EESYA

AARIZ

Monday, September 24, 2012

Our Short Trip to Bandung on Encik Pejoi's 30th Birthday..

Memang short sangat laa.. Tak sampai 48 hours.. Haha.. Ni semua Airasia punya pasal.. Beli tiket untuk bulan Mac 2013 sebab tahun 2012 adalah tahun yang telah dipangkah oleh Encik Pejoi untuk cuti2 luar mesia sbb ada baby kecik.. Tapi tetiba dapat email dari Airasia berbunyi demikian:



Then, op kos laaa kami pilih pilihan ke-3.. Nak pegi jugak kan.. Sebab tiket beli masa offer murah.. Rugi laa tak pergi.. Lagipun ada minah tu kan nak kawin.. So nak memborong kain lace kat sana.. Terpaksa laa pegi jugak.. Tapi bagus gak.. Tahun ni sambutan birthday Encik Pejoi yang ke-30 adalah di Bandung... Senang nak ingat nanti.. Birthday ke-30 buat apa kat abang? Pi Bandung!! Hahahaha..

Dengan pantas dan cargas, urusan membooking hotel dan supir dilakukan oleh travel agent yg bernama Mashithah Hasim tu.. Sapa laa lagi nak buat kalau bukan aku kan.. So lepas google sana sini, decided oleh aku utk cari hotel yg terdekat dengan Pasar Baru.. Sebab pi sat sangat, so mmg nak pi situ saja membeli barang2 kawin-kawinan.. Tpt lain tu cam takde harapan nak pergi and rasa cam tak nak pergi pun sbb ngangkut budak kecik yg baru 5 bulan tu... Memang kocoh giler book itu ini.. Dapat email 6 September, 13 September dah nak pergi.. Dengan budak Aariz yang takde pasport apa bagai lagi.. Boleh mereng dibuatnya..


Gambar pasport budak Aariz.. Hehe
Terpaksa amik half day sebab nak pegi buat pasport budak nih.. Ada banyak halangan gak nak buat pasport hari tu.. Bukan Aariz punya.. Si UMI Aariz yang bakal pengantin tu.. (Adik aku laa tuh..) Tetiba kad pengenalan kena tukar dulu baru boleh buat pasport laa pulak sbb IC dia tu IC lama.. Tak pepasal kena pegi Jalan Anson buat IC baru dulu baru leh buat pasport.. So tinggal laa aku dgn Aariz kat Imigresen tu sbb Encik Pejoi bawak adik aku pegi buat IC baru.. Mencabar meh jaga budak kecik ni sorang2 kat pejabat imigresen tu yg ramai2 manusia.. Dah cam rupa ibu tunggal laa pulak.. Huhu

Pas settle bab pasport, baru laa boleh pergi dengan tenangnya walaupun tak tenang sangat sbb gaji blom masuk.. Hahahaha.. Pegi ala kadar jer ler dah ler takde dalam plan.. Memang timing kurang best skek nak ngabihkan duit..

Dalam flight.. Memalam buta..

Flight dah laa malam bangat.. Sampai sana dekat kul 12 tengah malam sini.. Memang ngantuk giler.. Pastu ada lak makcik kat blakang nyembang tak hengat dunia.. Ala2 cam sembang dengan aku dah rupa dia sembang.. Sampai orang selang 4 kerusi depan nun di sana pun boleh dengar dia cakap apa.. Apa ntah lagi aku yg bebetul duk depan line dia.. Sabaq punya sabaq, dekat 2 jam aku sabaq, masuk jam ke-2, kena laa sound dengan aku nih.. Hahaha.. Minta maap laa makcik.. Saya dah laa ada anak kecik.. Bila anak saya tido jer baru saya nak boleh tido.. Tapi duk tak boleh gak nak tido sebab duk dengar makcik duk sembang pasal Ikhwan laaa.. Pasal harga rupiah laa.. Pasal Nek Ita apa kebende ntah.. Tak bleh tahan laa saya pun... Lenkali nak sembang kuat2 pegi duk bilik karaoke laa.. Sembang laa kuat mana pun takde sapa nak heran...

Sampai sana kul 10.45pm sana... Lebih kurang 11.45pm waktu mesia.. Dah ada driver dari hotel duk tunggu kat luar dengan nama aku terpampang di kertas.. Rasa cam handsome lak ada orang tunggu camtu.. Hahaha.. Pastu terus bawak kami naik Suzuki apa ntah yg 7 seater tu ke hotel..


Eesya duk dalam van kami sepanjang di sana.
Van ni ambik sekali pakej dengan driver dari hotel tu.. RP600000 ~ RM200 untuk 12 jam.. Ok laa untuk jalan selain ke Pasar Baru tu.. Kami pun kejap jer kat sana kan.. Sempat laa dia bawak pi Outlet kat Jalan Riau and Kartika Sari untuk beli kek lapis and brownies..

Dinner kat Kartika Sari.. Jumpa Coke botol kaca.. Nostalgia betul..


Kat sana kitorang duk Hotel Golder Flower.. Memang dekat jer dengan Pasar Baru.. Pepagi jalan kaki sambil shopping tepi2 jalan tu sedar2 dah sampai Pasar Baru.. Tapi 1st day nak balik dari Pasar Baru kitorang naik beca sbb tak larat bawak barang banyak.. Hehe.. Barang memang murah2 gila laa... Cam kain sulam, kain lace, kain telekung, semua boleh dapat bawah RM50...


Naik beca dari Pasar Baru ke Hotel dalam RP15000 ~ RM5


Eesya dgn Aariz masa baru sampai hotel..


Buang space jer buat tpt TV bagak2 camni..

Bathroom

Suka hati main guling2..

Makanan sana agak kureng sedap bagi aku walaupun makan buffet breakfast kat hotel dia.. Cam tak kena dengan taste jer.. Tu yang balik2 sakit perut habis satu family kot.. Hahaha.. Banyak sangat rasa rempah.. Makanan halal cam merata-rata jer kalau ikutkan kata driver kami yg 2-3 kali bertukar orang tu.. Tapi still tak berani nak beli makanan tepi2 jalan ke kat warung2 ke... Tu yang jadi konpius bila balik and semua down with diarrhea.. Bila tanya member2 yg pernah pegi, ramai gak kata yg bila balik dari sana kena camtu.. Nasib badannnnn...

Birthday boy sambut makan toast bread jer.. Sian dia.. Hehe

So, kalau tanya kami ke mana masa ke Bandung tu, memang jawapan dia kami ke Pasar Baru, dan Pasar Baru dan Pasar Baru saja... Hahaha.. Owh, ada gak ke outlet2 kat Jalan Riau dan Kartika Sari. That's all.. Memang takde ler pegi tgk gunung berapi ke apa jadah tu semua.. Memang sopping jer aimnya.. Sekian, mekasih..



1 comment:

Related Posts with Thumbnails