiya dan daddynya masa kat kuching.. gambar agak 4sx...hahaha.. dah penat jalan, terpaksa dikokkong... org penang cakap kokkong..org negeri lain aku tatau sebut apa... skali tengok2 dah nampak pampers..hahaha..kantoi.. "u big girl already dah ler maiya..cannot wear pampers anymore ok?" hahaha
gambar encik pejoi kat serikin... ini jer ler satu2nya gambar masa kat serikin yg sempat disnap..itu pun pakai hp..sebabnya panas giler..encik pejoi pun terpaksa ikat kepala guna kain lampin yg sebelum tu buat cover kepala eesya..eesya dah dapat topi, abah dia lak terpaksa cover kepala sendiri..panas giler mengeletit-ngeletit ok..hahahha..
okey..itu ajer gambar yg aku jumpa saki baki..

1 comment:

Related Posts with Thumbnails