EESYA

AARIZ

Wednesday, August 5, 2009

Eesya bela Puppy??



Budak eesya ada anjing ni sekor.. niat aku beli bende alah bukanlah untuk mendekatkan dia dengan binatang yg kene samak ni..tapi sbb aku rasa cam ok jer..banyak function bende ni..jadi sila abaikan sekejap rupa fizikal dia okeh.. kat eesya pun aku suruh dia panggil bende ni " bear bear" jer..hehehe.. puppy yg menyamar menjadi bear..

bende ni kalau kita tekan kat kaki dia..ada bunyi..sama ada nyanyi lagu..atau pun dia akan cakap "yellow, foot".. camtu ler lebih kurang.. kalau tekan kat tangan dia..sama ada nyanyi atau "green, hand".. bende2 camtu ler..lagu2 dia lak best2.. bukan cam cd yg aku beli kat eesya..semuanya slang chinese nyanyi lagu kanak2..joi sangat tension.. ini mmg slang omputih yg nyanyi lagu omputih ler kan.. ada lagu itsy wincy spider.. lagu ABC.. lagu old mcdonald.. macam2 lagi ler..

yg kelakarnya.. eesya skrg dalam fasa mengajuk org cakap kan.. apa yg org cakap, dia akan try ikut balik..walaupun dia tak paham.. so bila binatang ni cakap, dia akan mimik balik..

kes smalam :

bear bear: you're fun!!
eesya : yorkkk pannnn!!!

bear bear : peek a boo.. i see you...
eesya : ai yu yuuuuu!!

bear bear: yellow, foot..
eesya: ek ooo.. ootttt..

bear bear : aaachoom.. *bunyi bersin kalau picit hidung*
eesya : acum!!~

bear bear : thats tickles..*kalau picit perut*
eesya : at ikeeelsss...

hehehe..sekian, terima kasih.

*gambar diciluk dari website fisher price..

5 comments:

  1. hehehehe ikut awk la start mamblog nih....tak koser dah nak mengadap FP lemau tuh...huhuu bape hinggit bear2 tuh? Menarik gaks...baru tingat nak belikan Khalysh Baby Alive...ala2 cam ble ajar jaga baby kan...huawawawa...

    ReplyDelete
  2. Eh..best la toy ni. Nak satu utk irdina blh?

    ReplyDelete
  3. julie ~ coklat menggemukkan..hahaha...

    kak sarah ~ hehe..elok ler kita berhijrah sempena nifsu syaaban..hehehe..kat sini tak salah rm99.90 kot.. baby alive yg kene tukar2 nappy tu ke?

    kak nora ~ boleh...banyak kat toys r us tu..kekeke

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails